Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Θα τολμήσει η Δημοτική Αρχή Βύρωνα να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του 13ου Νηπιαγωγείου;

Θα τολμήσει η Δημοτική Αρχή Βύρωνα  να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του 13ου Νηπιαγωγείου και του ακινήτου που ανήκει στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» (και «Βύρωνας Μπροστά») Μίλτο Μπαντή; Οφείλει πάντως να απαντήσει στα δικά μας ερωτήματα καθώς επίσης και σε εκείνα της εφημερίδας "Ντουντούκα του Βύρωνα" η οποία κάνει λόγο περί αδιαφανούς συναλλαγής στον τρόπο διεξαγωγής και ολοκλήρωσης του διαγωνισμού μίσθωσης του ακινήτου από τον Δήμο !! Διαβάστε το αίτημα της «Ενάργειας».

ΑΙΤΗΜΑ
Της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»
 ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

 
Κοινοποίηση προς:
-Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Βύρωνα και Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Πλακίδα
-Τοπικό Τύπο 

ΘΕΜΑ: «ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ 13ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» 

Αξιότιμε Δήμαρχε,
Αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πλακίδα,

Ξημερώματα Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2023 στην πόλη του Βύρωνα διανεμήθηκε ένα 4σέλιδο έντυπο με την ονομασία «Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» στο οποίο κυρίαρχο θέμα ήταν το άρθρο: «Ο Μπαντής συναλλάσσεται με τον Δήμο από το 2014;» Βλέπε συνημμένα 1 και 2.

Το συγκεκριμένο άρθρο βασίζεται σε στοιχεία που είχε αποκαλύψει το ιστολόγιο «Βύρωνας, η πόλη μας» από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 (βλέπε εδώ: Ένας «φωτογραφικός διαγωνισμός», για το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα του ακινήτου της οικογένειας Μίλτου Μπαντή, στη Διαύγεια...) αναφορικά με τον διαγωνισμό κατοχύρωσης δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου προκειμένου να στεγαστεί το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα, τα οποία προέκυπταν μέσα από την «Διαύγεια» και την ΑΔΑ: ΨΒΟ3Ω9Ε-6ΥΣ.

Όμως το συγκεκριμένο έντυπο, με στοιχεία τα οποία δεν είναι κατασκευασμένα, αποκαλύπτει ότι επικαρπωτής του ακινήτου της οδού Μίνωος αρ. 1  είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» Μίλτος Μπαντής, ενώ στον διαγωνισμό προσήλθε και υπέγραψε ο πατέρας του Μίλτου Μπαντή, ο Απόστολος Μπαντής. 

Στην σελίδα 4 της κατοχύρωσης του διαγωνισμού, υπάρχει η εξής ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: «Η Επιτροπή υπογράφει το παρόν, υπό την προϋπόθεση η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα αναλαμβάνει την συμπλήρωση των μέτρων ασφαλείας για την λειτουργία του Ν/Γ και τον ακριβή έλεγχο των δικαιολογητικών που παρείχε ο ιδιοκτήτης». 

Επειδή γεννώνται πολλά ερωτήματα, όπως: 

  • Γιατί η Δημοτική Αρχή δημοσίευσε την Διακήρυξη του Διαγωνισμού σε τρεις εφημερίδες εκτός Βύρωνα;

Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Ιουνίου 2016, προχωρήσατε στην υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 15156 Διακήρυξη, που αφορούσε την εύρεση και μίσθωση ακινήτου για στέγαση νηπιαγωγείου στο Βύρωνα, και η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟ», στις 17-06-2016, στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ», στις 17-06-2016, και στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ», στις 18-06-2016.

  • Γιατί ο διαγωνισμός δεν κηρύχθηκε άγονος τη στιγμή που κατατέθηκε μια μόνο προσφορά;
  • Είναι ο Μιλτιάδης Μπαντής ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, ναι ή όχι;
  • Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» Μίλτος Μπαντής απείχε ή όχι από την ψήφιση των προϋπολογισμών του Δήμου Βύρωνα για όσον αφορά τα οικονομικά της Παιδείας;
  • Το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα, πληροί ή όχι, τις προϋποθέσεις «τόσο του νόμου για τη μίσθωση νηπιαγωγείου, όσο και της προκήρυξης» του διαγωνισμού; Υπήρξε ο "ακριβής έλεγχος των δικαιολογητικών που παρείχε ο ιδιοκτήτης" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παρατήρηση της Επιτροπής Ελέγχου;
  • Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων μας κοινοποιήθηκε έγγραφο το οποίο ανέφερε: «Υπενθυμίζουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα οφείλει να προσκομίσει την βεβαίωση καλής εκτέλεσης εργασιών μετά το πέρας αυτών» σχετικά με τον 8ο Παιδικό Σταθμό και το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα, σήμερα (13/10/23). Έχουν ολοκληρωθεί ή όχι οι εργασίες στο, από δομική άποψη, επικίνδυνο ακίνητο που στεγάζει το 13ο Νηπιαγωγείο; Βλέπε συνημμένη φωτογραφία του Β’ ορόφου του ακινήτου.

Για όλα τα παραπάνω και για λόγους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ,
Αιτούμεθα το θέμα του 13ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα όπως συζητηθεί ΑΜΕΣΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Με εκτίμηση
Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
19 Οκτωβρίου 2023


Το Θέμα: "ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ 13ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ" έλαβε τον
Αρ. Πρωτοκόλλου: 25866/19-10-2023.

Στα παραπάνω ερωτήματα να προσθέσουμε ακόμη ένα, αυτό που υποβάλαμε στις 29 Αυγούστου 2023 με θέμα: «ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ;» και το οποίο έλαβε τον Αρ. Πρωτοκόλλου: 20370/ 29/08/2023.

Δείτε τις 2 σελίδες από την εφημερίδα «Ντουντούκα του Βύρωνα»

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

24 Οκτωβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου