Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Η μόνη λύση πλέον είναι μια ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών!

Έφθασε ο καιρός να δοθεί ΤΕΛΟΣ στις πρακτικές της διοίκησης Γρηγόρη Κατωπόδη, αλλά και στις πρωτοβουλίες χαμηλής πτήσης των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης


Πριν μερικά 24ωρα διαβάσαμε μιαν ανακοίνωση κάποιας δημοτικής παράταξης που ανέφερε: «Θέλουμε μια πόλη στην οποία θα μπορούμε να περπατάμε, που να μπορούν να κυκλοφορούν όλοι οι άνθρωποι και όχι μόνο οι αθλητές του δρόμου μετ' εμποδίων και του άλματος επί κοντώ. Στο Βύρωνα βέβαια όσοι έχουν παιδιά στο καρότσι, όσοι βασίζονται σε αμαξίδιο ή άλλο βοηθητικό μέσο για την κίνηση τους βρίσκονται αντιμέτωποι με ανύπαρκτα πεζοδρόμια και την αναλγησία και αδιαφορία δημοτικής αρχής και επιχειρηματιών να "αξιοποιήσουν'' κάθε εκατοστό δημόσιου χώρου, σε βάρος πάντοτε της κοινωνικής πλειοψηφίας. Καιρός να μπει ένα τέλος στις πρακτικές τους!»

Και είπαμε, ωραία, συμφωνούμε μεν, αλλά…

Πριν μερικές βδομάδες διαβάσαμε επίσης και το αίτημα, προς τη Δημοτική Αρχή, κάποιας άλλης δημοτικής παράταξης, που ζητούσε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όλων των ανωτέρω, με λεπτομέρειες…

Σε αυτή τη ενέργεια δεν είπαμε απολύτως τίποτα, γιατί, πριν οκτώ περίπου μήνες, στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 είχαμε γράψει:
«Εμείς θα περιμένουμε από τη δημοτική παράταξη να καταθέσει ως αίτημα συζήτησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την "ΕΞΑΛΕΙΨΗ του φαινομένου της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών σε όλο το Βύρωνα". Έτσι όπως το γράψαμε!»

Έτσι όπως το γράψαμε, λοιπόν, γιατί «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν» (Verba volant, scripta manent), και έτσι έπραξε η δημοτική παράταξη: Δείτε την συγκεκριμένη αναφορά στον ένθετο σύνδεσμο: https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_2.html

Όμως στις δυο αυτές παρατάξεις πρέπει να θυμίζουμε κάτι πολύ σοβαρό!

Ότι, ΠΡΙΝ ΕΠΤΑ (7) ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε συζήτηση του θέματος: «Συζήτηση αναφορικά με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών και διοικητικές κυρώσεις κατόπιν αιτήματος πολιτών».

Σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι επικεφαλής των δυο παρατάξεων βρίσκονταν στα έδρανα του Δημοτικού Καταστήματος ως διοίκηση του Δήμου Βύρωνα. Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα!

Να τους θυμίσουμε και τι έχει πει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα κ. Μιχαήλ Καραγιάννης, για το πολυσέλιδο κείμενο, στο οποίο κυριαρχούσε το σύνθημα «όπου και να περπατήσω, ο Βύρωνας με πληγώνει»; :
«Κύριοι συνάδελφοι, αυτό το κείμενο που έγραψε ο κ. Β. είναι πάρα πολύ ωραίο κείμενο, πραγματικά, και εντοπίζει τα προβλήματα τουλάχιστον 20ετίας. Εγώ κύριε Β., δεν θα διαφωνήσω καθόλου σε αυτό το κείμενο (εκτός από ένα- δυο σημεία και θα τα πούμε). Είναι πάρα πολύ ωραίο το κείμενο και εντοπίζεται το τι γινόταν στον Βύρωνα εδώ και 20 χρόνια Που σημαίνει ερχόμαστε τώρα, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα 20 χρόνια. Δεν γίνεται εύκολα. Σας διαβεβαιώ, δεν γίνεται εύκολα. Τα υπόλοιπα, είναι μεγάλα λόγια. Ό,τι διάθεση να έχεις, ό,τι διάθεση, δεν γίνεται εύκολα. Πρέπει να το παλέψουμε πολύ».

Έκανε κάτι για την κατάσταση αυτή ο Αντιδήμαρχος ή η Δημοτική Αρχή; Όχι! Η κατάσταση επί της θητείας του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη, ελλείψει της δικής του ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ, χειροτέρευσε!

Στα χρόνια που πέρασαν υποβλήθηκαν δεκάδες Αιτήματα και Καταγγελίες, γράφτηκαν δεκάδες άρθρα, και χύθηκε πολύ μελάνι για τις υποθέσεις αυτές, και μόνον όταν διαμεσολαβούσε ο Συνήγορος του Πολίτη ή ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, τότε μόνο, όταν εξαναγκαζόταν, έπαιρνε μέτρα η Διοίκηση του κ. Γρηγόρη Κατωπόδη. 

Όλα αυτά τα χρόνια, τί έκαναν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων; Όχι μόνο των δυο προαναφερόμενων, όλοι οι επικεφαλής, και, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι… αλήθεια, τί έκαναν;

Υπόλογοι είναι όλοι τους, γιατί, άνευ ίχνος σεβασμού προς τους πολίτες, άφησαν, στα όποια πεζοδρόμια διαθέτει ο Βύρωνας, στις πλατείες και όπου αλλού, να καταπατώνται τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους! Υπόλογοι είναι όλοι τους, γιατί, αναισθήτως άφησαν να καταστρατηγείται και ο Κανονισμός χρήσης και Παραχώρησης των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βύρωνα, που οι ίδιοι ψήφισαν.

Επτά χρόνια αδιαφορίας! Και έρχονται τώρα, δήθεν, και ζητούν να συζητηθεί το θέμα.

Τί να συζητηθεί; Συζητήθηκε το 2015, συζητήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 2020, συζητήθηκε στις 21 Ιουλίου 2020, και άλλες φορές, όχι από αυτούς, αλλά από, όλους εμάς, τους πολίτες αυτής της πόλης.

Έφθασε πια ο καιρός να δοθεί ΤΕΛΟΣ στις πρακτικές της διοίκησης Γρηγόρη Κατωπόδη, αλλά και στις πρωτοβουλίες χαμηλής πτήσης των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. 

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Έχουν το θάρρος οι παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση;
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, κυρίες-κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι! Αλλά με 2,5 μήνες προθεσμία!

Ενάργεια

16 Ιουνίου 2022 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου