Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Επιστολή πολίτη αναδεικνύει την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα

ΘΕΜΑ: «ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ΠΡΙΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ αρ. 5» 

“Στον διαφορετικό τρόπο που σκέπτεται κανείς, οφείλονται και οι διαφορές στην πράξη” («εν γαρ τω διαλλασσόντι της γνώμης και αι διαφοραί των έργων καθίστανται») είπε ο Θουκυδίδης, και εκεί επάνω, στο Δημοτικό Κατάστημα Βύρωνα, η Δημοτική Αρχή είτε σκέπτεται (;) νωχελικά είτε δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματα των πολιτών/πεζών!

Δεν εξηγείται διαφορετικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε, και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, την υπόθεση του Επικίνδυνου κτίσματος της οδού Κωνσταντινουπόλεως αρ. 5 και Χειμάρας, και την εγκατάσταση και διαμονή μέσα σε αυτό ατόμου (με παραβατική συμπεριφορά) ή ατόμων, όπως επίσης και την έλλειψη ασφαλούς διέλευσης των πεζών μπροστά από το συγκεκριμένο επικίνδυνο οίκημα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα προβλήματα αυτά είχαν επισημανθεί στους διοικούντες, ΚΑΙ με Δελτίο Τύπου (της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» και της «Ενάργειας»), το οποίο θα έπρεπε να είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τους, ώστε να ενεργήσουν όπως οι περιστάσεις το απαιτούν.
Δείτε το Δελτίο Τύπου της 17ης Ιουλίου 2021 των συλλογικοτήτων, εδώ: «Ένα επικίνδυνο μείγμα: Δημοτική Αρχή Βύρωνα και εγκαταλελειμμένα ή και επικίνδυνα κτίσματα!»
https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/07/blog-post_19.html

Έτσι, η, από 19 Αυγούστου 2021 και με Αριθμό Πρωτοκόλλου 14799, Ανοιχτή Επιστολή δημότη που δημοσιεύουμε, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα, των αλλεπάλληλων καταγγελιών των περιοίκων, της σιωπής των δημοτικών συμβούλων και των δημοτικών παρατάξεων, και της συνεννόησης με τον εκπρόσωπο της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», κ. Παναγιώτη Ζυγούρη, δεν αναδεικνύει μόνον την ανεπάρκεια ή την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βύρωνα, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει και την ελαφρότητα με την οποία οι διοικούντες αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις.

 
Και όμως οι αιρετοί αυτοί ψηφίστηκαν από τους συμπολίτες μας, δυστυχώς, δύο (2) φορές, για να δίνουν λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας…


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΗ
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση: Τοπικό Τύπο
ΘΕΜΑ: «ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ΠΡΙΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ αρ. 5»

Κύριε Κατωπόδη, κ. Δήμαρχε,

Θα σας καλούσα τηλεφωνικώς, αλλά επειδή τα λόγια πετούν, προτίμησα να σας γράψω αυτή την επιστολή, γιατί τα γραπτά μένουν: «Verba volant, scripta manent».

Ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα η οποία αν και κατέχει μόνον το 0,02% της επιφάνειας της Γης, απελευθερώνει κάθε χρόνο το 2% της παγκόσμιας σεισμικής ενέργειας και πλέον του 50% της ευρωπαϊκής. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε την καθημερινή μας δραστηριότητα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και δυστυχώς ξεχνάμε πολύ εύκολα.

Εδώ και καιρό γνωρίζετε ότι στο οίκημα της οδού Κωνσταντινουπόλεως αρ. 5 και Χειμάρας, διαμένει ένας άνθρωπος (ή και δυο), παρότι για το κτίσμα αυτό, μετά από καταγγελία της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», από τον Μάρτιο του 2020 έχει συνταχθεί, ύστερα από αυτοψία από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, μια Έκθεση Επικινδύνου (διαβάστε προσεκτικά τη συνημμένη Έκθεση).

Έχετε σκεφτεί-αναρωτηθεί τι θα συμβεί εάν το κτίσμα πέσει και σκοτωθεί εκεί μέσα ο «άστεγος» αυτός; Ή και εάν ο θάνατός του προκληθεί από πτώση κάποιου σοβά; Γιατί αποκόλληση σοβά από την πρόσοψη, υπήρξε, το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, έπεσε μάλιστα στο πεζοδρόμιο ευτυχώς την ώρα που από κάτω δεν περνούσε κανείς!

Απευθύνομαι λοιπόν στη σύνεσή σας και περιμένω από Εσάς προσωπικά άμεση και  αποτελεσματική δράση.

-Φροντίστε να απομακρυνθεί (ή απομακρυνθούν) σήμερα κιόλας ο άνθρωπος που βρίσκει στέγη, εκεί μέσα, στο Επικίνδυνο κτίσμα της οδού Κωνσταντινουπόλεως αρ. 5 και Χειμάρας.

-Σφραγίστε το οίκημα.

-Ενημερώστε την Αστυνομική Αρχή. Ενημερώστε και το Δημοτικό Συμβούλιο, για ποιους λόγους ο ιδιοκτήτης δεν έχει επισκευάσει το οίκημα μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία ώστε δεν έχει αρθεί ο κίνδυνος; Που είναι τα άρθρα 286 και 434 του Ποινικού Κώδικα (Ν 1492/50) που αναφέρονται στην Έκθεση Επικινδύνου της ΥΔΟΜ;

-Μεριμνήστε Εσείς ο ίδιος προσωπικά ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των πεζών στο οδόστρωμα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στον αρ. 5, μπροστά από το οίκημα, με τη διαμόρφωση κατάλληλου διαδρόμου, από τη στιγμή που το πεζοδρόμιο έχει (κακήν κακώς) αποκλειστεί (δείτε συνημμένη φωτογραφία).

 

Δήμαρχε, Μην αδιαφορήσετε! Ενεργείστε άμεσα για το δικό σας καλό, αλλά και για το σωστό και μετρήσιμο αποτέλεσμα!

Βούρτσης Νικόλαος
Δημότης Βύρωνα
19 Αυγούστου 2021

Υ.Γ.: Η επικοινωνία μαζί σας έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον εκπρόσωπο της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», κύριο Παν. Ζυγούρη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου