Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Υπόθεση Νεράιδα: Μια ενημέρωση, σαν θρίλερ, για το τίποτα!!!!

Κάπως με ιστορία τρόμου έμοιαζε η αφήγηση του δημοτικού συμβούλου της «Νέας Εποχής» κ. Αδαμόπουλου, στη συνεδρίαση της 6 Ιουνίου 2022 του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος είχε καταφέρει να επικοινωνήσει, στον Καναδά, με την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου της συμβολής των οδών Χρυσοθέμιδος και Παν. Τσαλδάρη, που βρίσκεται στην περιοχή Νεράιδα, στο Βύρωνα, τότε θα είχαμε τη συνέχεια στο θέμα της ταινίας «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» που είχε γυριστεί το 1994 και η οποία ήταν βασισμένη στο πρώτο από τα δώδεκα μυθιστορήματα της σειράς «Τα Χρονικά του Βαμπίρ», από τη συγγραφέα Αν Ράϊς (Anne Rice).

 
Ο κ. Αδαμόπουλος μίλησε για έξι εγκαταλελειμμένες ιδιοκτησίες, στην μία από τις οποίες η κυρία Β..... εμφανίζεται κάθε βράδυ μετά τις 2, για να κοιμηθεί, όχι σε φέρετρο, αλλά μέσα στο αυτοκίνητό της, στο πάρκινγκ της οικίας! Αυτά ειπώθηκαν από τον κ. Αδαμόπουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο...

 
Ευτυχώς, εμείς, οι ορθολογιστές πολίτες, είχαμε φροντίσει να καταθέσουμε, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ένα υπόμνημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλακίδα, και να θέσουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, για όταν το θέμα της υπόθεσης του οικοπέδου στη Νεράιδα έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ.
Του υπομνήματος βέβαια έλαβαν γνώση όλοι οι δημοτικού σύμβουλοι! 

Δείτε ένα απόσπασμα:      

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΝΕΡΆΙΔΑ»
ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

….. εκφράζοντας τις απόψεις των κατοίκων της περιοχής του υπό συζήτηση οικοπέδου, της συμβολής των οδών Χρυσοθέμιδος & Παν. Τσαλδάρη, Παρακαλώ όπως το θέμα μην συζητηθεί σήμερα, αλλά την επόμενη βδομάδα, ως ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ -όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και προοριζόταν να συζητηθεί στις 4 ή 11 Νοεμβρίου 2019- παρουσία των κατοίκων της περιοχής και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

Στο μεσοδιάστημα που θα ακολουθήσει Παρακαλώ όπως χορηγηθούν σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους δημοτικούς συμβούλους τα έγγραφα αλληλογραφίας της επικοινωνίας μεταξύ της Διοίκησης και της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου κυρίας Β..... ή του αντίκλητού της δικηγόρου της, τα οποία από ότι γνωρίζουμε έχουν ήδη διαρρεύσει μερικώς, γιατί, τμήμα αυτής, διαθέτουμε και εμείς! 

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι υποχρεωμένη πλέον να λογοδοτήσει, δηλαδή να αιτιολογήσει τις ενέργειές της αναφορικά με την ακύρωση της φημολογούμενης «παραλίγο συμφωνίας», με την οποία ενέπαιζε πολίτες και δημοτικές παρατάξεις, καθώς επίσης και να παράσχει εξηγήσεις για το ΦΙΑΣΚΟ της διαδικασίας του με Αρ. Πρωτ: 18066/07/10/2021 εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας, που ανάγκασε την Περιφέρεια Αττικής (Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων & Υποδομών – Τμήμα Πολεοδομικών Θεμάτων & Εφαρμογών) να χλευάσει με την απάντησή της τον Δήμο, αναφέροντας: «ότι οίκοθεν ενέργεια του Δήμου προβλέπεται μόνο στις περιπτώσεις που δεν συντρέχουν λόγοι που επιβάλλουν τη διατήρηση του ακινήτου ή μέρους αυτού ως κοινοχρήστου ή κοινωφελούς χώρου». 

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ΠΡΕΠΕΙ επίσης να γνωρίζει ότι είναι απαραίτητο να ΔΩΣΕΙ επιτέλους οριστική ΛΥΣΗ στην υπόθεση, δίχως καμία άλλη καθυστέρηση!

Στην περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει «ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας» με την ιδιοκτήτρια, να δημιουργηθεί επιτροπή διαπραγμάτευσης, στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, σύμφωνα με πρόταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Δεμπόνου (φύλλο αρ. 8, εφημερίδα, «Το Βήμα του Βύρωνα»), σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να υπάρχει διαφάνεια ενεργειών και διαρκής ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή.

6 Ιουνίου 2022

Ο καιρός για να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. πλησιάζει! Για να δούμε τι θα ακούσουμε, τότε, από τη Δημοτική Αρχή, αλλά κυρίως από τις δημοτικές παρατάξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου