Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμαρχε, όταν απουσιάζουν οι πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ. ποιός φταίει για τα τροχαία ατυχήματα; οι οδηγοί;

Την απουσία των πινακίδων σήμανσης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Κοντολιού και Βρυούλων ανέφερε προς τον Δήμο Βύρωνα σε χθεσινό (27 Σεπτεμβρίου 2021) αίτημά του πολίτης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι, στις αποθήκες των Υπηρεσιών του Δήμου υπάρχουν «αραγμένες, δεκάδες πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ., και ζήτησε από την Δημοτική Αρχή και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου όπως μεριμνήσουν άμεσα για την τοποθέτησή των στο συγκεκριμένο σημείο:

Δήμαρχε,

Με αφορμή τα πρόσφατα (09/09/21 και 12/09/21) τροχαία ατυχήματα στη διασταύρωση Κολοκοτρώνη και Παν. Τσαλδάρη, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι τροχαία μικροατυχήματα συμβαίνουν συχνά και στη συμβολή των οδών Κοντολιού και Βρυούλων, εξαιτίας της απουσίας πινακίδων σήμανσης του Κ.Ο.Κ..


Συγκεκριμένα, η οδός Κοντολιού είναι μονόδρομος με κατεύθυνση, από την οδό Φιλοκτήτου, προς την οδό Βρυούλων, και με υποχρεωτική πορεία προς τα αριστερά, στο ρεύμα ανόδου της οδού Βρυούλων.

Στη διασταύρωσή της όμως με την οδό Βρυούλων, απουσιάζουν, πάνω στο δεξιό πεζοδρόμιο της οδού Κοντολιού η ενδεικτική πινακίδα σήμανσης που απαγορεύει τη στροφή δεξιά (προς Βρυούλων), η πινακίδα απαγόρευσης της κατεύθυνσης προς το αντίθετο ρεύμα της οδού Κοντολιού, όσο και η πινακίδα σήμανσης που απαγορεύει την στροφή αριστερά, η οποία θα έπρεπε να βρίσκεται στη γωνία, πάνω στο αριστερό πεζοδρόμιο της οδού Βρυούλων.

Αντιθέτως, η πινακίδα της απαγόρευσης της στροφής αριστερά υπάρχει μόνο, στο απέναντι, στο δεξιό πεζοδρόμιο της οδού Βρυούλων (δείτε την παρακάτω φωτογραφία), δίχως αυτή να γίνεται αντιληπτή από τους οδηγούς που διέρχονται από την οδό Βρυούλων.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί, οι προερχόμενοι από την οδό Βρυούλων, που, εν αγνοία τους και λόγω της απουσίας των σημάνσεων που προανέφερα, στρίβουν (παρανόμως) αριστερά, με κατεύθυνση προς την οδό Κοντολιού, να συγκρούονται στη γωνία, με εκείνους που διέρχονται (νόμιμα) από την οδό Κοντολιού με κατεύθυνση προς την οδό Βρυούλων.

Για τους παραπάνω λόγους, και επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στις αποθήκες των Υπηρεσιών του Δήμου υπάρχουν  «αραγμένες, δεκάδες πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ.»,

Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε άμεσα για την τοποθέτηση των παρακάτω πινακίδων σήμανσης στη συμβολή των οδών Κοντολιού & Βρυούλων: 

  1. Πινακίδα σήμανσης που απαγορεύει τη στροφή αριστερά (προς Κοντολιού), που θα τοποθετηθεί πάνω στο αριστερό πεζοδρόμιο της οδού Βρυούλων. 
  2. Πινακίδα απαγόρευσης κατεύθυνσης προς την οδό Κοντολιού. 
  3. Πινακίδα σήμανσης που απαγορεύει τη στροφή δεξιά (προς Βρυούλων), που θα τοποθετηθεί πάνω στο δεξιό πεζοδρόμιο της οδού Κοντολιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου