Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

η ΡΕΚ Βύρωνα ζητά να συζητηθούν ξανά στο Δ.Σ. οι υποθέσεις του στρατοπέδου Σακέτα και της Νεράιδας!

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 και η δημοτική παράταξη "Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα" (ΡΕΚ Βύρωνα) μας έστειλε προς ενημέρωση το αίτημα που κατέθεσε στις 04/06/21 προς το Δ.Σ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω δύο (2) θεμάτων:

  1. Οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο Σακέτα, στην Α΄Ζώνη Προστασίας Υμηττού.
  2. Οικόπεδο στην Νεράϊδα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα
Koιν:  -Γενική Γραμματέα Δήμου Βύρωνα

ΘΕΜΑ: Αίτημα για συζήτηση δύο (2) θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα στις 07/6/21 και λήψη αποφάσεων.

1. Οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο Σακέτα στην Α΄Ζώνη Προστασίας Υμηττού. 

Στις 19 Φλεβάρη 2021 και ύστερα από αίτημα της ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ, κοινοποιήσατε στους δημοτικούς συμβούλους Βύρωνα την απάντηση που σας είχε σταλεί στις 05/02  από το ΓΕΑ, για τις οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο Σακέτα, στην Α΄ Ζώνη Προστασίας Υμηττού.

Έκτοτε παρά την δέσμευσή σας για την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και την απόφαση για τις απαραίτητες ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν, δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση. 

Είχαμε λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις ότι θα συμπεριλαμβανόταν ως θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο στις 08/3, αλλά αυτό δεν το κάνατε. Στις 07/4 καταθέσαμε αίτημα για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο στις 12/4, αλλά εισπράξαμε όχι μόνο την άρνησή σας αλλά και την διάψευση ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με βάση τα έγγραφα που έχει αποστείλει το ΓΕΑ. Στο δημοτικό συμβούλιο στις 10/5 και πάλι δεν το συμπεριλάβατε ως θέμα.

Από τις 15/10/20 που ενημερωθήκατε για το θέμα, έχουν περάσει 8 μήνες. Έχετε δεσμευτεί για διαρκή ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες και να προστατευθεί ο Υμηττός. Μέχρι σήμερα δεν κάνατε τίποτα από αυτά για τα οποία είχατε διαβεβαιώσει το δημοτικό συμβούλιο. 

Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος που είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε ότι με βάση τα χαρτιά που σας έστειλε το ΓΕΑ, οι οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο Σακέτα έχουν ολοκληρωθεί. Διαπιστώνουμε επίσης μια άρνηση της δημοτικής αρχής να ασχοληθεί, ως όφειλε, με το συγκεκριμένο θέμα. Η συγκεκριμένη στάση της έχει οδηγήσει σε ανεπίτρεπτες και περιβαλλοντικά καταστροφικές παρεμβάσεις του ΓΕΑ στην Α΄Ζώνη Προστασίας Υμηττού.

Κατόπιν των παραπάνω,
Προτείνουμε να συζητηθεί την Δευτέρα 07/6/21 ως 1ο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα η θέση και οι ενέργειες του δήμου σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο στρατόπεδο Σακέτα. Μετά την ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, να ληφθούν αποφάσεις για το σταμάτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής, την απομάκρυνση των παράνομων χρήσεων και εγκαταστάσεων και την αποκατάσταση του χώρου.

2. Οικόπεδο στην Νεράιδα.
 

Στις 13/01/21 είχαμε καταθέσει ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το οικόπεδο στη συμβολή των οδών Χρυσοθέμιδος και Π. Τσαλδάρη (Νεράιδα), του οποίου η διαδικασία απόδοσης στον Δήμο εκκρεμεί επί μια εικοσαετία.

Εκτός από την ενημέρωση, είχαμε ζητήσει να συζητηθεί η υπόθεση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Η δέσμευση του δημάρχου στις 13/01/21 ήταν, ότι το πολύ σε 1 με 2 μήνες θα έφερνε το θέμα για συζήτηση. 

Επειδή έκτοτε έχουν περάσει πέντε (5) μήνες χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα, ζητάμε να συμπεριληφθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 07/6/21.

Βύρωνας, 04/6/21
Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου