Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Απαράδεκτοι, και οι Μεν και οι Δεν!

Απαράδεκτοι, και οι Μεν και οι Δεν!
Μόνο με τους τίτλους των δυο τηλεοπτικών σειρών μπορεί να συγκριθεί η κωμικοτραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι αυτής της πόλης, χρόνια τώρα, κυρίως τους μήνες της άνοιξης και του θέρους, με τα ογκώδη αντικείμενα που πετιούνται πάνω στα πεζοδρόμια. 

 
Απαράδεκτοι οι Μεν διοικούντες που βαυκαλίζονται με τα ευχάριστα Δελτία Τύπου, γιατί τα όσα εξαγγέλλουν μένουν τελικά μόνο στις ανακοινώσεις... Απαράδεκτοι και εκείνοι οι «δήθεν» που ΔΕΝ καταλαβαίνουν, οι ασυνειδητοποίητοι πολίτες, που γεμίζουν κάθε γωνιά, με κάθε λογής ογκώδες αντικείμενο.

Αλήθεια, τί απέγινε εκείνη η περίφημη καμπάνια ενημέρωσης της Δημοτικής Αρχής (δείτε στο τέλος του κειμένου) που περιλάμβανε αφίσες σε επίκαιρα σημεία του Δήμου, αφίσες στις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας, “φυλλάδια που θα μοιράζονταν στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών του Βύρωνα (μέσω των εταιρειών των κοινοχρήστων), αφισέτες που θα αναρτιόντουσαν στους πίνακες ανακοινώσεων των πολυκατοικιών”* και αυτοκόλλητα που θα τοποθετούνταν στους κάδους απορριμμάτων;

*(Πρότασή μας που υιοθετήθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας) 

Και ποιο το αποτέλεσμα της πλημμελούς ενημέρωσης; Αφού οι συνήθεις ύποπτοι δεν συνεννοούνται ποτέ με την Υπηρεσία Καθαριότητας για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων (λ.χ. στρωμάτων, επίπλων) και κλαδεμάτων, και έτσι, τα ογκώδη αντικείμενα παραμένουν για μέρες πάνω στα πεζοδρόμια, αυξάνονται ή και συμπληρώνονται με απορρίμματα παντός τύπου.

 

Για παράδειγμα, χρειάστηκε να περάσει ακριβώς μια βδομάδα για να καθαριστούν, σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, τα σημεία που απεικονίζονται στις φωτογραφίες. 

Καλές οι φιλοδοξίες κύριοι της διοίκησης αλλά μήπως ήγγικεν η ώρα, εκείνοι που δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα (που είπε και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας), και αντί να λύνουν τα προβλήματα απλώς τα διαιωνίζουν, να ετοιμάζονται να πάνε σπίτι τους;;;

Αρκετή στήριξη τους παρείχαμε... Διαβάστε εδώ:

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 

Εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Βύρωνα για την καθαριότητα και την ανακύκλωση στην πόλη

https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/01/blog-post_22.html

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Η εκπαίδευση των Ζωανθρώπων

https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/11/blog-post_32.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου