Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Μην περνάτε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών που εσείς οι ίδιοι καλλιεργήσατε

Για το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου 2021 η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» κατέθεσε μια ερώτηση, που αφορούσε την Απόφαση 29/2020, περί της γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του Τ.Ε.Ε., αναφορικά με τις πλακοστρώσεις της εργολαβίας της χρονικής περιόδου 2010-11.

Και καλώς έπραξε και την κατέθεσε (ακριβώς δυο (2) μήνες μετά την τελευταία φορά που η «Ενάργεια» υπέβαλε την ίδια ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ενάμιση (1,5) μήνα μετά το άρθρο μας «Κίνδυνος παραγραφής ενός σκανδάλου εξαιτίας της "Στάσης Βύρωνα" και της στάσης των δημοτικών συμβούλων;» δείτε εδώ:

https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/07/blog-post_1.html),


γιατί όφειλε να το πράξει, όπως όφειλαν να είχαν κάνει και όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, μετά την απαράδεκτη απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Ιουλίου 2021: «Η Νομική Υπηρεσία δεν είναι έτοιμη» γιατί αυτό είχαν πει!

Όμως η ενέργεια της δημοτικής παράταξης ήταν «πρόχειρη»!

Γιατί, το ποιοι ξεκίνησαν το θέμα, και πώς καταλήξαμε στην Πραγματογνωμοσύνη, η επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα» δικηγόρος κυρία Σάρολα Βασιλική, το γνωρίζει πολύ καλά. Άλλωστε επί Προεδρίας της ήρθαν τα θέματα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και άρα, γνώριζε ότι εκείνοι που είχαν καταγγείλει την επικρατούσα κατάσταση στους δρόμους, που, τον Φεβρουάριο του 2017, διενεργήθηκε η αυτοψία, είχαν στοιχεία τα οποία έγιναν δεκτά και από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και από τον Γενικό Επιθεωρητή και από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.).
Γιατί δεν τα ζήτησε από τους καταγγέλλοντες; 

Να θυμίσουμε τι ανέφερε τον Μάρτιο του 2019 η εκλογική διακήρυξη και το κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα»;
«Κινήσεις πολιτών, πρωτοβουλίες κοινωνικής παρέμβασης, συλλογικοί φορείς, οικολογικές ομάδες, σύλλογοι γονέων, πολιτιστικοί σύλλογοι, η νεολαία και γενικά κάθε προοδευτικός πολίτης που συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης είναι στρατηγικά οι σύμμαχοί μας».
Δείτε εδώ:

https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/03/blog-post_18.html

-Γιατί λοιπόν η δημοτική παράταξη δεν έκανε χρήση των όσων είχαν γραφτεί στη διακήρυξη; 

-Γιατί δεν ενημέρωσε τους «στρατηγικούς της συμμάχους της» για την κίνησή της και γιατί δεν ζήτησε να πληροφορηθεί αν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν;
-Γιατί πιάστηκε κυριολεκτικά «αδιάβαστη» από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι, εφόσον η υπό εξέταση εργολαβία έγινε το 2010-2011, άρα η παραγραφή της όποιας αξίωσης, που (πιθανώς να) έχει για τον εργολάβο στα χέρια της ο Δήμος, για τα κεκρυμμμένα ελαττώματα με βάση την δεκαετία που προβλέπει ο αστικός κώδικας, και που είναι απώτατο χρονικό σημείο, θα ήταν το 2021; 

-Πως είναι δυνατόν να παραβλέψει την ύπαρξη της Έγκρισης Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου, που περνά πάντα από το Δημοτικό Συμβούλιο; Δείτε στο τέλος του κειμένου* το σχετικό έγγραφο της Απόφασης 157/2013, από τα Πρακτικά της 11ης/27-5-2013 Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. Μην απορείτε με τον τίτλο του έργου «Επιφανειακή διευθέτηση ομβρίων υδάτων - αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων για χρήση από ΑΜΕΑ», γιατί με αυτή την ονομασία έγιναν οι ασφαλτοστρώσεις της χρονικής περιόδου 2010-2011, συνολικής δαπάνης 3.789.252,81 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). 

Και γιατί δεν μίλησε -ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- και να ρωτήσει την κυρία Καταλιακού, δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου:

  • «Πότε κυρία Καταλιακού υποβάλλατε προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το Αίτημα να σας χορηγηθούν τα έγγραφα; Τί Αριθμό Πρωτοκόλλου και ποια ημερομηνία φέρει το αίτημά σας;»
  • «Έχει ή δεν έχει υποχρέωση η Τεχνική Υπηρεσία να σας απαντήσει, βάσει του Συντάγματος, εντός 50 ή έστω 60 ημερών;»
  • «Από πέρσι, τον Μάρτιο του 2020, που ενημερωθήκατε για την υπόθεση πέρασαν 18 μήνες. Τί μας εξασφαλίζει ότι, στους επόμενους 18 μήνες, μέχρι τον Μάιο του 2023, χρονιά παραγραφής της όποιας αξίωσης, και χρονιά που όλες οι παρατάξεις -και ειδικά η Δημοτική Αρχή- θα ασχολούνται με την επανεκλογή τους, δεν θα ξεχαστεί η προθεσμία;»

Αλήθεια, τι μας εξασφαλίζει ότι η παρελκυστική τακτική της Δημοτικής Αρχής δεν θα οδηγήσει σε παραγραφή της υπόθεσης; Στα Δικαστήρια είναι ξανά για την υπόθεση του λόφου Κοπανά, στην εκκίνηση είναι ξανά, από το μηδέν, για την υπόθεση της Νεράιδας. Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, που ανέφερε δικαιολογίες περί κορωνοϊού κλπ., αν όχι από τις 10 Δεκεμβρίου 2019, τότε,  πρέπει να έχει στα χέρια της την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης, από τις 9 Μαρτίου 2020, με την Απόφαση 29/2020 του Δ.Σ. Και ως γνωστόν, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου απέχει μόλις 2,5 μέτρα από την πόρτα της Νομικής Υπηρεσίας!!!!!  

Ασκούμε κριτική, γιατί μας δόθηκε το δικαίωμα να το κάνουμε!
Όταν η εκλογική διακήρυξη και το κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα» ανέφερε ότι η δική της Διοίκηση θα ήταν «Σύγχρονη, αποτελεσματική και διεκδικητική, απέναντι στις πολιτικές που καθημερινά υποβαθμίζουν τη ζωή μας. Με συλλογική λειτουργία, δεκτική σε κριτική και προτάσεις, που θα ενώνει τους Δημότες και θα προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερους να συμμετέχουν στα κοινά», αυτό σημαίνει ότι η «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» πρέπει να είναι δεκτική και στην όποια κριτική της ασκείται για τον τρόπο που αντιπολιτεύεται! 

Ασκούμε κριτική, γιατί καλλιεργήθηκαν προσδοκίες που ο χρόνος τις διέψευσε, με αποτέλεσμα την απογοήτευση εκείνων των δημοτών που την εμπιστεύτηκαν. Για εμάς, τους πολίτες της «Ενάργειας», η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» δυο χρόνια πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές, μέχρι στιγμής, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, περνά κάτω από τον πήχη των προσδοκιών που η ίδια καλλιέργησε!

*Ενθέτουμε το σχετικό έγγραφο της Απόφασης 157/2013, από τα Πρακτικά της 11ης/27-5-2013 Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο άρθρο υπήρξε αντίδραση και απάντηση από την δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» αλλά και ανταπάντηση, στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, από την «Ενάργεια».
Διαβάστε την απάντηση και την ανταπάντηση εδώ:

Ανταπάντηση και κριτική στη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» Ο απαντήσας του απαντήσαντος): https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_2.html

Ενάργεια

24 & 28 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου