Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Τοπικός Τύπος, Σωματείο εργαζομένων και δημοτικοί σύμβουλοι “ξεναγήθηκαν” στα χάλια της διοίκησης του Δήμου...

Κακοδιοίκηση, κακοτεχνίες τρίτων, τμήματα δρόμων "εκ παραδρομής" ξεχασμένα από τις ανασφαλτώσεις, εγκαταλελειμμένα ετοιμόρροπα κτήρια...

Μέχρι πότε θα αφήνουμε να συνεχίζεται αυτή η ανωμαλία;

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, η συλλογικότητα «Ενάργεια» επακροώμενη των διαμαρτυριών αγανακτισμένων πολιτών μιας περιοχής της πόλης μας, κάλεσε για αυτοψία και ενημέρωση περί των προβλημάτων, την δημοτική παράταξη της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα» (παρευρέθησαν ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μαυρόπουλος Αναστάσιος και ο κ. Παναγιωτόπουλος Θεόδωρος), το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου (παρευρέθη ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος), τον υπεύθυνο της εφημερίδας «Δήμος & Πολιτεία», και πρώην δημοτικό σύμβουλο, κ. Παπαμιχαήλ Σωτήρη, καθώς και τον Αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Επικοινωνία» κ. Σελάϋ Φλοράν, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Λόγω  ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθησαν, παρότι προσκλήθηκαν, η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Δεμπόνος («Έξυπνος Βύρωνας»).

Σημείο συνάντησης ορίστηκε η συμβολή των οδών Αδ. Κοραή και Αρύββου, από όπου ξεκίνησε η αυτοψία και η μικρή διαδρομή στα οικοδομικά τετράγωνα που περιλαμβάνονται μεταξύ των οδών Αδ. Κοραή, Νεοπτολέμου, Βρυούλων και Ολυμπιάδος.

Η ενημέρωση περιελάμβανε το φαινόμενο της Κακοδιοίκησης, δηλαδή το γεγονός ότι, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου απάντησε σε ερωτήματα των πολιτών μόνον μετά από ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ), απάντησε μάλιστα κακήν κακώς και Λακωνικώς (όπως θα διαβάσετε παρακάτω), η δε αυτοψία περιελάμβανε, τις κακές αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων από εργολαβίες τρίτων, κατεστραμμένα τμήματα δρόμων που ενώ κανονικά έπρεπε να είχαν ασφαλτοστρωθεί θεωρήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία ότι "βρίσκονται σε καλή κατάσταση", όπως για παράδειγμα το τμήμα της οδού Νεοπτολέμου από Αδ. Κοραή έως Βρυούλων (δείτε και θαυμάστε στη φωτογραφία την καλή κατάσταση του οδοστρώματος),

 

τμήματα δρόμων που ενώ περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα ανασφαλτώσεων, "εκ παραδρομής" (;) ξεχάστηκαν, επικίνδυνα βυθισμένα φρεάτια από το 2010 (αποτέλεσμα εργολαβίας ασφαλτόστρωσης δίχως φρεζάρισμα) και τέλος τα δυο εγκαταλελειμμένα κτήρια, Βρυούλων και Ολυμπιάδος.

 

Ουσιαστικά η αυτοψία/διαδρομή, δεν ήταν παρά απλά μια συμπυκνωμένη μικρογραφία των προβλημάτων που εμφανίζονται σε όλο τον Βύρωνα...

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

-Επειδή, όλα σχεδόν τα προαναφερόμενα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί σε άρθρο με φωτογραφικό υλικό, από τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2019,
-Επειδή, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν ενήμερος γι΄ αυτά από τις 28 Νοεμβρίου 2019 (αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος, ώρα 6:02 μ.μ)
-Επειδή, από τις 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:57 μ.μ. ενήμερος (
αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος) ήταν και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» κ. Μπαντής,

Αλλά δεν έγινε ή καλύτερα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ απολύτως τίποτα,

Στις 13 και 14 Μαΐου 2020 κατατέθηκαν από τους πολίτες προς τον Δήμο Βύρωνα τρία αιτήματα-ερωτήματα.

Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα (Τάσος Μαυρόπουλος) τα συμπεριέλαβε μάλιστα ως την 3η ερώτησή της για το Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου 2020. Δείτε στον ένθετο σύνδεσμο: ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ: κατάθεση 4 ερωτήσεων για το Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου 2020

Επειδή, όμως τα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν (ούτε και στην ΡΕΚ, στο Δημοτικό Συμβούλιο), στις 11 Αυγούστου 2020, ζητήθηκε η Διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη.
Μετά από ΔΙΠΛΗ διαμεσολάβηση του ΣτΠ, η Τεχνική Υπηρεσία εξαναγκασμένη "υποτίθεται" ότι απάντησε με τον τρόπο που θα διαβάσετε παρακάτω.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Πατήστε τους με χρώμα μπλε συνδέσμους για να διαβάσετε τα ερωτήματα των πολιτών και συγκρίνατε με τις απαντήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας:

1. Αρ.Πρωτ.: 7870/14-05-2020, "Για τα βυθισμένα φρεάτια στην οδό Βρυούλων και την κακοτεχνία της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων 2010-2011".
ΑΡΘΡΟ:
«Θα απαλλαγούμε ποτέ από τις των εκείνων "αμαρτίες" του παρελθόντος;» https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/05/blog-post_13.html 

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; «Στο φρεάτιο της οδού ΒΡΥΟΥΛΩΝ 20 έχει γίνει ανύψωση. Στα άλλα δυο φρεάτια στη συμβολή των οδών ΒΡΥΟΥΛΩΝ και ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ θα γίνει ανύψωση από το συνεργείο του Δήμου».


 

2. Αρ.Πρωτ.: 7925/14-05-2020, "Για την αδράνεια του Δήμου στις κακοτεχνίες τρίτων".
ΑΡΘΡΟ: «Αδράνεια του Δήμου στις κακοτεχνίες τρίτων» https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/05/blog-post_14.html

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; «Στη συμβολή των οδών ΒΡΥΟΥΛΩΝ και ΑΛΚΕΤΟΥ  έχει γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος».

Σχόλιο: το σημείο που απεικονίζεται στη φωτογραφία, Αδ. Κοραή και Αρύββου, εξακολουθεί να είναι στην κατάσταση αυτή ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ (19) ΜΗΝΕΣ τώρα κύριοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, κύριε Δήμαρχε και κυρίες/κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι... 


3. Αρ.Πρωτ.: 7929/15-05-2020, "Για τα ξεχασμένα τμήματα κατεστραμμένων δρόμων".
ΑΡΘΡΟ: «Τμήματα κατεστραμμένων δρόμων που ξεχάστηκαν (;;;) από τις ασφαλτοστρώσεις» https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/05/blog-post_15.html

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; «Τα τμήματα των οδών ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ (ΚΟΡΑΗ-ΒΡΥΟΥΛΩΝ) ΒΡΥΟΥΛΩΝ (ΕΜΠΕΔΟΚΛΕΟΥΣ-ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ) βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση. Το τμήμα της οδού ΒΡΥΟΥΛΩΝ (ΑΡΥΒΒΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ) εκ παραδρομής δεν μπήκε στο πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης και συντηρείται από το συνεργείο του Δήμου.

Όλα τα παραπάνω τμήματα οδών θα ενταχθούν σε νέο έργο ασφαλτοστρώσεων».

 

Εν κατακλείδι, Κακοδιοίκηση, κακοτεχνίες τρίτων, τμήματα δρόμων "εκ παραδρομής" ξεχασμένα από τις ανασφαλτώσεις, εγκαταλελειμμένα κτήρια, όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό σαθρότητας των διοικήσεων του Δήμου Βύρωνα της τελευταίας 10ετίας. Και αυτό, πρέπει πολύ σύντομα να αλλάξει!

11 Ιανουαρίου 2021

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο για το φωτογραφικό υλικό, περιμένουμε από τους κ.κ. Παπαμιχαήλ και Σελάϋ τη δικής του "ματιά", τον δικό τους σχολιασμό, για τα όσα είδαν και ενημερώθηκαν.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου