Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Γνωστοποιούμε την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα

"Παράλληλα, όμως, θα ήθελα να επισημάνω και τις αντιπολιτευτικές προσπάθειες ορισμένων που προσπαθούν να προσάψουν στον Δήμαρχο και στη Δημοτική Αρχή αδράνεια και καθυστερήσεις". Τάδε έφη ή μάλλον έγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα στην εφημερίδα "Το Βήμα του Βύρωνα" (3ο φύλλο - Νοέμβριος 2021) και γέλασαν μαζί με τις πέτρες και οι, από τις εργασίες τρίτων, κατεστραμμένες ασφαλτοστρώσεις!

 

Και μπορεί η παραπάνω δήλωση του Αντιδημάρχου να αφορά τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην πόλη, όμως θα πρέπει να καταλάβουν οι αναγνώστες, και πάνω από όλα οι ψηφοφόροι του Βύρωνα, ότι διοίκηση δεν σημαίνει μόνο παίρνω χρήματα από την Περιφέρεια, από το Πράσινο Ταμείο, από το Πρόγραμμα Τρίτση κλπ για να κάνω έργα. 

Διοίκηση σημαίνει και πως χειρίζομαι όλες τις άλλες καταστάσεις και πως επιλύω τα προβλήματα που προκύπτουν. Ένα τρανταχτό παράδειγμα; ποίες ήταν οι ενέργειες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, στην επί 7plus έτη θητείας των, για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! (Αφήνουμε στην άκρη το πως η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε τις υποθέσεις του λόφου Κοπανά, του οικοπέδου στην Νεράιδα, τα έργα στον Καρέα, τις ανακατασκευές των παιδικών Χαρών και τόσες άλλες...)

Και τί έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών για την επίλυση του προβλήματος που απεικονίζεται στο φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζουμε σήμερα; Η απάντηση -με στοιχεία- είναι μία: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Οι φωτογραφίες είναι από την οδό Κανάρη, στη συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή, και από την οδό Αρύββου, στη συμβολή της επίσης με την Αδαμαντίου Κοραή.   

Πάμε πίσω στον χρόνο, 33 μήνες πριν: Από τον Φεβρουάριο του 2019 είχαμε επισημάνει τις εικονιζόμενες κακοτεχνίες τρίτων και την προχειρότητα αποκατάστασης των ασφαλτοστρώσεων από την ανάδοχο εταιρεία εγκατάστασης οπτικών ινών στην πόλη μας, και τις είχαμε αναφέρει, με την υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 27/02/5706 Αίτηση, προς τη Δημοτική Αρχή αλλά και προς τις Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Βύρωνα με κοινοποίηση! ΘΕΜΑ; «Αδράνεια του Δήμου στις κακοτεχνίες τρίτων».

Τί είχε απαντήσει μετά από πέντε (5) ολόκληρους μήνες - και κατόπιν διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ)- στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 με το υπ’ αριθ. Πρωτ.: 22945 έγγραφό της η Τεχνική Υπηρεσία; Διαβάστε: «Επίσης οποιαδήποτε κακοτεχνία διαπιστώνεται λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών (τομές σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου) λαμβάνεται μέριμνα για άμεση αποκατάσταση από τον ανάδοχο».

Αλήθεια, ποιά "μέριμνα λαμβάνεται" από την Τεχνική Υπηρεσία εδώ και είκοσι έξι (26) μήνες, όταν οι «παγίδες θανάτου» εξακολουθούν να υφίστανται στα ίδια σημεία;

Και ποιά μέριμνα ελήφθη, εδώ και είκοσι τέσσερις (24) μήνες ή δυο χρόνια, από τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μ. Καραγιάννη, ο οποίος είχε προσωπικά ενημερωθεί -και γι’ αυτό το θέμα- μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος από τις 28 Νοεμβρίου 2019 (και ώρα 6:02 μ.μ.); ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ!

Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή δεν έκαναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ παρά τις, από το 2019, αναρτήσεις των άρθρων μας, όπως δεν έκαναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ακόμη και όταν το συγκεκριμένο θέμα, ακριβώς πριν έντεκα (11) μήνες, πέρασε μαζικά στο τοπικό τύπο (εφημερίδες "Επικοινωνία", "Δήμος & Πολιτεία", και άλλα ιστολόγια) μετά την ενημέρωσή τους με ξενάγηση/αυτοψία στους δρόμους, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020. Δείτε τα παρακάτω άρθρα πατώντας στους συνδέσμους: Τοπικός Τύπος, Σωματείο εργαζομένων και δημοτικοί σύμβουλοι “ξεναγήθηκαν” στα χάλια της διοίκησης του Δήμου... 

Του Σωτήρη Παπαμιχαήλ (Δήμος & Πολιτεία): "Φταίνε τα τραγούδια του, φταίει κι ο λυράρης..."

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΝΤΕΚΑ (11) ΜΗΝΕΣ !

Εξονειδίζουμε λοιπόν την αναφορά του Αντιδημάρχου ότι ορισμένοι "προσπαθούν να επισυνάψουν στον Δήμαρχο και στη Δημοτική Αρχή αδράνεια και καθυστερήσεις" γιατί ειδικά στην εξεταζόμενη υπόθεση δεν μιλάμε ούτε για αδράνεια, ούτε για καθυστέρηση.

Μιλάμε αποδεδειγμένα πλέον για ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ της Δημοτικής Αρχής Γρηγόρη Κατωπόδη!

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι η διοίκηση δεν προσπάθησε να σταματήσει αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της πόλης μας, με τις κακοτεχνίες των εργολάβων που αναλαμβάνουν την επέκταση ή επιδιορθώσεις δικτύων εταιρειών κοινής ωφελείας και τηλεπικοινωνιών. Έπρεπε να έχει προειδοποιήσει τις εμπλεκόμενες εταιρείες και να έχει ήδη διεκδικήσει νομικά την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της πόλης εξαιτίας της -εκ συστήματος- πλημμελούς εργασίας των τρίτων και να έχει αποκαταστήσει τις φθορές του οδοστρώματος.

Όπως βέβαια έπρεπε και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, εδώ και καιρό, να έχουν απαιτήσει από τη διοίκηση την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ακόμη και με τη σύνταξη κανονιστικής διάταξης που θα βάζει αυστηρότατους κανόνες στους εργολάβους των εταιρειών, όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των έργων, αλλά και του χρόνου αποδέσμευσής των, αφού, ως γνωστόν, οι περισσότερες κακοτεχνίες γίνονται εμφανείς μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος... ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!

Ενάργεια

1 Δεκεμβρίου 2021

Η φωτογραφία της πέτρας που γελά αντλήθηκε από τις φωτογραφίες της Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου