Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Η επιμονή και το δίκαιο αίτημα, φέρνει αποτέλεσμα στο Δήμο Βύρωνα

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 γράψαμε το άρθρο (ανοίξτε τον σύνδεσμο) Δήμαρχε, όταν απουσιάζουν οι πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ. ποιός φταίει για τα τροχαία ατυχήματα; οι οδηγοί; το οποίο περιείχε το αίτημα που υπέβαλε δημότης προς τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα για την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης του Κ.Ο.Κ. στη διασταύρωση των οδών Κοντολιού και Βρυούλων, και το πρωί της 1ης Οκτωβρίου 2021 οι πινακίδες τοποθετήθηκαν!

 

Αναφορικά με το θέμα αυτό αλλά και τις εξελίξεις στη διασταύρωση της οδού Παν. Τσαλδάρη με τις οδούς Κολοκοτρώνη και Κύπρου, το blog «Ρωγμή στην ενημέρωση» ανάρτησε το άρθρο που αναδημοσιεύουμε:

Η επιμονή και το δίκαιο αίτημα, φέρνει αποτέλεσμα στο Δήμο Βύρωνα  

Η ενεργή παρέμβαση των πολιτών και η δημοσιοποίηση προβλημάτων μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας

Το δίκαιο αίτημα, η επίμονη και ο αγώνας πολιτών, συλλογικοτήτων, τοπικών ιστοσελίδων φέρνει έστω και μερικά αποτελέσματα.

Ως Ρωγμή στην ενημέρωση έχουμε αναφερθεί -και δεν είμαστε οι μόνοι- στα προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορες διασταυρώσεις στην πόλη μας και προκαλούνται συχνά τροχαία ατυχήματα. Εστιάσαμε στην οδό Κολοκοτρώνη και Παν. Τσαλδάρη, όχι γιατί είναι η μόνη διασταύρωση που υπάρχει πρόβλημα, αλλά γιατί σε αυτή συχνά-πυκνά προκαλούνται σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Διασταυρώνονται δυο δρόμοι, πολυσύχναστοι και η αδιαφορία και η αδράνεια της δημοτικής αρχής δεν είχε προηγούμενο.

Χρειάστηκε να αναφερθούν και να αναδείξουν το θέμα επανειλημμένα τα τοπικά ιστολόγια «Ρωγμή στην ενημέρωση» και «Βύρωνας η πόλη μας», να κατατεθεί ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της ΡΕΚ Βύρωνα δημοτικό σύμβουλο κ. Τάσο Μαυρόπουλο, να κολληθούν αφίσες για να ενεργοποιηθεί και να πράξει το αυτονόητο η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης, πριν θρηνήσουμε θύματα. 

Επτά χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να κλαδευτούν οι νεραντζιές που εμπόδιζαν την σήμανση, να δείχνει στη σωστή κατεύθυνση ο ηλιακός φανός, ο οποίος συνεχίζει να είναι χαλασμένος και να μην ανάβει, όπως δεν ανάβει και στην διασταύρωση Κύπρου και Παν.Τσαλδάρη, να μπει μια στάμα στο οδόστρωμα που να γράφει STOP, να φτιαχτούν τα δυο κολονάκια που είχαν στραβώσει από διερχόμενα οχήματα. Δείτε το ακόλουθο φωτογραφικό υλικό:

 

Βέβαια, οι ηλιακοί φανοί συνεχίζουν να μην ανάβουν και στις δύο διασταυρώσεις Κολοκοτρώνη και Παν.Τσαλδάρη, Κύπρου και Παν. Τσαλδάρη.


Σίγουρα χρειάζεται να γίνουν περισσότερα ώστε η διασταύρωση αυτή να είναι ασφαλής για αυτοκίνητα και πεζούς. Δεν επαρκούν οι παρεμβάσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από την δημοτική αρχή, κάτω από την πίεση που δέχτηκε και το κόστος, πολιτικό και ηθικό που θα είχε.

Ενημερωθήκαμε ότι μετά από καταγγελία ΕΝΕΡΓΟΥ συμπολίτη μας για την έλλειψη σήμανσης στην συμβολή των οδών Βρυούλων και Κοντολιού, ότι άμεση ήταν η παρέμβαση της δημοτικής αρχής και τοποθέτησε σήματα Κ.Ο.Κ.  

Βρυούλων και Κοντολιού, για το αυτονόητο χρειάστηκε η παρέμβαση του ΕΝΕΡΓΟΥ συμπολίτη μας.

 

Διαβάστε ΕΔΩ: Δήμαρχε, όταν απουσιάζουν οι πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ. ποιός φταίει για τα τροχαία ατυχήματα; οι οδηγοί; https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_39.html

Συμπέρασμα: Όταν οι πολίτες δεν είναι αδιάφοροι, γίνονται ενεργοί και διεκδικούν, όταν έστω και λίγοι δημοτικοί σύμβουλοι ενδιαφέρονται, όταν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν άμεσα, τότε ακόμα και μια δημοτική αρχή που την χαρακτηρίζει η αδράνεια, η αδιαφορία, η περιορισμένη ικανότητα, υποχρεώνεται κάτι να κάνει. Όταν γράψαμε στη Ρωγμή το άρθρο με τίτλο «Αβάντα και οι θεοί πείθονται», (Διαβάστε εδώ: https://www.blogger.com/u/3/blog/post/edit/547609592754129009/7343659299007060295) είχαμε αντιληφθεί τη δύσκολη θέση που είχε περιέλθει η δημοτική αρχή και τις κινήσεις που πλέον ήταν αναγκασμένη να πράξει.

Ασφαλώς και τα προβλήματα της καθημερινότητας στην πόλη μας είναι πολλά. Θα συνεχίσουμε ως Ρωγμή στην ενημέρωση αφουγκραζόμενοι τους πολίτες, τις συλλογικότητες, να αναδεικνύουμε αυτά τα προβλήματα και να απαιτούμε και να διεκδικούμε λύσεις που να βελτιώνουν τη ζωή στην πόλη μας.

ΝΑΙ μπορεί να βελτιωθεί η ζωή μας, να γίνει πιο καλή η καθημερινότητα μας, αρκεί να το πιστέψουμε, να το διεκδικήσουμε και να μην συμβάλλουμε με τη συμπεριφορά μας και οι ίδιοι ως πολίτες και να μην προβαίνουμε σε πράξεις και συμπεριφορές που δεν θα μας άρεσε οι ίδιοι να υποστούμε.

Ο αγώνας για καλύτερη ζωή σε μια πόλη που να ζεις και να κυκλοφορείς σε πεζοδρόμια και οδοστρώματα -και όχι μόνο- είναι διαρκής, δεν σταματά και συνεχίζεται. 

Ως «Ρωγμή στην ενημέρωση» θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, θα στηρίξουμε κάθε λαϊκή ενεργητική παρέμβαση, καταθέτοντας και τις προτάσεις μας.

Όλοι όσοι και όσες θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες σε αυτή την πόλη, για το κοινό καλό, να γνωρίζουν ότι θα έχουν βήμα και στήριγμα στην ηλεκτρονική μας σελίδα.

Η ισχύς εν τη ενώσει! Η συμμετοχή και δράση φέρνει αποτέλεσμα.

Αναδημοσίευση από εδώ: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/10/blog-post_1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου