Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Go home, Δήμαρχε! Αυτή η Δημοτική Αρχή δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο Βύρωνας!

Η Δημοτική Αρχή Γρ. Κατωπόδη (Στάση Βύρωνα) ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Βύρωνα πριν από επτά χρόνια. Και ενώ τις πρώτες ημέρες ακούγαμε να ισχυρίζονται –και πιθανώς έτσι να ήταν γιατί το βλέπαμε- ότι γυρνούσαν το Βύρωνα φαίνεται ότι στην πορεία σύντομα εγκατέλειψαν την «πεζοπορία» και βολεύτηκαν για τα καλά στη θέση τους, εκεί πάνω, στο Δημοτικό Κατάστημα.

Έφτιαξαν, λένε, μετά από τόσα χρόνια το Μουσείο Ιστορίας στο Παλαιό Δημαρχείο - το οποίο παρεμπιπτόντως μέσα στα πολλά «ΘΑ» θα στέγαζε και την «ξεχασμένη», στα υπόγεια ενός σχολείου στον Καρέα, Δημοτική Βιβλιοθήκη -  αλλά άφησαν τον περιβάλλοντα χώρο του, δηλαδή, το πεζοδρόμιο της οδού Κύπρου και το πλακόστρωτο οδόστρωμα της οδού Β. Ηπείρου, στην τύχη του, να αποσαθρώνεται μέσα στο χρόνο.

 

Το ανύπαρκτο πεζοδρόμιο της οδού Κύπρου έχει ανασηκωθεί από το ριζικό σύστημα των υψηλόκορμων υγιών δένδρων που φύονται εκεί, και παρά τις οχλήσεις, αιτήσεων, ερωτήσεων και άρθρων, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και καμία ενέργεια ανακατασκευής του από τη Δημοτική Αρχή. Μία ακόμη απόδειξη της αδιαφορίας της για τα δικαιώματα των πεζών!

 
Στο δε οδόστρωμα της Β. Ηπείρου, έναν πλακόστρωτο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, εκτός του ότι, προσφάτως και λόγω βροχοπτώσεων, υπήρξε καθίζηση του υποστρώματος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια επικίνδυνη τρύπα για οχήματα, δίκυκλα και πεζούς, εδώ και καιρό, άλλα σημεία έχουν αρχίσει να διαλύονται…

 
Αυτά τα προβλήματα θα έπρεπε να τα έχουν προσέξει και να τα έχουν εντάξει για επισκευή και ανάπλαση παράλληλα με την ανακατασκευή του κτηρίου Παλαιού Δημαρχείου. Δύσκολος όμως ο συλλογισμός για τη διοίκηση…

Προσφάτως ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του… Με τί προσόντα; Μπορεί εκεί πάνω στο ενοικιαζόμενο Δημοτικό Κατάστημα να "τους αρέσει να σκοτώνουν τον χρόνο τους, περιμένοντας τον χρόνο να τους σκοτώσει", όπως είχε γράψει η Γαλλίδα συγγραφέας Σιμόν ντε Μπωβουάρ, όμως όσο περνάνε οι μήνες και τα χρόνια αποδεικνύεται, και από τα πιο μικρά, ότι, η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο Βύρωνας.

Και εάν αυτή βαυκαλισμένη αδιαφορεί, ίσως έφθασε η ώρα που ο Βυρωνιώτικος λαός, οι ψηφοφόροι, το αντιληφθεί και επιτέλους θα πει το: «go home Δήμαρχε, κ. Κατωπόδη! Δεν μας κάνεις»!

Διαβάστε επίσης:

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020: Το πεζοδρόμιο της οδού Κύπρου, έξω από το Παλαιό Δημαρχείο, δεν το είδε κανείς;

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021: Δήμαρχε, κόψτε τον αείλανθο και επιδιορθώστε το πεζοδρόμιο της οδού Κύπρου έξω από το Παλαιό Δημαρχείο

Σημείωση: Το φωτογραφικό υλικό της οδού Β. Ηπείρου προέρχεται από το ιστολόγιο της "Ρωγμής στη ενημέρωση"

Ενάργεια

5 Δεκεμβρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου