Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Η λογοκρισία έκανε την επανεμφάνισή της σ-το (Βήμα του) Βύρωνα!

Γράφει ο Βούρτσης Νικόλαος (μέλος της ένωσης πολιτών της «Ενάργειας»)

Αρχές Νοεμβρίου του 2021 μου ζητήθηκε από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» να γράψω ένα άρθρο και να το στείλω για το 3ο φύλλο της εφημερίδας. Πράγμα που έπραξα άμεσα, και το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021, και ώρα 7.00 μ.μ., απέστειλα με ηλεκτρονικό μήνυμα το άρθρο με τίτλο: «Η 7ετής αδράνεια της Δημοτικής Αρχής για το οδικό δίκτυο του Κοιμητηρίου Βύρωνα», του οποίου η πρώτη παράγραφος είχε ως εξής:

“Την κακή κατάσταση του οδοστρώματος του οδικού δικτύου του Κοιμητηρίου Βύρωνα, που παρουσιάζει διαβρώσεις και λακκούβες, η Δημοτική Αρχή του κ. Γρ. Κατωπόδη μπορεί να την “κληρονόμησε”, αλλά επί επτά χρόνια που διοικεί το Δήμο δεν έκανε καμία ενέργεια για τη συντήρηση ή ανακατασκευή του, παρά το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επανειλημμένα είχαν καταλήξει αιτήματα (10/9/2014, 06/11/14, Α.Π.: 3242/13/02/2015, Α.Π.: 15636/23/06/2015)”.

Κάποιες λέξεις όμως, συγκεκριμένα του σημείου που γράφει «μπορεί να την “κληρονόμησε”, αλλά», προφανώς δεν άρεσαν στην Μαντάμ Αναστασί(α), την ψαλιδοφόρα...



(βλέπε την γελοιογραφία της Λογοκρισίας από τον Αντρέ Γκιγ, που υπάρχει στην Βικιπαίδεια) και με την παρέμβασή της η παράγραφος ψαλιδίστηκε, οι λέξεις αφαιρέθηκαν, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει και νόημα έτσι όπως παρουσιάστηκε το άρθρο στην 4η σελίδα -του 3ου  φύλλου- της εφημερίδας. Δείτε εδώ:
“Την κακή κατάσταση του οδοστρώματος του οδικού δικτύου του Κοιμητηρίου Βύρωνα, που παρουσιάζει διαβρώσεις και λακκούβες, η Δημοτική Αρχή του κ. Γρ. Κατωπόδη επί επτά χρόνια που διοικεί το Δήμο δεν έκανε καμία ενέργεια για τη συντήρηση ή ανακατασκευή του, παρά το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επανειλημμένα είχαν καταλήξει αιτήματα (10/9/2014, 06/11/14, Α.Π.: 3242/13/02/2015, Α.Π.: 15636/23/06/2015)”.

Εκείνο το «μπορεί να την “κληρονόμησε”», που δήλωνε ότι, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου του Κοιμητηρίου του Δήμου Βύρωνα προϋπήρχε της διοίκησης Κατωπόδη, από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δηλαδή, την Δημοτική Αρχή του Νίκου Χαρδαλιά, φαίνεται ότι ενόχλησε τα μάλα τους της εφημερίδας (Αρχισυνταξία και Επιμέλεια ύλης ή  και κάποιους άλλους) και στην προσπάθεια τους να ωραιοποιήσουν καταστάσεις, φρόντισαν να το περικόψουν… ξεχνώντας ότι η λογοκρισία τελεί υπό συνταγματική απαγόρευση!

Είναι λυπηρό! «Η Λογοκρισία δεν επιτρέπεται», έκανε όμως εν έτει 2021 προς 2022 την επανεμφάνισή της σ-το (Βήμα του) Βύρωνα!

Πέρασαν δε 28 ώρες από την ενημέρωση για το περιστατικό τόσο της εφημερίδας, όσο και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Δεμπόνου, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, παρά τη χθεσινή διαβεβαίωση του δημοτικού συμβούλου ότι θα τηλεφωνούσε σήμερα το πρωί (28/12/21)!

Εάν η λογοκρισία έγινε εν αγνοία του, τότε, ο κ. Δεμπόνος θα πρέπει πάραυτα να «κόψει τα κεφάλια» εκείνων που την τέλεσαν! Γιατί με τέτοιους συνεργάτες δεν θα πάνε μπροστά, ούτε η εφημερίδα του, ούτε ο ίδιος, ως επικεφαλής της νεοσύστατης δημοτικής παράταξης «Έξυπνος Βύρωνας».

Μονόδρομος λοιπόν η κίνηση, γιατί η διαφορετική συμπεριφορά θα είναι δηλωτική του ότι η λογοκρισία έγινε εν γνώσει του...

Όπως και να’χει, η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ», στο επόμενο φύλλο της, θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και να ζητήσει «Συγγνώμη» για τη λογοκρισία προς τον γράφοντα και προς το αναγνωστικό της κοινό.

Υ.Γ.: Διαβάστε το άρθρο "Η 7ετής αδράνεια της Δημοτικής Αρχής για το οδικό δίκτυο του Κοιμητηρίου Βύρωνα" (Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021) όπως ήταν πραγματικά, δίχως τη λογοκρισία, εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/11/7.html

28 Δεκεμβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου