Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Νέα Εγκληματική Απερισκεψία της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα! Έστειλε εργάτες να κάνουν εργασία κάτω από επικίνδυνο οίκημα!

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα στην προσπάθειά της να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Απριλίου 2022 (όσοι επιθυμείτε διαβάστε την ΑΔΑ: ΨΤ0ΛΩ9Ε-02Γ), κάτω από τη πίεση της Επιτροπής κατοίκων για τη "σχολάζουσα κληρονομιά" της οδού Νίκου Νικηφορίδη, αποκάλυψε όλες τις αδυναμίες της, δηλαδή την ανικανότητά της, την απερισκεψία της και την εν γένει ανεπάρκειά της. 

Την ώρα που, με αρκετή καθυστέρηση, έφθανε στα χέρια της «Ενάργειας» και της Δημοτικής Αρχής η Έκθεση επικίνδυνων τμημάτων οικοδομής, του κ. Α. Σταματάκη, Πολιτικού Μηχανικού του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:15 μμ, διενέργησε επιτόπιο έλεγχο στο κτίσμα του παλαιού Συμβολαιογραφείου, δείτε την Έκθεση εδώ: https://dimoskaipoliteia.gr/2022/09/30/ekthesi-epikindynon-tmimaton-oikodomis-epi-ton-odon-nikiforidi-22-kai-n-aroni-ston/
την ίδια ώρα, η Διοίκηση του Βύρωνα έστελνε εργάτες να σκάψουν το πεζοδρόμιο της οδού Ν. Αρώνη, ακριβώς κάτω και δίπλα από το επικίνδυνο οίκημα, δίχως να ληφθεί κάποιο μέτρο ασφαλείας για αυτούς, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή και τις ζωές τους!
Δείτε την φωτογραφία.

 

Το οίκημα όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΑΤΙΚΉ.

Το έχουμε επισημάνει γραπτώς, το έχουμε αναφέρει δις και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Α΄ όροφος του Συμβολαιογραφείου έχει καταρρεύσει εσωτερικά! Το έχει επιβεβαιώσει και η ίδια η Κηδεμόνα της "σχολάζουσας κληρονομιάς", η κα Στρανομίτη. Μια τηλεφωνική κλίση του Αντιδημάρχου Τ/Υ -ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν έπρεπε καν να βρίσκεται ακόμα στη θέση αυτή- προς την κηδεμόνα, θα ήταν αρκετή για να αντιληφθεί το μέγεθος του αβλεπτήματός του! 

Οποιαδήποτε στιγμή μέρος του παλαιού Συμβολαιογραφείου μπορεί να καταρρεύσει. Για τον λόγο αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2019 είχαμε προσκομίσει φωτογραφικό υλικό του κτίσματος, παρμένο και από ψηλά, αλλά που για αυτούς μυαλό…

     
Δείτε πως, πριν αρκετούς μήνες, είχαμε αιτηθεί τη λήψη μέτρων προφύλαξης περιμετρικά του κτίσματος του Συμβολαιογραφείου… και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για την Δημοτική Αρχή, και ειδικά για τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Καραγιάννη:
«Γ) Τη λήψη μέτρων προφύλαξης περιμετρικά του κτίσματος του Συμβολαιογραφείου (Ν. Νικηφορίδη & Ν. Αρώνη), για την ασφάλεια των περαστικών, λόγω της, από άποψη στατική και δομική, επικινδυνότητάς του. Στις 13 Οκτωβρίου 2021 υποβλήθηκε Αίτημα προς την ΥΔΟΜ του Δήμου Αθηναίων για διενέργεια αυτοψίας, που έλαβε τον ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 263817/10422/13-10-2021, γιατί, εκτός του ότι υπάρχει εσωτερική κατάρρευση του Α’ ορόφου, εξωτερικά, παρατηρείται σαθρότητα των μπαλκονιών με αποκόλληση σοβάδων που πέφτουν στο πεζοδρόμιο. Είναι ευθύνη πλέον του Δήμου να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προς την κατεύθυνση που αναφέραμε και για το λόγο αυτό ΖΗΤΑΜΕ να ενημερωθούμε, βάσει εγγράφων με Αρ. Πρωτοκόλλου, εάν η Δημοτική Αρχή έχει ενημερώσει την κηδεμόνα της σχολάζουσας κληρονομίας, κυρία Στρανομίτη, όπως ανέφερε το με Αρ. Πρωτ.: 21425/08-12-2021, έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας». 

Οι άνθρωποι της παρούσας Διοίκησης του Δήμου είναι επικίνδυνοι! 

Ήταν πριν 3 χρόνια ακριβώς, όταν στις 2 Οκτωβρίου 2019 γράφαμε το άρθρο: "Εγκληματική Απερισκεψία και Αμέλεια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα", πατήστε πάνω στο σύνδεσμο για να το διαβάσετε.

Δείτε την φωτογραφία: Ξεχάστηκε το γεγονός ότι, τότε, γίνονταν εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, με δήθεν επιβλέποντα μηχανικό του Δήμου, χωρίς όμως να έχει ληφθεί οποιοδήποτε από τα νόμιμα και αυτονόητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας μαθητών, δασκάλων και εργαζομένων στο έργο;

 
Εάν χρειάζεστε και άλλες αποδείξεις, για το ότι η Δημοτική Αρχή, των Γρηγόρη Κατωπόδη και Μιχάλη Καραγιάννη, είναι ανίκανη και συνάμα επικίνδυνη, θα τις έχετε!
 
Διαβάστε επίσης το άρθρο: «Την παραίτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και του Προέδρου του Δ.Σ., ζήτησε ο Χρήστος Γώγος» https://vironasipolimas.blogspot.com/2022/10/blog-post.html  

Ενάργεια

3 Οκτωβρίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου