Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Μεγαλειώδης «τάπα» του (νέου δημάρχου Βύρωνα) Αλέξη Σωτηρόπουλου στον (απερχόμενο δήμαρχο) Γρηγόρη Κατωπόδη!


Κατά την 3η εκδήλωση ενημέρωσης και διαβούλευσης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Βύρωνα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, και, ειδικά στο δεύτερο μέρος αυτής, την ώρα της ανοικτής συζήτησης, πολίτης, με μια θέση που σκοπό είχε να συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη του ΣΒΑΚ και στην καλύτερη ενημέρωση των παρευρισκομένων, έκανε αναφορά στις κακοτεχνίες αποκατάστασης των δρόμων από τις εργασίες τρίτων (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, οπτικές ίνες, φυσικό αέριο) που δεν επιτρέπουν την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών μέσω χρήσης μηχανών και δικύκλων.

Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ασφαλτοστρώσεις υψηλής ποιότητας που πραγματοποιήθηκαν την άνοιξη του 2021 σε μια περιοχή του Νέου Κόσμου (Καβελάρη, Στρατούλα, Ροζαρόλ, Γεραντώνη, Κασνέση κλπ), οι οποίες όμως καταστράφηκαν μέσα σε 2,5 χρόνια από τις σημερινές εργασίες τρίτων, δείτε το ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό:

Ο πολίτης αναφέρθηκε και σε κάποιο δήμο της Ελλάδας όπου ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι ασφαλτοστρώσεις θα γίνονταν μόνον μετά την ολοκλήρωση όλων των έργων των εταιρειών ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, Κινητής & Σταθερής Τηλεφωνίας και Φυσικού Αερίου.

Στο άκουσμα της πρότασης αυτής ο απερχόμενος δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης εξανέστη και σηκώθηκε από την καρέκλα του φωνάζοντας: «Δεν γίνονται αυτά που λέτε…»!!!!

Για να πάρει άμεσα και ανέλπιστα μιαν αποστομωτική απάντηση, μια μεγαλειώδη «τάπα*» (όρος στην καλαθοσφαίριση), από τον νέο δήμαρχο κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο,

ο οποίος, ως άλλος συνήγορος του πολίτη, είπε ότι αφενός μπορεί να υπάρξει τμηματικός προγραμματισμός και αφετέρου, ο δήμος, για τις πλημμελείς αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων μετά τις εργασίες τρίτων, μπορεί να καταθέσει Μηνυτήρια αναφορά ή Αγωγή κατά των εργολάβων των εταιρειών!!!

Προς επίρρωση των λεχθέντων από τον πολίτη και από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βύρωνα κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο, ενθέτουμε δυο, από τα πολλά, παραδείγματα δημάρχων προς μίμηση, που τα αφιερώνουμε στον απερχόμενο Δήμαρχο Βύρωνα Άκη Κατωπόδη και στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Μιχάλη Καραγιάννη!

Και όμως, να που γίνονται, κ. Κατωπόδη!!!!

==============================

1. Σίμος Ρούσσος, Δήμαρχος Χαλανδρίου: «Μετά τις οπτικές ίνες ξεκινούν τα έργα ασφαλτοστρώσεων και στο Κάτω Χαλάνδρι»

Παρέμβαση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 21/9/2022, για τα έργα που εκτελούν στην πόλη άλλοι φορείς (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κ.α. ) και για την αναστάτωση που έχει προκληθεί κυρίως στο Κάτω Χαλάνδρι.

Εκτίμησε ότι τα έργα οπτικών ινών στο Κάτω Χαλάνδρι θα ολοκληρωθούν στο επόμενο δεκαπενθήμερο, για να ξεκινήσουν αμέσως τα έργα των οδοστρώσεων.

Σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Ο κακός δαίμονας της Αυτοδιοίκησης είναι οι εργασίες τρίτων. Στην Ελλάδα υπάρχει μια εξωφρενική νομοθεσία, που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και, πάντως, όχι στην Ευρώπη, που επιτρέπει σε κάθε εταιρία να σκάβει το δικό της κανάλι.

Στις περισσότερες χώρες δεν υπάρχουν εναέρια δίκτυα, ενώ υπάρχει ένα κανάλι, το οποίο είναι υποχρεωμένες όλες οι εταιρίες να χρησιμοποιούν για τις εργασίες τους. Το να σκάβει κάθε εταιρία το δικό της είναι ελληνικό φαινόμενο […] έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά η πλήρης ασυλία όλων.

Άρα το να μιλάμε για πλήρη εποπτεία όλων αυτών από πλευράς Δήμου, δεν είναι παρά ευχολόγιο. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, από το 2018 και μετά, προκειμένου να συντονίσουμε όλους τους φορείς που ήθελαν να παρέμβουν στην πόλη (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, οπτικές ίνες, Φυσικό Αέριο), ώστε ό,τι είναι να κάνουν, να το κάνουν σε ένα προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Έγινε, λοιπόν, μια μεγάλη προσπάθεια, αρκετά πετυχημένη, για τον συντονισμό αυτών των φορέων. Στο Κάτω Χαλάνδρι γίνεται αυτό που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι στο Πολύδροσο και πιο πριν, την άνοιξη, στην Τούφα. Δηλαδή, μαζικές τομές στις οπτικές ίνες. Είχαν προηγηθεί, το δικό μας έργο των ομβρίων, που είχε περάσει από πολλά σημεία στο Κάτω Χαλάνδρι, είχε περάσει η ΕΥΔΑΠ, πέρασε ο ΔΕΔΔΗΕ, τώρα περνάει η οπτική ίνα.

Η προσπάθεια είναι να τελειώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, μάλλον το επόμενο δεκαπενθήμερο πρέπει να έχουν τελειώσει, για να ξεκινήσουν αμέσως οι οδοστρώσεις». 

Πηγή:https://www.chalandri.gr/uncategorized/86493/

==============================

2. Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, μήνυσε τον εργολάβο του φυσικού αερίου για κακοτεχνίες στους δρόμους! 

Οι εργασίες εκτελούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε προκαλούν κινδύνους σε βάρος των πολιτών, σύμφωνα με τον δήμαρχο!

Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, κατά του εργολάβου, υπεργολάβου και παντός υπευθύνου, ζητώντας ευθύνες από αυτούς που εκτελούν το έργο εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου μέσα στην πόλη της Καβάλας, κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο του Δήμου, Απόστολο Αγελαράκη.

Αφορμή ήταν, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η διαπίστωση πως στην οδό Κολοκοτρώνη της πόλης, οι εργασίες εκτελούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε προκαλούν κινδύνους σε βάρος των πολιτών, μιλώντας για καθυστέρηση, ατμοσφαιρική και αισθητική ρύπανση, αλλά και πλημμελή αποκατάσταση του οδοστρώματος με υλικά πρόχειρα που παρασύρθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να προκαλείται σημαντικός κίνδυνος για την περιουσία, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα, κυρίως των πεζών και των δικυκλιστών.

Μάλιστα ζητείται από την Εισαγγελία να διερευνηθεί εάν τηρούνται από τον εργολάβο τα αναγκαία και προβλεπόμενα στο νόμο μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή παντός κινδύνου έναντι τρίτων, δημοτών και κατοίκων του Δήμου.

Είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο ένας Δήμος να προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιας και το έργο είναι τρίτων, οι δυνατότητες που έχει ο Δήμος για να πιέσει στο θέμα είναι περιορισμένες. Ενώ όμως τα παράπονα για το έργο του φυσικού αερίου είναι αρκετά σε όλες τις πόλεις της ΑΜΘ όπου πραγματοποιούνται, ο Δήμος Καβάλας φαίνεται ότι έφτασε στο αμήν με την κατάσταση.

Μετά τον δήμο Ξάνθης και ο Δήμος Καβάλας προσφεύγει στην Εισαγγελία για κακοτεχνίες στην αποκατάσταση των οδών από τα έργα φυσικού αερίου και ενδιαφέρον έχει να δούμε, αν θα έχουν μιμητές οι εν λόγω ενέργειες. 

Πηγή: https://www.paratiritis-news.gr/aparatirita/o-dimos-kavalas-minyse-ton-ergolavo-tou-fysikou-aeriou-gia-kakotechnies-stous-dromous/

==============================

*Παραπομπή: Τάπα: όρος στην καλαθοσφαίριση (κοινώς μπάσκετ): Είναι η ενέργεια όπου ένας παίκτης, συνήθως αμυντικός, σταματά στον αέρα την προσπάθεια αντιπάλου κατά την οποία έχει σουτάρει προς το καλάθι και η μπάλα βρίσκεται σε ανοδική τροχιά προς αυτό.

Διαβάστε επίσης το άρθρο της Τρίτης 20 Απριλίου 2021 με τίτλο: Ο Δήμαρχος Αθηναίων "τρελάθηκε"... το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: "Παρεμπιπτόντως, οι ασφαλτοστρώσεις εκτελούνται από την ανάδοχο εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ, που μάλλον, από ό,τι φαίνεται, μακροσκοπικώς, κάνει καλή δουλειά... εν αντιθέσει με κάποιες άλλες ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιούνται ή πραγματοποιήθηκαν σε κάποιον άλλο  Δήμο (όμορο με το Δήμο Αθηναίων...!!!)"

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

15 Νοεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου