Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ήταν κάποτε μια μικρή πλατεία...

Το θέμα της κατεστραμμένης πλατείας που βρίσκεται απέναντι από το 4ο Δημοτικό Σχολείο ανάμεσα στις οδούς Ευαγγελικής Σχολής και Κολοκοτρώνη έθιξαν προ ημερών οι πολίτες της κίνησης "Βύρωνας και τριγύρω". Παρουσίασαν μάλιστα φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει την πλατεία όπως ήταν κάποτε, δηλαδή, με πλούσια βλάστηση, σε αντιδιαστολή με την εικόνα που εμφανίζει αυτή σήμερα και έθεσαν κάποιες ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

 

Αναδημοσιεύουμε από το "Βύρωνας και τριγύρω" https://vironastrigiro.blogspot.com/2022/02/4.html

Στους χάρτες εμφανίζεται ως "Πλατεία Φωτεινής Κασαδέλλη" (να μας πουν και ποια είναι η κυρία γιατί δεν υπάρχει καμία πηγή και πουθενά σχετικά).

Στην αρχή η πλατεία είχε δύο τεράστιες χαρουπιές. Τα καλοκαίρια ειδικά πρόσφερε τεράστια σκιά για τις ημέρες του καύσωνα.
Ξαφνικά η μία χαρουπιά ξεράθηκε, γείτονες ανέφεραν ότι κατά πάσα πιθανότητα "φαρμακώθηκε" γιατί ενοχλούσε. Στη θέση της ο δήμος φύτεψε ένα δενδράκι του ενός μέτρου που και αυτό ξεραίνεται.
Δίπλα της είχε κάποιους χαμηλούς θάμνους. Εξαφανίστηκαν και αυτοί με μυστηριώδη τρόπο.
Από την κάτω πλευρά υπήρχαν πικροδάφνες με ωραία άνθη. Πάνε και αυτές σε ανύποπτο χρόνο.


Έρχεται μετά και η "Ελπίδα" και για άγνωστο λόγο ενώ ελάχιστα κλαδιά είχαν σπάσει από το χιόνι, η δεύτερη χαρουπιά κλαδεύτηκε σύριζα. Θα κάνει πολλά χρόνια για να ξαναπετάξει (ΑΝ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΕΙ) κλαδιά.

Μετά την Ελπίδα ήρθε και η ανάπτυξη και το κάτω μέρος της πλατείας γέμισε τραπεζοκαθίσματα με παραβάν πλεξιγκλάς.
Ουσιαστικά όλο το πράσινο της πλατείας καταστράφηκε.

Ερωτήσεις προς δήμαρχο 

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

Παρακαλούμε όπως, μέσα στο χρονικό περιθώριο που ορίζει το Σύνταγμα, μας απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

α) Πόσα και ποιά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα στην "Πλατεία Φωτεινής Κασαδέλλη" - Απέναντι από το 4ο Δημοτικό και πόσο χώρο/εμβαδόν καταλαμβάνει έκαστο από αυτά;

β) Στην αναφερόμενη πλατεία ουσιαστικά όλο το πράσινο, σε σύγκριση με το παρελθόν (βλέπε συνημμένες φωτο) έχει καταστραφεί! Ποιές είναι οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για την επαναφορά του πρασίνου ώστε να χαρακτηρίζεται ο χώρος ως πλατεία;

γ) Επειδή δεν υπάρχει κανένα στοιχείο περί του προσώπου από το οποίο έχει ονοματοδοτηθεί η συγκεκριμένη πλατεία, σκοπεύετε, ως οφείλετε; να ενημερώσετε δια μέσου του Γραφείου Ενημέρωσης του Δήμου περί αυτού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου