Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

«Η ΝΑΣΑ θα δοκιμάζει όλα τα πλανητικά της οχήματα για τον Άρη στους δρόμους του Βύρωνα». Οι 813 ημέρες της ντροπής!

Αγαπητοί αναγνώστες, από τις 21 Νοεμβρίου 2019 έως σήμερα πόσες μέρες ή πόσοι μήνες πέρασαν;
Το χρονικό διάστημα αυτό σε μήνες είναι περίπου είκοσι επτά (27) και σε ημέρες 813 ! 

813 μέρες πέρασαν από τότε που, κατόπιν προσκλήσεως πολιτών, ο Δήμαρχος κ. Άκης Κατωπόδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μ. Καραγιάννη και επιτελείο-κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου διενήργησαν αυτοψία κατά μήκος της οδού Νίκου Νικηφορίδη και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της περιοχής.

Και παρότι ο Δήμαρχος κ. Άκης Κατωπόδης είχε πει επί λέξει: «Αύριο, να …», γιατί αυτή ήταν η εντολή που είχε δώσει στην Τεχνική Υπηρεσία για να μπαλωθεί με πίσσα το μικρό τμήμα του οδοστρώματος της οδού Τιμοθέου, από Αρήτης έως Ν. Νικηφορίδη, το οποίο παρουσίαζε διαβρώσεις, πέρασαν 813 ολόκληρες μέρες, και αυτοί, με ευθύνη του Αντιδημάρχου Μ. Καραγιάννη, δεν έπραξαν απολύτως τίποτα. 


Και γράψαμε με ευθύνη του Αντιδημάρχου Τ/Υ γιατί το συγκεκριμένο πρόβλημα το ανέφερε (ως σφήνα, σε άλλο θέμα ημερήσιας διάταξης αναφορικά με κατεστραμμένους δρόμους) και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» κ. Ηλίας Βαλμάς, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2020 ! Η παρέμβασή του υπάρχει στα πρακτικά εκείνου του θέματος, και ως αναφορά υπάρχει και στο άρθρο μας με τίτλο Η ανικανότητα και η αδιαφορία του Δημάρχου Βύρωνα διαιωνίζει τα προβλήματα που γράφτηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020!

Υπενθυμίζουμε τα 2 παρακάτω αποσπάσματα:
«Φέρει αποκλειστικά την ευθύνη ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης για την επιλογή των συνεργατών του, στους οποίους βασίζεται για την υλοποίηση των σχεδίων και του οράματός του για την πόλη μας, αλλά και για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου» και «Χάθηκε και το ελάχιστο ίχνος αξιοπιστίας… και συνέπειας!» Δείτε εδώ:
https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/03/blog-post_28.html

813 μέρες μετά δείτε στην παρακάτω φωτογραφία το χάλι της κατάστασης του οδοστρώματος... «Προσεχώς χωματόδρομος»

 
Καμία ντροπή από εκείνους που διοικούν τον Δήμο και που επί 27 μήνες ο παχυλός μισθός τους μπαίνει στους λογαριασμούς τους. 

Άμοιροι ευθυνών όμως δεν πρέπει να θεωρούνται ούτε και οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης! Είναι συνυπεύθυνοι, μαζί με τη Δημοτική Αρχή, γιατί αδιαφορούν για τις διαβρώσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης, αδιαφορούν για τις κακοτεχνίες τρίτων (π.χ. οπτικές ίνες) ή και για τις «αστοχίες» (sic!) των ασφαλτοστρώσεων/μπετοστρώσεων (π.χ. Παν. Τσαλδάρη, Χαριδήμου κλπ).

Ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα θέματα αυτά (γιατί ασχολήθηκαν μήπως με όλα τα άλλα;) και είναι συνυπεύθυνοι, γιατί παρέλειψαν να κάνουν το καθήκον τους και γιατί ποτέ δεν ζήτησαν επιτακτικά μια παραίτηση! Την δε μόνη φορά που, κάτω από πίεση, το ζήτησαν, έβαλαν μπροστά τη λέξη «εικονικά»! Σε λίγους μήνες, αυτοί οι ίδιοι, με την ελάχιστη ή καθόλου προσφορά, θα ζητούν πάλι την ψήφο του Βυρωνιώτικου λαού. 

Εμείς, είχαμε υποχρέωση να φέρουμε ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, αλλά και οι πεζοί, με την κατάσταση των οδοστρωμάτων στην πόλη μας, γιατί όπως εύστοχα μας είπαν οι της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», που μας τροφοδότησαν φωτογραφικό υλικό (όπως και το ιστολόγιο "Ρωγμή στην ενημέρωση"), «έτσι όπως πάει η κατάσταση, σε λίγο καιρό, η ΝΑΣΑ θα δοκιμάζει όλα τα πλανητικά της οχήματα για τον Άρη στους δρόμους του Βύρωνα»...

 

Ενάργεια (με λίγη βοήθεια των προαναφερομένων φίλων μας)

11 Φεβρουαρίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου