Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα οδηγός για τραγωδίες!


Το 2ο εξάμηνο του 2021 η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» και η Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» υπέβαλαν, προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, η οποία εξακολουθεί να στηρίζει διοικητικά τον Δήμο Βύρωνα, αιτήματα για διενέργεια αυτοψίας σε δυο (2) εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτίσματα της πόλης μας. Ο Δήμος Αθηναίων διενήργησε αυτοψίες και συνέταξε τις απαραίτητες Εκθέσεις Επικινδύνων Κτισμάτων.

Και τι έκανε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα για το κτίσμα που βρίσκεται στην γωνία της οδού Φορμίωνος και Νίκου Νικηφορίδη;

Απολύτως τίποτα! Κανένα μέτρο προφύλαξης για τους διερχόμενους πολίτες, παρότι κατάρρευση του κτίσματος μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή!

Υπενθυμίζουμε ένα απόσπασμα από το άρθρο μας, της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου 2021, που είχε τίτλο: «Κρούοντας τον κώδωνα κινδύνου για τα επικίνδυνα κτίσματα»
Γιατί, σε περίπτωση που γίνει κάποιος σεισμός ή καταρρεύσουν από μόνα τους, όχι μόνον αυτά, και όλα τα άλλα που έχουν καταγραφεί από την κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» και από εμάς, την «Ενάργεια», μετά, ορισμένοι ως συνήθως θα λένε ιστορίες «ότι δεν είχαμε προσωπικό… ότι φταίνε τα μνημόνια, ότι μέχρι τον Οκτώβριο έφταιγε ο Δήμος Αθηναίων κλπ»”

Το θέμα των δυο (2) εγκαταλελειμμένων και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ κτισμάτων το επαναφέραμε ως ΕΡΩΤΗΣΗ (Αριθμός Πρωτοκόλλου: 11387/17/05/2023) για τη 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 24 Μαΐου 2023, αλλά ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Μ. Καραγιάννης, ειδικά για το εν λόγω κτίσμα της οδού Φορμίωνος-Ν. Νικηφορίδη, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ!

Απάντησε μόνο για το κτίσμα του (παλαιού) Συμβολαιογραφείου της σχολάζουσας κληρονομίας της οδού Ν. Νικηφορίδη-Ν. Αρώνη, εφησυχάζοντας του δημοτικούς συμβούλους, με την αναφορά για την πρόχειρη αποκατάσταση των εξωτερικών σαθρών επιφανειών του κτίσματος, αγνοώντας όμως, για ακόμη μία φορά, την μαρτυρία ότι υπάρχει εσωτερική κατάρρευση του Α’ ορόφου, πράγμα που καθιστά το οίκημα επικίνδυνο και από στατική άποψη!

Από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 που η Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Τ/Υ) το άκουσε για πρώτη φορά, γιατί δεν ζήτησε από την Κηδεμόνα της κληρονομίας να έρθει «ιδού η Ρόδος» και να ανοίξει το Συμβολαιογραφείο για επιβεβαίωση της καταγγελίας;

Τί είδους Δημοτική Αρχή είναι αυτή που αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών; 

====================

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε ένα απόσπασμα παλαιότερης αναφοράς μας: 

«Γ) Τη λήψη μέτρων προφύλαξης περιμετρικά του κτίσματος του Συμβολαιογραφείου (Ν. Νικηφορίδη & Ν. Αρώνη), για την ασφάλεια των περαστικών, λόγω της, από άποψη στατική και δομική, επικινδυνότητάς του. Στις 13 Οκτωβρίου 2021 υποβλήθηκε Αίτημα προς την ΥΔΟΜ του Δήμου Αθηναίων για διενέργεια αυτοψίας, που έλαβε τον ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 263817/10422/13-10-2021, γιατί, εκτός του ότι υπάρχει εσωτερική κατάρρευση του Α’ ορόφου, εξωτερικά, παρατηρείται σαθρότητα των μπαλκονιών με αποκόλληση σοβάδων που πέφτουν στο πεζοδρόμιο. Είναι ευθύνη πλέον του Δήμου να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προς την κατεύθυνση που αναφέραμε και για το λόγο αυτό ΖΗΤΑΜΕ να ενημερωθούμε, βάσει εγγράφων με Αρ. Πρωτοκόλλου, εάν η Δημοτική Αρχή έχει ενημερώσει την κηδεμόνα της σχολάζουσας κληρονομίας, κυρία Στρανομίτη, όπως ανέφερε το με Αρ. Πρωτ.: 21425/08-12-2021, έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας».

==================== 

Από την πλευρά μας, Εμείς, οι πολίτες, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πέρα από αυτά που ήδη έχουμε πράξει. Ευχόμαστε μονάχα να μην συμβεί κάποιο κακό...

Ενάργεια

28 Μαΐου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου