Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ήταν ωραίος ο Άκης (Γρηγόρης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα) ο φλου!

Ήταν ωραίος ο Άκης (Γρηγόρης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα), ο φλου! Ή αλλιώς, ο Άκης και η σκουριασμένη πεζογέφυρα του Καρέα!

H «Στάση Βύρωνα», του επικεφαλής Γρηγόρη Κατωπόδη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενημέρωσης και δημοσιότητας του προγράμματός της, τόσο στα έντυπα όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), επέλεξε να φωτογραφηθεί ο Δήμαρχος Άκης (Γρηγόρης Κατωπόδης) περπατώντας πάνω στην πεζογέφυρα του Καρέα, η οποία όμως από χρόνια είναι ασυντήρητη και σκουριασμένη. Έτσι, για να καλύψουν την «ατέλεια» αυτή η φωτογράφιση έγινε με ηθελημένο φλουτάρισμα* της εικόνας. Δυστυχώς όμως, οι κιτρινίλες στο πρασινολαδί χρώμα προδίδουν την αστοχία του εγχειρήματος!

Επισημαίνουμε ότι σε κάποιες από τις συναντήσεις που είχαμε με το Άκη, του είχαμε αναφέρει ΔΥΟ (2) φορές, το 2016 και το 2019, ότι η εν λόγω πεζογέφυρα ήταν ασυντήρητη, το είχε γράψει δε και στα τετράδια που χρησιμοποιεί για τις σημειώσεις του! Άσχετα αν δεν τις κοιτάζει...

Εμείς πάντως, στις 26 Ιουλίου του 2019  στο facebook του Vironas Poli είχαμε γράψει τα εξής: «Η πεζογέφυρα του Καρέα σκούριασε, χρήζει συντήρησης που πρέπει να γίνει μέσα στο 2020. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους ο δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις», ενώ την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 είχαμε γράψει και το άρθρο με τον τίτλο: Η πεζογέφυρα του Καρέα χρήζει άμεσης συντήρησης  

Όπως διαπιστώνετε και εσείς μαζί με εμάς, τα χρόνια αυτά, Άκης Κατωπόδης, Χρήστος Γώγος, Μίλτος Μπαντής…, πολύ που νοιάστηκαν για την ασυντήρητη πεζογέφυρα!

Πρέπει να παραδεχτούμε πάντως ότι ενώ το σύνθημα της δημοτικής παράταξης του Άκη άλλαξε από τις εκλογές του 2019, που ήταν το «ήθος και συνέπεια» και έγινε «Με εμπειρία και σχέδιο δημιουργούμε το νέο Βύρωνα», η συνέπεια στην αποτυχία και την ανικανότητα φαίνεται ότι έχει εμποτίσει την «Στάση Βύρωνα». Ελπίζουμε στο νέο παιδικό του σχέδιο ο Άκης να κάνει κάποια στιγμή και μια πινελιά στην πεζογέφυρα...

*Οδηγίες φωτογραφίας προς τον Άκη, από τον φωτογράφο Πλάτωνα Ριβέλλη: «Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιεί κανείς το φλου με τη λάθος αντίληψη ότι τονίζει κάτι, ας πούμε εάν βάλω φλου φόντο, τονίζω το πρώτο πλάνο. Αυτό είναι πάρα πολύ επίπεδος, επιφανειακός τρόπος να κάνει κανείς αυτές τις επιλογές. Αντίθετα πρέπει να σκεφτεί ότι οτιδήποτε είναι μέσα στη φωτογραφία σε πρώτο ή σε τελευταίο πλάνο, στο κέντρο ή στις άκρες, πρέπει να λειτουργεί δημιουργικά και σε συνδυασμό με τις άλλες διαστάσεις της φωτογραφίας. Άρα, πιο λογικό θα ήταν αν θέλουμε να προβάλουμε κάτι να το προβάλουμε με τη θέση μας απέναντι στα πράγματα, παρά με το να τονίζουμε σαν να κάνουμε ζωγραφική με πινέλα το ένα σε βάρος του άλλου.»

Ο τίτλος του άρθρου βασίζεται στους στίχους του τραγουδιού «Ο Μπάμπης ο Φλου», του αείμνηστου Παύλου Σιδηρόπουλου, μέσα από τον δίσκο «ΦΛΟΥ», του ελληνικού συγκροτήματος  Παύλος Σιδηρόπουλος & Σπυριδούλα,  που κυκλοφόρησε το 1978.

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

18 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου