Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Νίκου Νικηφορίδη που εκτελέστηκε στις 5 Μαρτίου 1951

 

Με μια λιτή εκδήλωση κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται το μνημείο του Νίκου Νικηφορίδη, στην ομώνυμη οδό, τίμησαν την μνήμη του.

Ήταν σαν σήμερα, 5 Μαρτίου του 1951, που είχε εκτελεστεί με την κατηγορία της “απόπειρας διάδοσης ανατρεπτικών ιδεών”. Για τον Νίκο Νικηφορίδη, διαβάστε το άρθρο: «Νίκος Νικηφορίδης, 5 Μαρτίου 1951: Στο εκτελεστικό απόσπασμα… για απόπειρα διάδοσης ιδεών!» https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/10/5-1951.html

Σύντομη ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα της ζωής του Νίκου Νικηφορίδη έγινε από το μέλος της Ενάργειας κ. Βούρτση Νικόλαο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα κ. Βασίλης Δεμπόνος (επικεφαλής της παράταξης «Έξυπνος Βύρωνας») και η κυρία Πόπη Αλιφραγκή.
Δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στελέχη των δημοτικών παρατάξεων της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα», της επικεφαλής κυρίας Βασιλικής Σάρολα, της «Αριστερής Παρέμβασης», της  επικεφαλής κυρίας Μαρίας Μπικάκη, και της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης», του επικεφαλής κ. Τάσου Μαυρόπουλου, λόγω της συμμετοχής των στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που γινόταν την ώρα εκείνη στο κέντρο της Αθήνας, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών (της 28ης Φεβρουαρίου).

Άνθη στο μνημείο είχαν καταθέσει τα μέλη του ιστολογίου «Ρωγμή στην Ενημέρωση».

Διαβάστε ακόμη:

«Είθε, για το μνημείο του Νίκου Νικηφορίδη, να εισακουστούν οι ευαισθησίες μας, κ. Πάνο Τριγάζη!» https://vironasipolimas.blogspot.com/2022/03/blog-post.html

Ενάργεια

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου