Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα βάλλει κατά Μίλτου Μπαντή και Νίκου Χαρδαλιά

Αγαπητοί αναγνώστες, το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι ότι στις εκλογές ποτέ δεν πλήττουμε.

Διαβάσαμε το ομολογουμένως εξαιρετικό άρθρο με τίτλο «Σιγά μην φοβηθούμε» που έγραψε ο κος Βασίλης Πάγκαλος, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης & Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα (Δ.Ε.Α.Δ.Β) και μέλος της Γραμματείας «Στάση Βύρωνα», στο φύλλο Αυγούστου 2023 (Αριθμός Φύλλου 102) της τοπικής εφημερίδας «Επικοινωνία» και σας παρουσιάζουμε ένα απόσπασμά του.

 
Βάλλει όμως με άσφαιρα την αλήθειααι θα εξηγήσουμε το γιατί, στο τέλος του κειμένου του κ. Πάγκαλου- κατά του υποψήφιου δημάρχου Μίλτου Μπαντή και κατά του πρώην δημάρχου Βύρωνα και υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, με έναν τρόπο που ομοιάζει ακριβώς με την περίπτωση εκείνου του πολιτικού που όταν βλέπει ότι χάνει τις εκλογές, κάθεται και γράφει 2 επιστολές, εκ των οποίων στη μία κατηγορεί τον προκάτοχό του!

«Σιγά μην φοβηθούμε»

"Θες δεν θες αντικρίζοντας, αντικρίζοντας πάθη θα πεις την γνώμη σου. Γνωρίζοντας ότι όποια και αν είναι η γνώμη σου αυτή θα εξαγριώσει τους αντίγνωμους. Πώς να αντέξεις όμως την πρόκληση αυτή. Να κυκλοφορούν στον Βύρωνα με έπαρση, ενόψει δημοτικών εκλογών, να κραδαίνουν το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και να φωνάζουν: Εγώ! Εγώ! Εγώ! 

Και τίποτα άλλο να μην έχουν να προτείνουν. Άρχου λοιπόν Μίλτο, ότι μεθ΄ημών ο Χαρδαλιάς, η Νέα Δημοκρατία και ο πρόσφατα συμβιβασμένος κος Γώγος. Η ζωή όμως δεν σου τσιγκουνεύεται εκπλήξεις και ανατροπές. Την ξέρω καλά εδώ και πάνω από 60 χρόνια, τις μοιράζει με φειδώ.

Η φιλοδοξία για εξουσία είναι πολυσύνθετη για να την αναλύσουμε, οι επιλογές μας όμως αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα μας και ο χαρακτήρας του κου Μπαντή έχει αποκαλυφθεί. Περιμένουμε χρόνια να μας πείτε κάτι για την εποχή που ήσασταν εσείς και οι συνεργάτες σας αντιδήμαρχοι στον Βύρωνα. Δεν θα σχολιάσετε πράξεις και αποφάσεις που οδήγησαν τον Δήμο στους 10 πλέον χρεωμένους πανελλαδικά; Που έως το 2028 υποχρεούμαστε να καταβάλουμε πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τοκοχρεωλύσια. Για τα άδεια ταμεία, τα 15 εκατομμύρια ευρώ χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης και τα 20 συνολικά για το Δήμο Τα πάνω από 4 εκατομμύρια χρέη σε ιδιώτες, την απαξίωση των  Υπηρεσιών, τις 160 δικαστικές υποθέσεις κυρίως οικονομικών αξιώσεων; Για τα βιοκλιματικά έργα, πολλαπλάσιου κόστους σε σύγκριση με άλλων δήμων, που απαιτούσαν άμεση ενεργειακή αναβάθμιση; Για την Τεχνική Υπηρεσία όπου δεν υπήρχε προγραμματισμός, ούτε μελέτη για κανένα έργο;

Θεωρείτε ότι έχετε ευθύνη για όλα αυτά ή εμείς είμαστε υπερβολικοί; Να μας πείτε τι κάνατε; Τι είπατε, Πως αντιδράσατε; Και επειδή δεν θα πείτε τίποτα να σας πω εγώ! Γιατί δεν είχατε το ανάστημα! Όπως και πριν τέσσερα χρόνια, που την τελευταία στιγμή δεχτήκατε αυτό που βρίζατε παρακάμπτοντας και απαξιώνοντας μέλη και στελέχη της παράταξής σας εξαργυρώνοντας ο «ανεξάρτητος» την στάση του με κομματική θέση.

Αναφέρατε για τον Βύρωνα ότι είναι «ιδιαίτερος Δήμος» που «αντιστάθηκε διαχρονικά στην οπισθοδρόμηση και την στασιμότητα», «το απόλυτο στοίχημα» ενώ εμείς πιστεύουμε είναι μια προοδευτική-αριστερή συνοικία που αντιστάθηκε στον κατακτητή και κάθε μορφής αυταρχική εξουσία.

Δυστυχώς ή ευτυχώς κανείς δεν πάει πουθενά χωρίς το παρελθόν του και λόγω των επιλογών που έχει κάνει ο κος Μπαντής νομίζω δεν δικαιούται την ελεημοσύνη της σιωπής. 

Πρέπει όμως, να απαντήσει και ο κος Χαρδαλιάς για όλα τα παραπάνω και να πει δημόσια, ότι παίρνει πίσω όσα έχει πει για τον κο Μπαντή. Ότι έκανε λάθος που υποστήριξε δυο τετραετίες τον κύριο Γώγο και ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την πόλη. Όχι λόγω σχέσεων και ανταλλαγμάτων, αλλά ότι άξιος να διοικήσει και να προσφέρει στον Δήμο.

Να μας πει, για τις ημέρες και τα έργα του στην Δημοτική Επιχείρηση. Για τις αγωγές που άγγιζαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου. Για τις 30 δίκες που αντιμετωπίσαμε, πρώην εργαζόμενων στην Δημοτική Επιχείρηση, λόγω 10 χιλιάδων ημερών ανασφάλιστης εργασίας. Για το πώς κατάφερε να διαλύσει μια κερδοφόρα επιχείρηση. Για τα χρέη σε Δημόσιο, ΙΚΑ και συνεργάτες. Για τις 240 χιλ. ευρώ που φέτος επέβαλε ο ΕΦΚΑ στην Δημοτική Επιχείρηση, λόγω ανασφάλιστης εργασίας παρελθόντων ετών (2002-2009). Για τι δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις μας για βοήθεια στην διαχείριση των χρεών που ο ίδιος δημιούργησε;
 
Εμείς τι κάναμε; Εξυγιάναμε τον Δήμο, εξοφλώντας προμηθευτές και συνεργάτες. Ρυθμίσαμε τα δάνεια, δεν δημιουργήσαμε νέες οφειλές και περιορίσαμε στο ελάχιστο τον αριθμό συμβούλων. Ενεργοποιήσαμε τις Υπηρεσίες του Δήμου και προσφέραμε στην πόλη, με μειωμένο προσωπικό ένα εντυπωσιακό έργο που υπάρχει στο πρόγραμμά μας που κυκλοφορεί.
 
Στην δε Δημοτική Επιχείρηση, εξοφλήσαμε χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε Δημόσιο και προμηθευτές. Την απαλλάξαμε από πολλά βαρίδια του παρελθόντος και προσφέραμε την συνδρομή μας στον Δήμο όποτε μας ζητήθηκε. Διαφυλάξαμε τον δημόσιο χαρακτήρα της και έχουμε δημιουργήσει ένα ταμείο 500 χιλ. ευρώ περίπου. Έρχονται λοιπόν σήμερα να αλώσουν έναν εξυγιασμένο απ’ όλες τις απόψεις Δήμο, με λαμπρές προοπτικές, για να εξοφλήσουν προεκλογικά γραμμάτια και μυστικές συμφωνίες. Δεν έχουμε ζήλια, δεν καλλιεργούμε βολβούς μίσους αλλά για να οραματιστείς και να χαράξεις το μέλλον του Βύρωνα χρειάζονται άνθρωποι με ιδανικά, μεγαλείο ψυχής, πολιτισμό και καλλιέργεια. Μα τα ιδανικά αυτά στερεύουν όταν κυριαρχούν τα συμφέροντα και επιβάλλονται συνεργασίες χωρίς αρχές. Και δυστυχώς αυτά προτάσσονται από τον κο Μπαντή. 
 
Νιώθω την ανάγκη, δημόσια, να εκφράσω την εκτίμησή μου στις πολλές φωνές που απλά, αυθόρμητα, αλλά έντονα αντέδρασαν στις μεθοδεύσεις που εξυφαίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Στις αποφάσεις που είναι προϊόν συναλλαγής, που μας αποκλείουν, αλλά αφορούν την γειτονιά, την πόλη, εμάς. Αυτό το αντανακλαστικό αγγίζει το DNA της πόλης, την καρδιά των δημοτών και ανεξάρτητα παραταξιακών προτιμήσεων, μας εκφράζει όλους". 
 
Σύντομος σχολιασμός πάνω στο άρθρο του κου Πάγκαλου από την Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»: 
 
Γιατί τώρα, ξανά, όλα αυτά, κε Πάγκαλε;
Τι έκανε η Δημοτική Αρχή Κατωπόδη από το 2014; Κατήγγειλε ποτέ όλα αυτά που αναλύσατε; Όχι! 
Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, το μόνο που ξεστόμισε, το 2016, ο Δήμαρχος κος Γρηγόρης  Κατωπόδης ήταν ότι: «πήγα στον Γενικό Επιθεωρητή, τον κ. Ρακιτζή, και μου είπε για να γίνει ο έλεγχος, θα έπρεπε να κλείσει ο Δήμος για 2 χρόνια» Άρα;
 
Που ήσασταν εσείς κε Παγκάλε όταν οι πολίτες ζητούσαν την αλήθεια και τη συζήτηση του χρέους στο Δημοτικό Συμβούλιο και όταν γραφόντουσαν τα παρακάτω άρθρα, της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια» και του κου Δημήτρη Σουλιώτη;  

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017
Δε λυπάμαι για το ψέμα που μου είπες, λυπάμαι γιατί ποτέ πια δεν θα σε ξαναπιστέψω! 
 
Όμως τον Μάιο του 2014, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος τότε ο δήμαρχος κ. Γ. Κατωπόδης στην παρουσίαση του προγράμματός του είχε δηλώσει το εξής:
"Η δέσμευσή μας είναι, Άμεσα, μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου να παρουσιάσουμε πλήρη απολογισμό των οικονομικών του Δήμου από ανεξάρτητη αρχή".
Μια δέσμευση που δεν τηρήθηκε (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) Και μια στάση που γεννά ερωτήματα.
... να συζητηθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στο δημοτικό συμβούλιο  
ώστε, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του δημάρχου, να ληφθεί απόφαση ορισμού ανεξάρτητης αρχής προς διενέργεια ελέγχου των οικονομικών στοιχείων των παρελθόντων χρήσεων.
Οι αδρανείς δημοτικές παρατάξεις τίθενται προ των ευθυνών τους.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 Η μνήμη είναι το ημερολόγιο της ζωής μας που πάντα το φέρνουμε μαζί μας, Οσκαρ Ουάιλντ  
 
ΜΑΙΟΣ 2014
ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΡΩΝΑΣ.GR  
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ: ΑΚΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
Ο «Καλλικράτης» έδωσε επιπλέον αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους. Οι αυτοτελείς πόροι μειώθηκαν κατά 60% με αποτέλεσμα; Να καταχρεωθούν οι Δήμοι.
Ο Δήμος Βύρωνα, με την κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής, είναι στο «κόκκινο». Οι ισολογισμοί 2009 και 2010 (από τότε δεν έχει υπάρξει άλλος!) παρουσίαζαν έλλειμμα 13εκ. ευρώ, πλέον των δανείων που φτάνουν τα 20 εκ. και του χρέους 15,7 εκατ. ης δημοτικής επιχείρησης που κεφαλαιοποιήθηκε από τον Δήμο. Χρέη που έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων της πόλης. 
Οι δεσμεύσεις μας είναι:
Άμεσα μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου θα παρουσιάσουμε πλήρη απολογισμό των οικονομικών του Δήμου από ανεξάρτητη αρχή

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ; 
 
Δ. Σουλιώτης:"Ο Κατωπόδης έχει χρέος να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια για την πραγματική οικονομική  κατάσταση που επικρατεί στον ΔΗΜΟ,  να δώσει εξηγήσεις για την οικονομική χρεοκοπία του Δήμου και να καλέσει τις δημόσιες ελεγκτικές αρχές. Αυτός και μόνον αυτός έχει ΑΚΕΡΑΙΑ την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΠΡΟΎΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!
Δεν αρκεί να αρνιέται κανείς την ψήφο σε ένα ψεύδος αλλά ΈΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!"

Ενάργεια/Βύρωνας η πόλη μας
4 Σεπτεμβρίου 2023
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου