Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεγυμνώσαμε τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα τόσο στον 8ο Παιδικό Σταθμό όσο και στο Κινηματοθέατρο Λουίζα


 8ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
 
Τώρα, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, βάλανε λινάτσα και σκαλωσιές για να τον επισκευάσουν!!!
 
Από τις 27 Μαΐου 2023 που γράψαμε: «ο 8ος Παιδικός Σταθμός του Βύρωνα, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Αναλήψεως αρ. 46, πόσο ασφαλής είναι;
Το κτίσμα είναι ή όχι επικίνδυνο από άποψη δομική;
Πρέπει να επισκευαστεί άμεσα; Ναι ή όχι;
Η επί 9χρόνια απράγμων Δημοτική Αρχή της πόλη μας και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ας απαντήσουν και ας πράξουν επιτέλους όπως πρέπει…
» 
πέρασαν 3,5 μήνες για να κάνουν αυτό που έπρεπε εξαρχής να είχαν κάνει!!!
Δείτε το άρθρο του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023, εδώ: Επικίνδυνος ο 8ος Παιδικός Σταθμός Βύρωνα
 
Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, μαζί με την Προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι υπεύθυνος για τις εργασίες είναι ο ιδιοκτήτης του οικήματος. 
 
Στις 14 Αυγούστου 2023, διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια επισκευής των σαθρών σημείων του κτηρίου και για το λόγο αυτό με τη μορφή του κατεπείγοντος (ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 234186/14/8/2023) Αιτηθήκαμε προς Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων τη διενέργεια αυτοψίας στον 8ο Π.Σ. λόγω της επικινδυνότητάς του, από δομική άποψη, μήπως και προληφθεί κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα από πτώση σοβάδων ή μαρμάρων της οροφής (όπως έγινε φέτος σε πολλά σχολεία της χώρας, αλλά και στο Βύρωνα, στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο), είτε στον αύλειο χώρο του Παιδικού Σταθμού, είτε στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου, στο πεζοδρόμιο. 
 
Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ψευτοέβαψαν λίγες επιφάνειες για να ξεγελάσουν τους πολίτες, αλλά η επιμονή μας τους «ξεγύμνωσε»! Διαβάστε το άρθρο της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2023 εδώ: Ας κάνουμε ένα βαψιματάκι στον 8ο Παιδικό Σταθμό, να μην φωνάζουν, και… πάμε και όπου βγει!

Οι σκαλωσιές και οι επισκευές στον Παιδικό Σταθμό (ελπίζουμε να γίνονται σωστά) μας δικαιώνουν! Όπως είχαμε γράψει: αυτή η Δημοτική Αρχή Βύρωνα είναι πιο αποσαθρωμένη και επικίνδυνη από το ακίνητο που στεγάζει τον  8ο Παιδικό Σταθμό.

Τι να πει κανείς και τι να γράψει για αυτή τη δημοτική Αρχή της πόλης του Βύρωνα. Αλλά τι να πει και τι να γράψει κανείς και για τις Δημοτικές Παρατάξεις που τις καλέσαμε να λάβουν θέση για την κατάσταση, το χάλι, των Π.Σ. και να καταγγείλουν εδώ και τώρα την κοροϊδία των πασαλειμμάτων συγκάλυψης των σαθρών επιφανειών των σχολείων και των Παιδικών Σταθμών! Μούγκα στη στρούγκα... παρότι πλησιάζουν οι εκλογές!

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΛΟΥΙΖΑ-«ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ»

Είχαν το θράσος την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 μέσω του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου να παραμυθιάσουν τους πολίτες με το άρθρο: Ανοίγει ξανά τις πόρτες του ο δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία», βλέπε εδώ: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=11283

Το οποίο άρθρο τί ανέφερε;
«Την Παρασκευή 21/10/2022, κάνει πρεμιέρα στον αναμορφωμένο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Λουίζα), ο νέος κύκλος προβολών των Κινηματογραφικών Βραδιών του Δήμου Βύρωνα, με τίτλο «Οδύσσειες – Αποδημίες – Μετοικεσίες».

Το γνωστό σινεμά παρέμεινε κλειστό προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναμόρφωσης, εσωτερικά και εξωτερικά, οι οποίες περιλάμβαναν: α) επισκευή της μόνωσης και επιδιόρθωση των γείσων του δώματος β) αποξήλωση των σαθρών τμημάτων της οροφής, εσωτερικά, επενδύσεις με γυψοσανίδα, ελαιοχρωματισμούς εντός και εκτός του κινηματογράφου και καθαρισμό της αίθουσας από εξειδικευμένο συνεργείο.

Πλέον ο αγαπημένος κινηματογράφος ανοίγει και πάλι τις πύλες του, για να υποδεχτεί δράσεις πολιτισμού και τους σινεφίλ του Βύρωνα, ανανεωμένος και πιο φιλόξενος!»

Μέχρι που τους πήραμε χαμπάρι, και η Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» κατέθεσε την με Αριθμό Πρωτοκόλλου: 240334/28-08-2023 Αναφορά προς την Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών – Γραφείο Επικινδύνων του Δήμου Αθηναίων, τη οποία και δημοσιοποίησε, αναγκάζοντας έτσι τους διοικούντες τον Δήμο στο χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο (11/09/2023) να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους, και να υποχρεωθούν να επισκευάσουν το ταχύτερο δυνατό το από άποψη δομική ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ κτήριο του Κινηματοθεάτρου «Λουίζα», εκεί όπου εκτός των άλλων γίνονται και εκδηλώσεις σχολείων του Βύρωνα με συμμετοχή πολλών παιδιών.

Όμως η Δημοτική Αρχή δεν απάντησε στο ερώτημα της συλλογικότητας εάν μέσα στο Κινηματοθέατρο υπάρχει  κάποιο σύστημα ενεργής ή παθητικής πυρασφάλειας, ούτε αν υπάρχει κάποια επικαιροποιημένη μελέτη πυρασφάλειας ή αν τα φορητά μέσα πυρόσβεσης έχουν υποστεί την προβλεπόμενη συντήρηση - αναγόμωση.

Όμως, και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον, ούτε και κάποια δημοτική παράταξη «ενδιαφέρθηκε» να ρωτήσει! Με ποιο δικαίωμα λοιπόν αυτοί ζητάνε το Οκτώβριο τις ψήφους μας;
Ρητορικό το ερώτημα, αφού ως γνωστόν: «ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν»…

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

12 Σεπτεμβρίου 2023 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου