Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Μετρώντας την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής

Μετρήσαμε την αδιαφορία και την ανικανότητα της Διοίκησης του Δημάρχου κ. Κατωπόδη και σας την παρουσιάζουμε: 

α) 872 ημέρες πέρασαν από τότε που, κατόπιν προσκλήσεως πολιτών, ο Δήμαρχος κ. Άκης Κατωπόδης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μ. Καραγιάννη και επιτελείο-κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου διενήργησαν αυτοψία κατά μήκος της οδού Νίκου Νικηφορίδη και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της περιοχής. 

872 ημέρες πέρασαν από τότε που επί λέξει είχε πει : «Αύριο, να …», γιατί αυτή ήταν η εντολή που είχε δώσει στην Τεχνική Υπηρεσία για «να μπαλωθεί με πίσσα» το μικρό τμήμα του οδοστρώματος της οδού Τιμοθέου, από Αρήτης έως Ν. Νικηφορίδη, το οποίο παρουσίαζε διαβρώσεις, και αυτοί, με ευθύνη του Αντιδημάρχου Μ. Καραγιάννη, δεν έπραξαν απολύτως τίποτα!

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες 1 και 2 το χάλι της κατάστασης του οδοστρώματος... «Βομβαρδισμένος δρόμος» 


β) 1139 ημέρες πέρασαν από τον Φεβρουάριο του 2019 που είχαμε επισημάνει τις εικονιζόμενες (παρακάτω) κακοτεχνίες τρίτων και την προχειρότητα αποκατάστασης των ασφαλτοστρώσεων από την ανάδοχο εταιρεία εγκατάστασης οπτικών ινών στην πόλη μας, και τις είχαμε αναφέρει, με την υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 27/02/5706 Αίτηση, προς τη Δημοτική Αρχή. 

Τί είχε απαντήσει μετά από πέντε (5) ολόκληρους μήνες - και κατόπιν διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ)- στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 με το υπ’ αριθ. Πρωτ.: 22945 έγγραφό της η Τεχνική Υπηρεσία; Διαβάστε: «Επίσης οποιαδήποτε κακοτεχνία διαπιστώνεται λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών (τομές σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου) λαμβάνεται μέριμνα για άμεση αποκατάσταση από τον ανάδοχο». 

Αλήθεια, ποια "μέριμνα λαμβάνεται" από την Τεχνική Υπηρεσία εδώ και τριάντα (30) μήνες όταν οι «παγίδες θανάτου» εξακολουθούν να υφίστανται στα ίδια σημεία; Δείτε τις φωτογραφίες 3 και 4. 


γ) 1881 ημέρες πέρασαν από τότε που στο οδόστρωμα της πλακοστρωμένης οδού Νεοπτολέμου διενεργήθηκε αυτοψία από Μηχανικό του Τ.Ε.Ε. και έκτοτε «το οδόστρωμα δεν συνήλθε ποτέ», ακόμη και όταν η Τεχνική Υπηρεσία το μπάλωνε προχείρως γιατί ισχυριζόταν ότι «βρισκόταν σε σχετικά καλή κατάσταση». Δείτε τις φωτογραφίες 5 και 6 και στο τέλος του κειμένου το σχετικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας, το οποίο είχε σταλεί πάλι μετά από εξαναγκασμό του Συνηγόρου του Πολίτη!


Αλήθεια, ποια κριτική μπορεί να γίνει για εκείνους που διοικούν τον Δήμο και που επί 91 μήνες ο παχυλός μισθός τους μπαίνει στους λογαριασμούς τους! 

Ευτυχώς μετρώντας αντίστροφα υπολογίσαμε ότι απομένουν μόνο 18 μήνες για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (οι οποίες προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο του 2023) και αρχίσαμε να ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει... 

8 Απριλίου 2022

=========================

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Το άρθρο γράφτηκε στις 8 Απριλίου 2022, την ίδια μέρα που τραβήχτηκαν και οι περισσότερες φωτογραφίες. Στην 1η και στην 2η περίπτωση ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΛΛΕΣ 1Ο ΗΜΕΡΕΣ. Στην 3η περίπτωση του κειμένου υπήρξε κάποια εξέλιξη, κάποια αλλαγή: Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας πέρασαν και μπάλωσαν την οδό Νεοπτολέμου, δείτε, ο δρόμος τώρα έγινε "τέλειος"!!!!!

Το  άρθρο μπορείτε να το βρείτε και 7ο τεύχος (Απρίλιος 2022) της τοπικής εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ". Βασίστηκε δε στο παρακάτω άρθρο μας:

 Γνωστοποιούμε την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα

Ενάργεια 

19 Απριλίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου