Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Το ΟΛΙΣΘΗΜΑ της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Γρηγόρη Κατωπόδη! Επιβεβλημένη η ΜΟΜΦΗ κατά του Προέδρου του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, κ. Πλακίδας Γιώργος, ο οποίος στις 30 Οκτωβρίου 2023 διέκοψε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενάντια στον Κανονισμό λειτουργίας του, οφείλει να την επαναλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ, ΑΜΕΣΑ!

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Γρηγόρη Κατωπόδη δεν κρίθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου 2023, εκεί όπου οι μάσκες του αυταρχισμού της έπεσαν, κάτω από το βάρος της εκλογικής ήττας και της ψυχολογικής πίεσης από την απώλεια της «εξουσίας»!

Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού στα πολιτικά χρονικά του τόπου, το οποίο ήταν, με το πρόσχημα της αποχώρησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Χρήστου Γώγου και Μίλτου Μπαντή, η σκόπιμη αποχώρηση σύσσωμης και της Δημοτικής Αρχής από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να μην συζητηθούν τα έκτακτα θέματα, με σοβαρά προβλήματα της πόλης, τα οποία είχαν φέρει οι συλλογικότητες «Ενάργεια», «Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα», «Βύρωνας και τριγύρω» καθώς επίσης και οι δημοτικές παρατάξεις «Αριστερή Παρέμβαση» και «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα», και αυτό, επειδή θα ακουγόντουσαν πράγματα και αλήθειες που δεν θα άρεσαν στους διοικούντες. «Aυτό δεν είναι συμβούλιο, αφού φύγαν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν το έχουμε ξανακάνει, ας το κάνουμε τώρα, ας  φύγουμε και μεις μια φορά», είπε ο απερχόμενος Δήμαρχος!!!!!

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης με την αυταρχική του συμπεριφορά και με την απαράδεκτη αντιδημοκρατική του ενέργεια, δηλαδή, της αποχώρησης της "παρέας" του από την αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος, υπέπεσε στο ολίσθημα της γελοιοποίησης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, από τη ναρκοθέτηση των δικαιωμάτων δημοτικών παρατάξεων και πολιτών με την προσωρινή φίμωσή των {Να επισημάνουμε ότι: η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420 ευρώ, του αντιδημάρχου στα 1.710 ευρώ ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 718,20 ευρώ}.

Άμοιρος ευθυνών για την κατάντια του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρέπει να θεωρείται ούτε ο Πρόεδρος αυτού, Πλακίδας Γιώργος.

Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει του Κανονισμού, συνεδριάζει με την απαρτία που υπάρχει στη έναρξη της συνεδρίασης.

Επομένως, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πλακίδας Γιώργος, ο οποίος είναι Πρόεδρος του όλου οργάνου και όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής του κ. Κατωπόδη, όφειλε να παραμείνει στην θέση του και να διευθύνει την συνεδρίαση, ακόμα κι αν η παράταξη του είχε αποχωρήσει. Στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος την ώρα της αποχώρησης της Δημοτικής Αρχής, υπήρχαν: η «Δύναμη Ελπίδας» του κ. Σωτηρόπουλου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Γείτονα, η «Αριστερή Παρέμβαση» της κυρίας Μπικάκη, η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» του κ. Μαυρόπουλου και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κυρία Κιούπη!

Διαμεμφόμαστε για την στάση του τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και του ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ τι έλεγε στις 4 Οκτωβρίου 2023 το άρθρο: Mέχρι πότε ο Βυρωνιώτικος λαός θα ανέχεται τον διασυρμό και τη γελοιοποίηση των θεσμών;

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν ως έκτακτο θέμα οι υποθέσεις των 12ου και 13ου Νηπιαγωγείων, του 8ου Παιδικού Σταθμού καθώς επίσης και του Κινηματοθεάτρου «Νέα Ελβετία-Λουΐζας», επειδή στις δομές αυτές του Δήμου παρατηρούνταν σοβαρά προβλήματα.

Την συζήτηση την είχαν αιτηθεί  (Αρ. Πρωτ.: 21055/05-09-2023) οι συλλογικότητες των πολιτών «Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα», «Βύρωνας και τριγύρω» και «Ενάργεια».

Και οι δημοτικές παρατάξεις των Χρήστου Γώγου, Μίλτου Μπαντή, Αλέξη Σωτηρόπουλου, Βαγγέλη Γείτονα, Βασιλικής Σάρολα, Μαρίας Μπικάκη και Τάσου Μαυρόπουλου ψήφισαν να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα, στο τέλος της συνεδρίασης. Άσχετα εάν τελικά την ώρα της συζήτησης παρόντες στο δημοτικό κατάστημα ήταν τρεις (παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Δύναμη Ελπίδας, Λαϊκή Συσπείρωση και ΑΡ.ΠΑ.-ΡΕΚ) και ο κούκος (Στάση Βύρωνα). Βλέπε τις χαρακτηριστικές απαράδεκτες εικόνες 1 & 2.

 
Εκείνη την ημέρα, 11/09/2023, (για άλλους λόγους) πάλι είχε αποχωρήσει ο Δήμαρχος! Η συνεδρίαση όμως συνεχίστηκε κανονικά! Δυο μέτρα και δυο σταθμά λοιπόν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.! Με τη μόνη διαφορά ότι, τότε, η παράταξή του δεν ήταν ακόμη... "τελειωμένη εκλογικά"!!!!
 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πλακίδας Γιώργος, ο οποίος στις 30 Οκτωβρίου 2023 διέκοψε τη συνεδρίαση του Δ.Σ., ενάντια στον Κανονισμό λειτουργίας του, οφείλει να την επαναλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ, ΑΜΕΣΑ!
 
Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας
1 Νοεμβρίου 2023 
 
Διαβάστε επίσης:
1. Το άρθρο της ομάδας "Ρωγμή στην ενημέρωση" με τίτλο: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/10/blog-post_31.html 
και
2. Το άρθρο της Αγωνιστικής Εκλογικής Συμπόρευσης των Αριστερή Παρέμβαση & Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση: Ανακοίνωση σχετικά με την αποχώρηση(!) της δημοτικής αρχής από το δημοτικό συμβούλιο 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου