Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ “ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ” ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ή ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Στις 18 Οκτωβρίου 2023 η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια», μη αντέχοντας πλέον τον εμπαιγμό της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Γρηγόρη Κατωπόδη, υπέβαλε προς τον Δήμο Βύρωνα το με Αρ. Πρωτοκόλλου: 25731 Αίτημα με Θέμα: «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ “ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ” ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ή ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ», το οποίο όμως κοινοποίησε και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Δόθηκε στη διοίκηση μια παράταση 10 ημερών για να απαντήσουν ή να ενεργήσουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου. Δυστυχώς, η προθεσμία έληξε δίχως να υπάρξει κάποια απάντηση, κάποια ενημέρωση ή κάποια ενέργεια.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η Δημοτική Παράταξη "Στάση Βύρωνα" δεν επανεξελέγη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023!

Διαβάστε το Αίτημα που παραθέτουμε και θα καταλάβετε με τί είχαν (και δυστυχώς εξακολουθούν να έχουν) να κάνουν (τις περισσότερες φορές) όλα αυτά τα χρόνια οι πολίτες!

Και καλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου... Εκείνος θεωρεί ότι "καλύπτεται" από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. στο να μην συζητηθούν ορισμένα σημαντικά θέματα των πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο (διαβάστε το άρθρο: ΚΛΕΙΣΤΟΝ το Δημοτικό Συμβούλιο για τους πολίτες. Ραντεβού από 2 Ιανουαρίου 2024!)! Οι Υπηρεσίες του Δήμου όμως και οι Διευθυντές ή οι Προϊστάμενοι αυτών δεν έχουν καμία δικαιολογία!

=======================================   

ΑΙΤΗΜΑ
Της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

 Κοινοποίηση προς:
-ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

-Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Βύρωνα και Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους
-Τοπικό τύπο

ΘΕΜΑ: «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ “ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ” ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ή ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ»

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 3. του Συντάγματος κάθε αρμόδια υπηρεσία ή αρχή, υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα των πολιτών για παροχή πληροφοριών μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.

Στην υποχρέωση της (κάθε) Διοίκησης να απαντά στα αιτήματα των πολιτών συνηγόρησε και η υπ’ αριθμ. 20239/2017 Δικαστική Απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (η οποία είναι δημοσιευμένη στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του ΔΣΑ).

Ο δε Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ), ο οποίος κατά τη διάρκεια της 9ετούς θητείας Σας έχει διαμεσολαβήσει σε αμέτρητες αναφορές μας, σε Έκθεσή του αναφέρει: "η έγγραφη απάντηση της διοίκησης στα γραπτά αιτήματα που υποβάλουν οι πολίτες προς αυτή, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αποδεικνύει έμπρακτα τον οφειλόμενο σεβασμό που οφείλει η διοίκηση προς την αρχή της νομιμότητας, συνιστά εκπλήρωση για τους πολίτες του σχετικού συνταγματικού τους δικαιώματος, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο ορθής διοικητικής συμπεριφοράς και ενισχύει καθοριστικά την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών".

Παρά το γεγονός ότι, ως Δημοτική Αρχή του Βύρωνα από το 2014, τα ανωτέρω τα γνωρίζετε πολύ καλά και από την με αριθμ. Πρωτ.: 22028/11-09-2019 Αναφορά πολιτών που είχε θέμα «Κακοδιοίκηση και Αντισυνταγματική συμπεριφορά των Διοικήσεων του Δήμου» και η οποία συζητήθηκε, στις 7 Οκτωβρίου 2019, στην 17η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου Εσείς ο ίδιος αναφέρατε: «… μιλήσαμε με τον κ. Βούρτση και του έκανα την αυτοκριτική μου σε ότι αφορά ότι δεν απαντήσαμε έγκαιρα όταν χρειάστηκε» και «πιστεύω ότι στη διάρκεια αυτής της θητείας μας, παρ’ ότι πραγματικά λόγω του τεράστιου φόρτου των εργασιών μας και της δουλειάς που γίνεται στο Δήμο, υπάρχουν πάντα δυσκολίες στο να είσαι πάντα συνεπής, πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα φτάσουμε σε μία ψηφιακή πλατφόρμα στη οποία θα κατατίθενται όλα τα προβλήματα, έτσι ώστε οι απαντήσεις να είναι άμεσες» [Απόσπασμα από τα Πρακτικά],
Εσείς, κατά παράβαση της Νομοθεσίας, συνεχίζετε τις Αντισυνταγματικές διοικητικές αβελτηρίες (όρος που έχει χρησιμοποιηθεί από τον Συνήγορο του Πολίτη, βλέπε συνημμένο απόσπασμα εγγράφου του ΣτΠ) δηλαδή, συνεχίζετε τις ανοησίες ή κοινώς κουτοπονηριές και όχι μόνο ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ή και των δημοτικών παρατάξεων ακόμη, αλλά και ούτε ενεργείτε!

Σας υπενθυμίζουμε μόνο μερικά από τα πρόσφατα ερωτήματα ή αιτήματά μας:

Αρ. Πρωτοκόλλου: 17591
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 13/07/2023
Θέμα: Α) Καμία τιμή στον ήρωα Βαγγέλη Μαρτάκη; - Β) Καμία εξέλιξη σχετικά με το μνημείο του Νίκου Νικηφορίδη;

Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 13/07/2023

Αρ. Πρωτοκόλλου: 17648
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 13/07/2023
Θέμα: Ποιες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τα επικίνδυνα πρανή στη Μεταμόρφωση Βύρωνα;

Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 13/07/2023

Αρ. Πρωτοκόλλου: 18779
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 28/07/2023
Θέμα: κ. Δήμαρχε Βύρωνα, για την κατάληψη του δημοτικού αναψυκτηρίου της Ανάληψης, ζητήστε τη συνδρομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!

Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 28/07/2023

Αρ. Πρωτοκόλλου: 19617
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 10/08/2023
Θέμα: Αίτημα: α) τοποθέτησης κατόπτρου κυκλοφορίας Αγ. Σοφίας και Χρ. Σμύρνης β) αντικατάστασης κατόπτρου Αδ. Κοραή και Κύπρου

Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 09/08/2023

Σας ενημερώνουμε ότι το έγγραφο που αποστείλατε στον φορέα Δήμος Βύρωνα πρωτοκολλήθηκε στην υπηρεσία Κεντρικό Πρωτόκολλο με τα ακόλουθα στοιχεία:
Αρ. Πρωτοκόλλου: 6719
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 23/03/2023
Θέμα: “ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε.» ΚΑΙ ΠΡΟΣ, ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ «ΕΝΑΡΓΕΙΑΣ»”

Ημ/νια Πρωτ. Αποστολέα: 23/03/2023

Κατόπιν όλων αυτών,
Παρακαλούμε όπως όλες οι παραπάνω περιπτώσεις ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ εντός 10ημέρου!

Με εκτίμηση
Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
18 Οκτωβρίου 2023

======================================= 

ΥΓ. Η φωτογραφία του απερχόμενου Δημάρχου κ. Γρηγόρη Κατωπόδη (που βαδίζει πάνω στην σκουριασμένη και ασυντήρητη πεζογέφυρα του Καρέα) είναι από το προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξης "Στάση Βύρωνα"!

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

30 Οκτωβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου