Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: "ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ"

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Η Δημοτική Αρχή φέρνει θέμα για λήψη απόφασης σχετικά με τη μεταφορά των κλινοστρωμάτων προς ανακύκλωση από τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου στον Υμηττό, συνάπτοντας σύμβαση με ιδιώτη. Η συγκεκριμένη εργασία γίνεται μέχρι σήμερα από την υπηρεσία καθαριότητας με τα οχήματα του Δήμου. 

Η εισήγηση δεν γίνεται προς το Δημοτικό συμβούλιο αλλά προς την Οικονομική Επιτροπή, {Σ.Σ.: Δείτε εδώ: Ζητείται σύμβαση με ιδιωτική Εταιρεία για τη μεταφορά κλινοστρωμάτων προς ανακύκλωση} όπου σύμφωνα με την διάταξη Ν.4674/20 (ΦΕΚ 53 Ά /11-03-2020), του Υπουργού Εσωτερικών η Δημοτική Αρχή μπορεί να αποφασίζει ότι θέλει ερήμην του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτή η πολιτική τακτική που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις και εφαρμόζεται από τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα  φέρνει τις ιδιωτικές εταιρείες στο Δήμο Βύρωνα δεν γίνεται αποδεχτή από το Σωματείο Εργαζομένων. Οι ιδιώτες ΔΕΝ ενδιαφέρονται να εισβάλουν στο Δήμο, για το καλό της πόλης και των κατοίκων της. Ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους.

Η Δημοτική Αρχή είχε το περιθώριο, από το 2015, να σχεδιάσει την ανάπτυξη και να ενισχύσει την Υπηρεσία Καθαριότητας με το αναγκαίο προσωπικό αλλά και τον αναγκαίο εξοπλισμό σε ειδικό όχημα μεταφοράς ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του δήμου. 

Η Δημοτική Αρχή ανάθεσε σε εταιρεία τη συντήρηση μέρους του πρασίνου και την αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων, την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, τις ηλεκτρικές συσκευές, τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, την απομάκρυνση των αδρανών υλικών. 

Το Σωματείο μας έχει καταθέσει την πρόταση του για την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Καθαριότητας,  χωρίς τη  συμμέτοχη ιδιωτικών εταιρειών και εργολάβων. Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να θωρακίσει, τις δημόσιες δημοτικές υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό και μηχανήματα και να μην τις απαξιώνει. Δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας στις υπηρεσίες του Δήμου.

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ!
 

Το Δ.Σ.

29 Ιουνίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου