Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ανταπάντηση και κριτική στη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» (Ο απαντήσας του απαντήσαντος...)

«Είναι γελοίο τη δική σου κακία να μην προσπαθείς να την αποφύγεις, παρόλο που αυτό είναι δυνατό, ενώ προσπαθείς να αποφύγεις την κριτική των άλλων, πράγμα που είναι αδύνατο».


Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 με το άρθρο μας «Μην περνάτε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών που εσείς οι ίδιοι καλλιεργήσατε», δείτε εδώ:

https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_28.html

βασισμένοι πάνω στην εκλογική διακήρυξη και το κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής του 2019 της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα», της ασκήσαμε κριτική, όπως δικαιούται να κάνει ο κάθε πολίτης (πόσον μάλλον οι πολλοί), βάσει του Άρθρου 14 του Συντάγματος που αναφέρει: «Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του...»
 
Συγκεκριμένα γράψαμε: 
«Ασκούμε κριτική, γιατί μας δόθηκε το δικαίωμα να το κάνουμε!

Όταν η εκλογική διακήρυξη και το κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα» ανέφερε ότι η δική της Διοίκηση θα ήταν «Σύγχρονη, αποτελεσματική και διεκδικητική, απέναντι στις πολιτικές που καθημερινά υποβαθμίζουν τη ζωή μας. Με συλλογική λειτουργία, δεκτική σε κριτική και προτάσεις, που θα ενώνει τους Δημότες και θα προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερους να συμμετέχουν στα κοινά», αυτό σημαίνει ότι η «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» πρέπει να είναι δεκτική και στην όποια κριτική της ασκείται για τον τρόπο που αντιπολιτεύεται! 

Ασκούμε κριτική, γιατί καλλιεργήθηκαν προσδοκίες που ο χρόνος τις διέψευσε, με αποτέλεσμα την απογοήτευση εκείνων των δημοτών που την εμπιστεύτηκαν. Για εμάς, τους πολίτες της «Ενάργειας», η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» δυο χρόνια πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές, μέχρι στιγμής, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, περνά κάτω από τον πήχη των προσδοκιών που η ίδια καλλιέργησε!»

Στην δημοτική παράταξη όμως, δεν άρεσε καθόλου η κριτική, γιατί από ότι φαίνεται θα είναι δεκτική σε αυτήν, μόνον εάν γίνει διοίκηση. Μόνον με αυτή την προϋπόθεση συντάχθηκε η εκλογική διακήρυξη και το κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής. Τώρα, η κριτική γίνεται ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, και για το λόγο αυτό μας έστειλε την απάντησή της στην ανάρτησή μας: 

Σοφή στους σοφούς είναι η στάση
Κάποτε επισκέφτηκε τον κ. Κ. ένας καθηγητής της φιλοσοφίας κι άρχισε να του μιλάει για τη σοφία του. Μετά από λίγη ώρα ο κ. Κ. είπε στον καθηγητή: «Κάθεσαι ενοχλητικά, μιλάς ενοχλητικά, σκέφτεσαι ενοχλητικά».
Σαν τ’ άκουσε αυτό ο καθηγητής θύμωσε και του είπε: «Δε μ’ ενδιαφέρει τι σκέφτεσαι για το άτομό μου, μ’ ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη σου γι αυτά που λέω».
«Αυτά που λες δεν έχουν περιεχόμενο», αποκρίθηκε ο κ. Κ. «Σε βλέπω να βαδίζεις αδέξια, και το βάδισμά σου δεν έχει προορισμό. Μιλάς σκοτεινά και η ομιλία σου δε φωτίζει τίποτα. Βλέποντας τη στάση σου παύει να μ’ ενδιαφέρει ο στόχος σου».
«Ιστορίες του κ. Κόυνερ» – Μπέρτολτ Μπρεχτ

ΥΓ. Απάντηση στους εμπνευστές και στον συντάκτη του κειμένου με την υπογραφή «Ενάργεια», που αναρτήθηκε την 24/9/2021 σε τοπικό blog. Κάποιοι φαίνεται ότι πιστεύουν πως με επικοινωνιακές αθλιότητες και λάσπη θα μπορέσουν να καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία και μοναξιά. Σφάλλουν.

25 Σεπτεμβρίου 2021
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη

 =============================

Άντε, ως «Ενάργεια» να ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ και Εμείς (εκτός του «ου γαρ οίδασι τι γράφουσι» για το «με επικοινωνιακές αθλιότητες και λάσπη θα μπορέσουν να καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία και μοναξιά», γιατί όντως δεν ξέρουν τι γράφουν, διαβάστε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_6.html και ας αναρωτηθεί το εξής ο εμπνευστής ή ο συντάκτης του Υστερόγραφου της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα: εάν όπως αναφέρεται στο Υ.Γ. ότι η «Ενάργεια» κυμαίνεται μεταξύ ανυπαρξίας και μοναξιάς, τότε πως είναι δυνατόν αυτή να μπορεί να τους στενοχωρεί ή να τους πονάει; Δεν είναι κρίμα να σπαταλείται άσκοπα η σοφή φαιά του ουσία με την ενασχόληση επικοινωνιακών αθλιοτήτων και όχι με την ουσία των πραγμάτων;) με ένα απόφθεγμα κάποιου πολύ σοφού ανθρώπου, αλλάζοντας μονάχα μία λέξη:

«Είναι γελοίο τη δική σου κακία να μην προσπαθείς να την αποφύγεις, παρόλο που αυτό είναι δυνατό, ενώ προσπαθείς να αποφύγεις την κριτική των άλλων, πράγμα που είναι αδύνατο!»

Επαναλαμβάνουμε για όσους δεν το κατάλαβαν:  

  • Την υπόθεση των κατεστραμμένων δρόμων και της Πραγματογνωμοσύνης, δηλαδή, από το γράμμα Α έως το γράμμα Ψ της αλφαβήτου, την χειρίστηκε ή όχι η «Ενάργεια»;
  • Εκεί, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ήταν η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα», όταν δύο μήνες πριν, στην ερώτηση που είχε καταθέσει η συλλογικότητα της «Ενάργειας» (που δεν της δίνουν φωνή στις συνεδριάσεις), η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. απαντούσαν ότι «η Νομική Υπηρεσία δεν είναι έτοιμη να απαντήσει»; 
  • Γιατί τότε δεν εξηγέρθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα»;

Και γιατί αφού θέλησαν –και καλώς έκαναν, το γράψαμε- να φέρουν το θέμα ξανά στο Δ.Σ. δεν επικοινώνησαν ποτέ μαζί μας, για να μας ενημερώσουν ότι: «κοιτάτε να δείτε, μείνετε ήσυχοι, από δω και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς». Γιατί, Εμάς, δεν μας ενδιαφέρει το Ποιος; Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα! Το τελευταίο γράμμα, το Ω, η κατάληξη της υπόθεσης.

Θα τους παρείχαμε όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμα και δεν θα ασχολούμασταν ξανά με την υπόθεση. Δυστυχώς όμως, πήγαν αδιάβαστοι στο Δ.Σ., της 20ης Σεπτεμβρίου 2021, και «ξεγυμνώθηκαν» από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου, γιατί από ότι φαίνεται (και μετά την απάντήσή τους στην κριτική που τους ασκήθηκε) «οι μικρές τσάντες δεν χωρούν μεγάλα πράγματα και τα κοντά σχοινιά δεν φτάνουν στα βαθιά νερά» όπως έλεγε και το ρητό που ήξερε ο Κουάν Τζού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κομφούκιου.

Εμείς θα περιμένουμε από τη δημοτική παράταξη να καταθέσει ως αίτημα συζήτησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την "ΕΞΑΛΕΙΨΗ του φαινομένου της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών σε όλο το Βύρωνα". Έτσι όπως το γράψαμε!

Πέρασαν έξι (6) χρόνια από τότε που οι πολίτες έφεραν το θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ. (και έκτοτε καμία δημοτική παράταξη), και εννέα (9) ολόκληρα χρόνια από την  Αριθ. Πρωτ.: 20948 Αναφορά της 30ης Ιουλίου 2012 του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης κ. Δημήτρη Σάρολα, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι κατόπιν των ανωτέρω, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω για κακοδιοίκηση τη διοίκηση του Δήμου και να ζητήσω τόσο από αυτή όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιμετωπίσουν εδώ και τώρα το υπάρχον, σε εκρηκτικές πλέον διαστάσεις, πρόβλημα».

Ενάργεια

28 Σεπτεμβρίου 2021

Σημείωση: Ευχαριστούμε τον φίλο Μ. Αλέξανδρο για την φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου