Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Για όλα ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ που ψηφίζει αδιάφορους και μη ικανούς δημοτικούς συμβούλους!

«Φταίμε ως λαός, γιατί ψηφίζουμε όσους μας κορόιδεψαν, όσους μας απογοήτευσαν. Φταίμε γιατί όλοι γκρινιάζουμε, αλλά δεν διεκδικούμε…» είχε γράψει το 2021 ο αείμνηστος Σωτήρης Παπαμιχαήλ (πρώην δημοτικός σύμβουλος και εκδότης της εφημερίδας «Δήμος και Πολιτεία», έφυγε 06/11/22) στο άρθρο του «Φταίνε τα τραγούδια του, φταίει κι ο λυράρης...»

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή το ακόλουθο ιστορικό. Ένα σωστό ιστορικό στην Ιατρική είναι το 50% της διαφορικής διάγνωσης, στην Νομική κερδίζει δίκες και στις εκλογές «τραβά έξω από το σπήλαιο τους φυλακισμένους στην κατασκευασμένη πραγματικότητα» ψηφοφόρους!

Την περίοδο 2010-2011, επί Δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά, στην πόλη μας έγιναν ασφαλτοστρώσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους δίχως το απαραίτητο φρεζάρισμα που ως αποτέλεσμα είχαν να καταβυθιστούν (ή να θαφτούν κάτω από την νέα άσφαλτο) 400 έως 500 φρεάτια. Τα επόμενα χρόνια, επί Δημαρχίας Άκη Κατωπόδη, σχεδόν όλα τα φρεάτια ανυψώθηκαν ή «ανακαλύφθηκαν ξανά»… Όχι όμως όλα. Απομεινάρια εκείνης της κακοτεχνίας (για την οποία ουδείς λογοδότησε) είναι τα τρία (3) βυθισμένα φρεάτια της οδού Βρυούλων (ή Βουρλών, που είναι η πιο σωστή ονομασία), από τον αρ. 28 έως και τον αρ. 26.

Το πρόβλημα των συγκεκριμένων φρεατίων το είχαμε παρουσιάσει, μαζί με άλλα προβλήματα της περιοχής, σε άρθρο μας, με φωτογραφικό υλικό, τον Ιούλιο-Αύγουστο του 2019.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Μιχάλης Καραγιάννης, είχε ενημερωθεί (και) γι΄ αυτά –με φωτογραφικό υλικό- από τις 28 Νοεμβρίου 2019 (με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος, ώρα 6:02 μ.μ).

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2023 με τον συνδυασμό «Βύρωνας Μπροστά»  Μίλτος  Μπαντής, είχε επίσης ενημερωθεί, προσωπικά, (και) γι΄ αυτά –με φωτογραφικό υλικό- από τις 14 Ιανουαρίου 2020, με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος (ώρα 12:57 μ.μ) το οποίο ανέφερε:

«Καλημέρα Μίλτο,… … Σήμερα σου προωθώ αυτό εδώ το μήνυμα που είχε σταλεί, στις 28 Νοεμβρίου 2019,  στον Αντιδήμαρχο Καραγιάννη. Δεν έκανε απολύτως τίποτα! Διάβασέ το προσεκτικά. Προώθησέ το και προς τον Ηλία Βαλμά που του αρέσουν κάτι τέτοια θέματα. … … … Χτυπήστε δυνατά! Μην αφήνετε να πέσει τίποτα κάτω.»

Έκαναν μήπως κάποια ενέργεια οι δυο αιρετοί, ο Μιχάλης Καραγιάννης της Διοίκησης και ο Μίλτος Μπαντής της Αντιπολίτευσης;  Δεν έκαναν Απολύτως τίποτα!

Για το λόγο αυτό η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» στις 14 Μαΐου 2020 υπέβαλε το με Αρ. Πρωτ.7870/14-05-2020 Αίτημα με θέμα: «Για τα βυθισμένα φρεάτια στην οδό Βρυούλων και την κακοτεχνία της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων 2010-2011».

Η δε δημοτική παράταξη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» (με επικεφαλής τον Τάσο Μαυρόπουλο) το συμπεριέλαβε ως την 3η ερώτησή της για το Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου 2020. Δείτε στον ένθετο σύνδεσμο: ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ: κατάθεση 4 ερωτήσεων για το Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου 2020

Επειδή όμως το ερώτημα δεν απαντήθηκε (ούτε και αυτό της ΡΕΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο), στις 11 Αυγούστου 2020, από την Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» ζητήθηκε η Διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ).

Ύστερα από ΔΙΠΛΗ πίεση/διαμεσολάβηση του ΣτΠ, η Τεχνική Υπηρεσία εξαναγκασμένη "υποτίθεται" ότι απάντησε με τον τρόπο που θα διαβάσετε στο, με Α.Π.: 17397/29-09-2020, έγγραφο που παραθέτουμε. Βλέπε παράγραφο 2:

 

Η ανύψωση των φρεατίων μιας ημέρας υπόθεση ήταν! Έγινε κάτι; Απολύτως τίποτα!

Για το λόγο αυτό, «την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, η συλλογικότητα «Ενάργεια» επακροώμενη των διαμαρτυριών αγανακτισμένων πολιτών μιας περιοχής της πόλης μας, κάλεσε για αυτοψία και ενημέρωση περί των προβλημάτων, την δημοτική παράταξη της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα» (παρευρέθησαν ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μαυρόπουλος Αναστάσιος και ο κ. Παναγιωτόπουλος Θεόδωρος), το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου (παρευρέθη ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος), τον υπεύθυνο της εφημερίδας «Δήμος & Πολιτεία», και πρώην δημοτικό σύμβουλο, κ. Παπαμιχαήλ Σωτήρη, καθώς και τον Αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Επικοινωνία» κ. Σελάϋ Φλοράν, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Λόγω  ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθησαν, παρότι προσκλήθηκαν, η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Δεμπόνος («Έξυπνος Βύρωνας»).»

Αυτό γράψαμε εμείς την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 στο άρθρο μας με τίτλο: Τοπικός Τύπος, Σωματείο εργαζομένων και δημοτικοί σύμβουλοι “ξεναγήθηκαν” στα χάλια της διοίκησης του Δήμου...

Άρθρα για την «ξενάγηση» έγραψαν και οι τοπικές εφημερίδες «Επικοινωνία» και ο  «Δήμος και Πολιτεία». Διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο του Σωτήρη Παπαμιχαήλ: "Φταίνε τα τραγούδια του, φταίει κι ο λυράρης..." 

Τα τρία φρεάτια αποκαταστάθηκαν; ΌΧΙ! Τόσα χρόνια, ακόμη έτσι είναι!!! Μάλιστα σε κάποιο από αυτά, στον αρ. 28 της οδού Βρυούλων (ή Βουρλών, που είναι η πιο σωστή ονομασία), πριν από 2 χρόνια, έπεσε μια κυρία και υπέστη κάταγμα στο κάτω άκρο. Να μην αναφέρουμε την επιβάρυνση των οχημάτων των πολιτών/κατοίκων από την πτώση στις λακκούβες των βυθισμένων φρεατίων (πρόκληση ζημιών σε ελαστικά, ζάντες, αναρτήσεις, αμορτισέρ, ακρόμπαρα κλπ).

Για τους δυο αιρετούς, τον Μιχάλη Καραγιάννη της Διοίκησης και τον Μίλτο Μπαντή της Αντιπολίτευσης, ΔΕΝ υπάρχει καμία δικαιολογία! Ακόμα και στην περίπτωση που δεν είδαν ή δεν διάβασαν τα μεηλ μας, ακόμα και στην περίπτωση που δεν είδαν ή δεν διάβασαν τα άρθρα μας, ακόμα και στην περίπτωση που δεν πήραν χαμπάρι τα όσα τους κοινοποιήθηκαν ή ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου 2020, ακόμα και στην περίπτωση που δεν είδαν ή δεν διάβασαν τα άρθρα των τοπικών εφημερίδων «Επικοινωνία» και «Δήμος και Πολιτεία», την πόλη του Βύρωνα και τα προβλήματά της δεν τα γνωρίζουν;

Και έχουν το θράσος, γιατί περί θράσους πρόκειται, να θέλουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 να εκλεγούν ξανά και ας μην έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα στην πόλη του Βύρωνα, παρά μόνο προβλήματα! Γιατί μέρος των προβλημάτων της είναι και οι δυο!

Πιστεύουμε ότι, τέτοιους αιρετούς "παχυδερμικούς" ή μη ικανούς στη διοίκηση και "επιδερμικούς" ή αδιάφορους στην αντιπολίτευση δεν τους χρειάζεται  η πόλη του Βύρωνα! 

Ενάργεια/Βύρωνας η πόλη μας
27 Σεπτεμβρίου 2023

Παρεμπιπτόντως, η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια», χθες, υπέβαλε το Α.Π.: 23671/26-09-2023 «Αίτημα Άμεσης αποκατάστασης των επικίνδυνων φρεατίων της οδού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου» και σήμερα, 27-09-2023, το «Αίτημα Άμεσης αποκατάστασης των τριών (3) επικίνδυνων βυθισμένων φρεατίων της οδού Βρυούλων (ή Βουρλών)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου