Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτική Αρχή Βύρωνα: μια 9ετής θητεία βουτηγμένη στο ψέμα και την αβελτηρία!

“This never happened to the other fellow!” «Αυτό δεν συνέβη ποτέ στον άλλον!» Αυτή ήταν η πρώτη (σκωπτική) ατάκα της εναρκτήριας σκηνής της κινηματογραφικής ταινίας του 1969 με τίτλο “ON HER MASESTY’S SECRET SERVICE” από τη σειρά ταινιών Τζέιμς Μποντ. Και την είπε ο πρωταγωνιστής εκείνης της ταινίας George Lazenby, αναφερόμενος στον προηγούμενο πρωταγωνιστή των 5 ταινιών της σειράς, τον Sean Connery.

Έτσι και εδώ, στη πόλη του Βύρωνα, αυτά που συμβαίνουν στη Δημοτική Αρχή του Γρηγόρη Κατωπόδη δεν συνέβαιναν (τουλάχιστον όχι σε αυτό το βαθμό) στον πρώην Δήμαρχο Ν. Χαρδαλιά.

Όλα πλέον βγαίνουν στην φόρα από τις τρεις (3) σημαντικές συλλογικότητες («Ενάργεια», «Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα», «Βύρωνας και τριγύρω») της πόλης μας, από την ομάδα της ιστοσελίδας «Ρωγμή στην ενημέρωση» και από τους εκατοντάδες έως χιλιάδες καθημερινούς φωτογράφους και ανταποκριτές με τα smartphones. Αυτά δεν υπήρχαν κατά τη θητεία του πρώην Δημάρχου. Δεν ξεφεύγει τίποτα πλέον. Καρφίτσα να πέσει, καταγράφεται. 

Κι όμως, αυτοί της Δημοτικής Αρχής κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα και με τίποτα δεν βάζουν μυαλό! Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κόσμος τους φτύνει κι αυτοί νομίζουν ότι βρέχει. Φροντίζουν μέσα από το Γραφείο Τύπου του Δήμου (κρίμα γιατί οι υπάλληλοι κάνουν σπουδαία δουλειά) να διαρρέουν διαρκώς ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες όμως διαψεύδονται σχεδόν άμεσα, παρά το απόφθεγμα του Jonathan Swift που λέει ότι «το ψέμα πετάει και η αλήθεια ακολουθεί κουτσαίνοντας.»  

Θα δώσουμε δυο (2) παραδείγματα γιατί όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Edmund Burke (Ιρλανδός πολιτικός ηγέτης και εξέχων ρήτορας, συγγραφέας, θεωρητικός της πολιτικής επιστήμης και φιλόσοφος, 1729-1797): «Το παράδειγμα είναι το σχολείο της ανθρωπότητας. Με τίποτε άλλο δεν μαθαίνουν οι άνθρωποι»! 

Δεν θα πάμε σε βάθος χρόνου, αλλά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024. Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει/σχολιάζει η «Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα», θυμηθείτε τι μας είπε ή έγραψε η Δημοτική Αρχή στα Δελτία Τύπου της, και συγκρίνατε με το ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό:

«Έναρξη σχολικής χρονιάς σήμερα και η Δημοτική αρχή Κατωπόδη σύσσωμη στα σχολεία. Ο Δήμαρχος έκανε την εμφάνιση του στο 3ο Λύκειο και η Αντιδήμαρχος κυρία Κλωνάρη στο 5ο και 11ο Δημοτικό. Η κυρία Κλωνάρη δεν παρέλειψε να ενημερώσει πως "έβαψαν" και το σχολείο. Με ότι χρώμα τους είχε ξεμείνει και όπου έφταναν (γιατί λέγεται γενικώς πως ο δήμος δεν έχει σκάλες) και φυσικά επάνω από την είσοδο του 5ου δημοτικό έχει αφαιρεθεί ένα τεράστιο κομμάτι σοφά (ευτυχώς γιατί θα μας έπεφτε στα κεφάλια) Παραδίπλα, άλλα σχολεία έχουν 15 χρόνια και πλέον να βαφτούν και να συντηρηθούν. Αυτά είναι τα βαψίματα και οι συντηρήσεις και οι προσεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία του Βύρωνα. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Δημοτική αρχή τόσο καλύτερα».

Διαβάστε πως οι διοικούντες διαψεύστηκαν, από την Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» και την «Ενάργεια» στα θέματα του Κινηματοθεάτρου «Νέα Ελβετία» (Λουίζα) και του 8ου Παιδικού Σταθμού αντίστοιχα, στο Άρθρο: Ξεγυμνώσαμε τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα τόσο στον 8ο Παιδικό Σταθμό όσο και στο Κινηματοθέατρο Λουίζα

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία το μέγεθος της αβελτηρίας και της ανικανότητας αυτής της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο γιατί το στέγαστρο της στάσης για τα λεωφορεία στην οδό Χρ. Σμύρνης αρ. 87, τοποθετήθηκε πάνω στην όδευση των τυφλών,

αλλά κυρίως γιατί ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης ενημερώθηκε ΑΜΕΣΑ  για αυτήν τη ανωμαλία αλλά παρόλα αυτά, επί δέκα μέρες, δεν έκανε καμία ενέργεια «διόρθωσης του λάθους» του ηλίθιου εργολάβου!

«Τα στελέχη της δημοτικής αρχής το βλέπουν, γιατί περνούν καθημερινά από το σημείο. Έχουν ενημερωθεί από πολίτες, που τους ζητούν να παρέμβουν. Για να δούμε πόσες ημέρες θα χρειαστούν για να παρέμβουν;»

Αυτό έγραψε η ομάδα της ιστοσελίδας «Ρωγμή στην ενημέρωση» στο άρθρο τους: «Στέγαστρο στάσης λεωφορείων εμποδίζει την διέλευση των ΑμΕΑ». Δείτε εδώ: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/09/blog-post_33.html

Καθημερινά ακούμε ή διαβάζουμε στα ΜΚΔ «ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν»... Η αλήθεια όμως είναι αυτή: Έχουμε αυτή την ανίκανη Δημοτική Αρχή γιατί επί 9 χρόνια υπήρχε σοβαρό έλλειμμα αντιπολίτευσης από τους εκλεγμένους Χρήστο Γώγο και Μίλτο Μπαντή.

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

15 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου