Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Ανάπλαση πλατείας Φατσέα: όψιμες αντιδράσεις δημοτικών παρατάξεων

Εξελίξεις δεν έχουμε μόνο στην υπόθεση του λόφου Κοπανά (δείτε εδώ: ΡΕΚ Βύρωνα: Να συγκληθεί ΑΜΕΣΑ το Δημοτικό Συμβούλιο (αναφορικά με τις εξελίξεις στο λόφο Κοπανά)) αλλά έχουμε και στην προγραμματισμένη ανάπλαση της πλατείας Φατσέα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα για το δεύτερο θέμα ο Δήμαρχος Βύρωνα λόγω των όψιμων αντιδράσεων ορισμένων δημοτικών παρατάξεων κάλεσε για αύριο Τρίτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. τους επικεφαλής των παρατάξεων για σχετική ενημέρωση.

 

Διαβάστε πως παρουσίασε το θέμα σε άρθρο της η ιστοσελίδα "Ρωγμή στην ενημέρωση", καθώς επίσης και την ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση» του επικεφαλής κ. Τάσου Μαυρόπουλου. 

Πριν ένα χρόνο περίπου η δημοτική αρχή Βύρωνα είχε ανακοινώσει την μελέτη πάνω στην οποία θα βασιστεί η νέα ανάπλαση της πλατείας Φατσέα.


Η μελέτη αυτή προσέκρουσε στις ουσιαστικές διαφωνίες, συλλογικοτήτων, όπως η «ΕΝΑΡΓΕΙΑ», πολιτών, ιστοσελίδων και δημοτικών παρατάξεων, όπως η Λαϊκή Συσπείρωση, η Πρωτοβουλία Πολιτών, η Αριστερή Παρέμβαση, η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση (ΡΕΚ). Επιμέρους ενστάσεις είχε καταθέσει και η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι ορισμένες από τις προτάσεις θα γίνονταν δεκτές, χωρίς όμως μέχρι σήμερα, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η ανάπλαση να έχουν γίνει γνωστές και σαφείς. 


Η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ του κ. Σωτηρόπουλου θέλοντας να ενημερώσει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής ανάρτησε πανό γύρω από την πλατεία Φατσέα, που αναφέρει: 
"Ναι στην ανάπλαση της πλατείας Φατσέα!!! Όχι στην τσιμεντοποίησή της και τις κοπές δένδρων!!!


 

 

 

 

 

 


Ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης (ΡΕΚ) κ. Τάσος Μαυρόπουλος κατέθεσε ερώτηση στο Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών ζητώντας απαντήσεις, για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η ανάπλαση.

 Η ερώτηση της ΡΕΚ

 

Προς: -Δήμαρχο Βύρωνα
          -Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
         -Γενική Γραμματέα Δήμου Βύρωνα
ΘΕΜΑ: Κατάθεση ερωτημάτων για την ανάπλαση της Πλατείας Φατσέα.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως στα παρακάτω ερωτήματα για την ανάπλαση  της Πλατείας Φατσέα: 

  1. Αν λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις που κατέθεσαν κατά τη διαβούλευση, οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς και οι συλλογικότητες της πόλης και ποιες προτάσεις έγιναν αποδεκτές. 
  2. Αν τελικά θα γίνουν οι μόνιμες ξύλινες - συνθετικές κατασκευές βαρέος τύπου με στέγαστρα για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων όπως περιγράφονται στην Τεχνική Έκθεση – Τεχνική Περιγραφή, οι οποίες αναιρούν την έννοια του κοινόχρηστου δημόσιου χώρου. 
  3. Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία.

Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

 Βύρωνας 18/10/21

Διαβάστε ακόμη:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΤΣΕΑ: ΑΝΤΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ; https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/10/blog-post_30.html 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ : Ενημέρωση για την προτεινόμενη ανάπλαση της πλατείας Φατσέα https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/11/blog-post_19.html

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου