Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών στον Βύρωνα: Υπόλογοι, Δημοτική Αρχή και δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί «ξέχασαν» τον όρκο τους

Για να φωτισθεί η αλήθεια πρέπει να φέρουμε αποδείξεις (αληθείας φως απόδειξις) είχε γράψει στο έργο του Ηθικά (387 Α) ο ιστορικός και φιλόσοφος Πλούταρχος,  και αυτό θα κάνουμε. Με το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζουμε φέρνουμε αποδείξεις και διαψεύδουμε, για ακόμη μία φορά, τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα.

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 η ένωση πολιτών της «Ενάργειας» κατέθεσε ερώτηση, προς το Δημοτικό Συμβούλιο (Αρ. Πρωτ.: 14126/06-08-2021), που ως θέμα είχε την κατάφωρη καταστρατήγηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πεζών από την κατάληψη του πεζοδρομίου (του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου) της οδού Καραολή και Δημητρίου, από διάφορες επιχειρήσεις.

Η ερώτηση απαντήθηκε από τον Αντιδήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου 2021 ως εξής:
«… το μεγαλύτερο μέρος που εκμεταλλεύονται και τα δυο μαγαζιά είναι πρασιά, και είναι οριοθετημένη με την έννοια ότι μπορούμε να το διακρίνουμε από τα όμορα οικόπεδα και τις πρασιές, φαίνεται… εγώ την Παρασκευή, το Σαββάτο και την Κυριακή πέρασα από εκεί και παρακολούθησα το τι γίνεται, και φαίνεται ευκρινέστατα ποια είναι η πρασιά και ποια όχι, ευκρινέστατα, εκτός αν από την ερώτηση βγαίνει ότι πρέπει να βάλουμε και μια γραμμή για να την διακρίνουμε καλύτερα. Πράγματι, υπάρχει μια κατάληψη, σε ένα μέρος του πεζοδρομίου, γιατί δεν φτάνει όλο το αμάξι να πάει σε όλη την πρασιά, για το ένα κατάστημα, αλλά είναι ελάχιστο

Διακόπτουμε στο σημείο αυτό το αφήγημα του Αντιδημάρχου παρενθέτοντας, ως αποδείξεις, φωτογραφικό υλικό από το πεζοδρόμιο… Χρησιμοποιείστε την όρασή σας και την κριτική σας σκέψη για να διαπιστώσετε από μόνοι σας ποιο είναι εκείνο το ελάχιστο τμήμα του πεζοδρομίου της Καραολή & Δημητρίου που καταλαμβάνουν τα οχήματα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος... πέρα από την νοητή γραμμή της (ανύπαρκτης) πρασιάς (γιατί, πρασιά, στα ελληνικά σημαίνει προκήπιο, και κήπος για λόγους που δεν θα ασχοληθούμε εδώ –είναι από άλλο ανέκδοτο- δεν υπάρχει!) των όμορων οικοπέδων.


Είδαμε το "ελάχιστο" της κατάληψης του πεζοδρομίου... Υπάρχει ντροπή Αντιδήμαρχε;

Συνεχίζουμε την απομαγνητοφώνηση του αφηγήματος του Αντιδημάρχου: «για το δεύτερο, το κατάστημα της εστίασης, εεε έχει παρκαδόρο, από ότι ξέρετε, και βεβαίως κάνει αυτή τη δουλειά, δηλαδή κάθε αυτοκίνητο σταματάει, παίρνει έναν καφέ, εγώ το παρακολούθησα την Παρασκευή και το Σαββάτο το πρωί, παίρνει τον καφέ και φεύγει αμέσως, και διευθετεί και την κίνηση, στην πρασιά του και σε ένα τμήμα εκτός πρασιάς που είναι μικρότερο. Αυτά είναι τα δεδομένα όσον αφορά τις δυο καταλήψεις των κοινόχρηστων χώρων»… Δείτε το φωτογραφικό υλικό: 


Στο σημείο αυτό, ειλικρινά, τι να πούμε; Έχει χαθεί κάθε ίχνος αξιοπιστίας με τα ανερυθρίαστα ψευδοεπιχειρήματα που εκστομίζει σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ο αιρετός Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Όπως δυστυχώς έχει χαθεί και κάθε αξιοπιστία για το σύνολο της ΑΦΩΝΗΣ αντιπολίτευσης! Λες και δεν υπάρχουν εκεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο… Όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται και αυτοί «αγρόν αγοράζουν». 

Από το 2015 που εμείς οι πολίτες φέραμε το θέμα της καταστρατήγησης των Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πεζών στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση, καμία δημοτική παράταξη και κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν ασχολήθηκε ξανά. Ποίος όρκος, ποια τιμή, ποια συνείδηση; Μήπως θα έπρεπε να τους θυμίσουμε ξανά την ορκωμοσία τους;

Άρθρο 35 Ορκωμοσία αιρετών   
1. Μετά από την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους, δίνουν τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Ο όρκος των αλλοδαπών πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ως εξής: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην Ελλάδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.» Όσοι δηλώνουν ότι δεν πρεσβεύουν καμιά θρησκεία ή πρεσβεύουν θρησκεία που δεν επιτρέπει τον όρκο, παρέχουν, αντί όρκου, την ακόλουθη διαβεβαίωση: «Δηλώνω, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδηση μου, ότι θα είμαι πιστός στην Ελλάδα, θα υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου»

Υ.Γ.: ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΗΧΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ

Στον παρακάτω σύνδεσμο στο youtube, μπορείτε να ακούσετε, από το 42 λεπτό έως το 44 λεπτό, το δίλεπτο αφήγημα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2021: https://www.youtube.com/watch?v=EUBKAPI4Hdw

 

Δεν ξεχνάμε τι γράψαμε στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, δείτε εδώ:  https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_2.html

"Εμείς θα περιμένουμε από τη δημοτική παράταξη να καταθέσει ως αίτημα συζήτησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την "ΕΞΑΛΕΙΨΗ του φαινομένου της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών σε όλο το Βύρωνα". Έτσι όπως το γράψαμε!

Πέρασαν έξι (6) χρόνια από τότε που οι πολίτες έφεραν το θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ. (και έκτοτε καμία δημοτική παράταξη), και εννέα (9) ολόκληρα χρόνια από την  Αριθ. Πρωτ.: 20948 Αναφορά της 30ης Ιουλίου 2012 του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης κ. Δημήτρη Σάρολα, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι κατόπιν των ανωτέρω, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω για κακοδιοίκηση τη διοίκηση του Δήμου και να ζητήσω τόσο από αυτή όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιμετωπίσουν εδώ και τώρα το υπάρχον, σε εκρηκτικές πλέον διαστάσεις, πρόβλημα»."

Ενάργεια

12 Οκτωβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου