Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Η δήθεν παραίτηση, πάνω-πάνω στο συρτάρι... η καταδίκη όμως, γιατί στη λήθη και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;

Η «Ρωγμή στην ενημέρωση» προχώρησε στη δημοσίευση ενός άρθρου, ενός σχολίου, βασισμένου στις πολιτικοκοινωνικές και ψυχολογικές παρατηρήσεις της όσον αφορά τον πρώην Δήμαρχο Βύρωνα και νυν Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά. 

 

Όμως στο άρθρο της η «Ρωγμή» λησμόνησε να αναφέρει την κορυφαία στιγμή της σταδιοδρομίας του στο Δήμο Βύρωνα, που βέβαια δεν είναι το κολυμβητήριο, αλλά η ΚΑΤΑΔΙΚΗ του για το «έγκλημα στην Εργάνη»! 

Για όποιον δεν το γνωρίζει: Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 το 9ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας βρήκε ένοχους και επέβαλε ποινές φυλάκισης ενός (1) έτους, με αναστολή, καθώς και πρόστιμο 1.500 ευρώ, τόσο στον τέως Δήμαρχο της Ν.Δ στον Βύρωνα Νικ. Χαρδαλιά, όσο και στην εργολήπτρια εταιρεία ΓΗΓΕΡΤΟΝ, η οποία είχε εκτελέσει το 2010-2011 στον Δήμο Βύρωνα έργα οδοποιίας αξίας 3.000.000 ευρώ. Σημειωτέον δε ότι τα χρήματα είχαν δοθεί για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα για τα όμβρια καθώς επίσης και έργα για ΑΜΕΑ, και η ονομασία αυτή παρέμεινε και στο Πρωτόκολλο Παραλαβής Παράδοσης των ασφαλτοστρώσεων, αλλά μικρή σημασία έχει… 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση Διαβάστε:

Είτε στο άρθρο της ιστοσελίδας μας «Βύρωνας, η πόλη μας»: "ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 9ο ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ: ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.500 ΕΥΡΩ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΣ ΣΤΟΝ τ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ ΝΙΚ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α.Ε ΓΗΓΕΡΤΟΝ" https://vironasipolimas.blogspot.com/2017/01/9-1-1500.html 

Είτε στο άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών - Efsyn (μετά από ενημέρωσή τους…): «Πράσινες» καταδίκες για τον προστάτη του περιβάλλοντος https://www.efsyn.gr/politiki/231752_prasines-katadikes-gia-ton-prostati-toy-periballontos

Με αυτό λοιπόν το «εξαίρετο» Βιογραφικό υπουργοποιήθηκε ο τέως Δήμαρχος του Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς… Και διερωτώμεθα, ένας νέος, με μια παρόμοια και πρόσφατη καταδίκη, θα έβρισκε ποτέ εργασία, όπως για παράδειγμα σε κάποια εταιρεία ή σε ένα Super Market; Ρητορικό το ερώτημα!

Ακολουθεί το σχόλιο από τη "Ρωγμή στην ενημέρωση" για τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά, νυν Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

"Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες που σήμερα αποδεικνύονται άριστοι- άχρηστοι με τις επιλογές τους  κ. Χαρδαλιά; Αποδείξατε ότι είσαστε κατώτεροι των αναγκών. Ανίκανοι να προστατεύσετε τη φύση, το περιβάλλον και τις περιουσίες των ανθρώπων.

Toν Νίκο Χαρδαλιά τον γνωρίζουν οι βυρωνιώτες-σσες  καλά.  Ήταν 12 χρόνια δήμαρχος της πόλης. Όπου προς το τέλος της τρίτης τετραετίας ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει τον Δήμο, ότι έκλεισε ο κύκλος του στην ενεργό πολιτική, αλλά γρήγορα άλλαξε γνώμη και επέστρεψε ως υποψήφιος με τον Σγουρό στην περιφέρεια Αττικής.

Άνθρωπος ικανός, στυλοβάτης της αστικής πολιτικής και ιδεολογίας. Άνθρωπος του συστήματος και επαγγελματίας στην πολιτική. Άριστος χειριστής της επικοινωνιακής εικόνας του, έχτιζε λιθαράκι - λιθαράκι την εικόνα του ικανού, αποτελεσματικού δημάρχου με το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική σκηνή. Από την ΟΝΝΕΔ μέχρι τις σπουδές με υποτροφία του ΝΑΤΟ, Δήμαρχος στον Βύρωνα και τώρα με τον Μητσοτάκη στο τιμόνι της πολιτικής προστασίας. Ήταν πάντα με το Μητσοτακαίικο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Στον Δήμο Βύρωνα άφησε εποχή, έργο αλλά και πολλά χρέη* (σ.σ.: δείτε σχολιασμό στην παραπομπή στο τέλος του κειμένου). Πάντα είχε όπως έλεγε σχέδιο και plan b. Είχε την ικανότητα να μαθαίνει και από τους αντιπάλους του. Να συγκρούεται, να ελίσσεται αλλά να κάνει αυτό που θέλει, με τους αναγκαίους συμβιβασμούς όταν η στιγμή το απαιτούσε.

Διδάχτηκε και από τις συγκρούσεις που είχε και  με το Σωματείο εργαζομένων. Υποχρεώθηκε παρά τα αρχικά του σχέδια να προχωρήσει σε δημοτικό σύστημα ανακύκλωσης υλικών στην πηγή χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών. Επιδίωξε να συστήσει σώμα ανθρωποφυλάκων, προκαλώντας τα δημοκρατικά αισθήματα του βυρωνιώτικου λαού, δεν τα κατάφερε εξ αιτίας της σθεναρής αντίστασης που συνάντησε. Δημιούργησε πελατειακές σχέσεις αλλά έκανε και τις αναγκαίες υπερβάσεις, πολιτικές μεταγραφές για να εδραιωθεί σε ένα Δήμο που παραδοσιακά εκλεγόταν δήμαρχος του ΚΚΕ.

Κατηγορήθηκε πολλές φορές για διαπλοκή με τους εργολάβους εξαιτίας διαφόρων έργων.

Υποχρεώθηκε ακόμα κι αν δεν το πίστευε και αντιστάθηκε μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους στα σχέδια της εκκλησίας για συνοδικό μέγαρο στον Υμηττό, στην κατασκευή κατοικιών στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ στην Ζώνη Υμηττού.

Ήταν όμως πάντα υπερόπτης, αλαζόνας και ο πολιτικός που θέλει να επιβάλει με κάθε τρόπο το δικό του. Αδίστακτος. Ήξερε όμως να ελίσσεται όταν έβλεπε ότι δεν τον παίρνει. Είχε την ικανότητα της αναπροσαρμογής της τακτικής του, χωρίς να αλλάζει την ουσία της πολιτικής του στόχευσης. Συχνός χρήστης της πρακτικής «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα», προκειμένου να επιβάλει τις θέσεις του.

Πριν λίγο καιρό παρουσίασε μαζί με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ το σχέδιο για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές  προτού στεγνώσει το μελάνι του αποδείχθηκε ότι ήταν χάρτινο, κάηκε με την πρώτη σπίθα στη Βαρυμπόμπη, γιατί κ. Χαρδαλιά όπως γνωρίζεις για να προστατεύσεις στα σοβαρά τη ζωή, τα δάση, το περιβάλλον, τις περιούσιες των πολιτών, απαιτούνται μέσα πυρόσβεσης αλλά και προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπηρετείς δεν επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες.

Τώρα όμως τι έγινε; που είναι το σχέδιο; το plan b κ. Χαρδαλιά; Πού είναι οι κρυφές ικανότητες που είχες στην φαρέτρα σου;

Φταίνε οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και οι δικές σας κ. Χαρδαλιά ως μέλος του κυβερνητικού επιτελείου, για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Πληρώνουμε για άλλη μια φορά ως λαός και χώρα τις συνέπειες μιας διαχρονικής πολιτικής περικοπών, ελλείψεων και παραλείψεων που οδήγησαν σε αυτά τα ολέθρια για τον λαό και την χώρα αποτελέσματα.

Η ανάληψη ευθυνών, η αναγνώριση των λαθών στον πολιτικό σχεδιασμό αλλά και στη διαχείριση των πυρκαγιών, η παραίτηση δεν είναι αδυναμία, αλλά αρετή.

Όσοι γνωρίζουν τον Νίκο Χαρδαλιά αντιλαμβάνονται ότι έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση, έφαγε σφαλιάρα η έπαρση του! Νόμιζε ότι θα είναι πάντα καβάλα στο άλογο και θα κουνά το δάκτυλο στους άλλους. ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να πέσει η έπαρση, η αλαζονεία να κατεβεί από το καλάμι και να αναλάβει τις ευθύνες του!

Δεν αποκλείεται να το κάνει, γιατί γνωρίζει πώς να προστατεύει την εικόνα του. Αλλιώς θα πληρώσει και αυτός το τίμημα των αποτελεσμάτων της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που με πάθος στηρίζει. Θα καεί και αυτός από το μαύρο της φωτιάς.

Ο καθρέπτης σου θρυμματίστηκε στη συνείδηση των πολιτών, Νίκο Χαρδαλιά!"

Ρωγμή στην ενημέρωση

Η αναδημοσίευση του άρθρου έγινε από εδώ: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/08/blog-post_08.html

*Παραπομπή: 

Σχετικά με τα χρέη που άφησε η Διοίκηση του Νίκου Χαρδαλιά, υπενθυμίζουμε τα όσα είχε δηλώσει το 2014 ο νυν Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης: "O Δήμος Βύρωνα, με την κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής, είναι στο «κόκκινο». Οι ισολογισμοί 2009 και 2010 (από τότε δεν έχει υπάρξει άλλος!) παρουσίαζαν έλλειμμα 13 εκ. ευρώ, πλέον των δανείων που φτάνουν τα 20 εκ. και του χρέος 15,7 εκατ. της δημοτικής επιχείρησης που κεφαλαιοποιήθηκε από τον Δήμο. Χρέη που έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων της πόλης.
Οι δεσμεύσεις μας είναι:
-Άμεσα* μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου θα παρουσιάσουμε πλήρη απολογισμό των οικονομικών του Δήμου από ανεξάρτητη αρχή***".
[***Μια δέσμευση που δεν τηρήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Γρηγόρη Κατωπόδη, παρότι κατά τη διάρκεια της  Ειδικής Δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα στις 19 Φεβρουαρίου 2017 ακούστηκε και το: "Όπως σας ανέφερα ήδη, παραλάβαμε έναν δήμο με επιβαρυμένη οικονομική ρευστότητα. Παραλάβαμε έναν δήμο που είχε στο ταμείο του μόνο 30.000 € …"
Μια στάση που γέννησε πολλά ερωτήματα, μαζί με το εάν ή όχι επρόκειτο τελικά για μια περίπτωση εξαπάτησης των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2014] Δείτε το άρθρο εδώ:
https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/11/blog-post_29.html

Υ.Γ.: Η φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά προέρχεται από την Πρωινή Ηλείας, δείτε εδώ: https://proini.news/xardalias-h-paraithsh-mou-einai-sto-syrtari-tou-prwthypourgou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου