Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Γιατί πέταξαν 25-30.000 ευρώ για έργα συντήρησης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο αφού επρόκειτο να κατεδαφιστεί;

Αν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης έλεγε πάντα την αλήθεια, δεν θα χρειαζόταν κάθε τόσο να του θυμίζουμε τι είχε πει ή τι είχε κάνει στο παρελθόν με τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του.

Έβγαλε ανακοίνωση το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων το Δήμου που ανέφερε: «Πράσινο φως» από την πολεοδομία Αθηνών για την κατεδάφιση του σχολείου του Χαραλαμπόπουλου. 

Ας θυμίζουμε λοιπόν στον Δήμαρχο ότι πριν 3,5 χρόνια, τον Απρίλιο του 2018, "πέταξε", στην κυριολεξία, 25.000 ή 30.000 ευρώ για έργα συντήρησης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, ενός σχολείου για το οποίο είχε συνταχθεί Έκθεση Επικινδύνου από την ΥΔΟΜ, γιατί ήταν «επικίνδυνο από άποψη δομική, στατική και δημόσιας ασφάλειας…»

Και του το είχαμε γράψει στα άρθρα μας! Διαβάστε τα αποσπάσματα:  

α) Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ;;»https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/04/blog-post_12.html

Ενώ, σήμερα, Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 20.30, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Καραολή & Δημητρίου 36-44) υπάρχει συζήτηση-ενημέρωση, κατόπιν αιτήματος δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, για τις εξελίξεις στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα, την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες συντήρησης σε αυτό ... λίγο πρίν το γκρεμίσουν! 

β) Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, «ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ο Δημοτικό;» https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/04/4_16.html

Βήμα 4ο: Αφού θα είχαν γίνει όλα αυτά, τότε, και πάντα μέσα στον Μάρτιο, θα  έπρεπε να εκπονηθεί μελέτη για την στατική επάρκεια του κτηρίου, και αναλόγως του αποτελέσματος αυτής, το Δ.Σ θα αποφάσιζε για το μέλλον του κτηρίου.
Οι εργασίες συντήρησης (πλην της περιμετρικής κάλυψης του σχολείου με λινάτσα και σκαλωσιές για λόγους ασφαλείας που προαναφέραμε) που κόστισαν (όπως ειπώθηκε, στο Δ.Σ.) 25-30.000 ευρώ, ήταν περιττές!

 

Από το σημείο αυτό, για το ίδιο θέμα, συνεχίζουμε αναδημοσιεύοντας το άρθρο της "ΡΩΓΜΗΣ στην ενημέρωση". Γράφει: 

"Διαβάζοντας στην  ιστοσελίδα του δήμου Βύρωνα: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10518
Επίσκεψη στην Πολεοδομία Αθηνών με στόχο  να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης της άδειας κατεδάφισης του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Χαραλαμπόπουλου), πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία  του Δήμου Βύρωνα με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κατωπόδη.
Μετά τη συνάντηση με την διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Όλγα Πλούμπη  ο Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε:
«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί ύστερα από την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε, κατά την οποία δόθηκαν διευκρινίσεις για το  ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου, λάβαμε τη διαβεβαίωση από την κα Πλούμπη, ότι η άδεια θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Μόλις λάβουμε την άδεια κατεδάφισης, μπορούμε, πλέον να ζητήσουμε τη χρηματοδότηση του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει και η εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο την ολική ανακατασκευή, ενός ιστορικού σχολείου για το Βύρωνα.», μας ήρθαν στο μυαλό οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας -εκπαιδευτικών και γονέων- οι συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, οι συσκέψεις με φορείς και ειδικούς για το σχολείο Χαραλαμπόπουλου (4ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα).

ΔΗΜΑΡΧΕ (ΔΑΣΚΑΛΕ) που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις!

Το σχολείο σφραγίστηκε το Μάρτιο του  2018 μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Δόμησης Αθηνών, διότι ήταν πλέον «Επικίνδυνο από άποψη δομική, στατική και δημόσιας ασφάλειας…» αφού δεν είχαν φροντίσει να το συντηρήσουν, ώστε να μην σφραγιστεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 Από τότε ξεκίνησε η Οδύσσεια, γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών!

 

Από το Σεπτέμβριο 2018 το  σχολείο μεταφέρθηκε και  λειτουργεί σε κτήριο επί της οδού Κατεχάκη που παραχώρησε η Ιερά Σύνοδος με την μορφή χρησιδανείου στο Δήμο, με την  αναγκαία χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας για τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν.

 

 

Ακούστε τι έλεγε και δεσμευόταν ο Δήμαρχος και  καθηγητής κ. Κατωπόδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18 Ιουλίου 2018. Τα λόγια του συμβόλαιο!

Να τι έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο, Ιούλιο 2018 ο Δήμαρχος Βύρωνα
Ακούστε  ΕΔΩ:


"Ως προς το χαρακτήρα του κτηρίου και πρωτίστως ότι, σε 3 χρόνια θα έχουμε ένα σύγχρονο παραδοσιακό σχολείο στη πόλη μας". 

Τρία (3) χρόνια μετά… όλα έγιναν όπως τα έλεγε ο κ. Δήμαρχος, ο λόγος του συμβόλαιο! Τρία (3) χρόνια μετά... αντί για την παράδοση του νέου σχολείου "θα" αρχίσει η κατεδάφιση του παλιού. 

Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν με πειστικά επιχειρήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία του Βύρωνα, γιατί όλα όσα υποσχέθηκαν δεν έγιναν πράξη, και γιατί πέταξαν 25.000 ή 30.000 ευρώ για εργασίες συντήρησης σε ένα κτήριο που ήταν βέβαιο ότι θα κατεδαφιστεί, θα συμπληρώσουμε εμείς. 

Υπόλογη η Διοίκηση Γρ. Κατωπόδη (και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου).

Το άρθρο της "Ρωγμής στην ενημέρωση" από εδώ: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/10/4.html 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου