Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Χάρις στους πολίτες, θα απολαύσουμε «Το παιχνίδι των λυγμών» δίχως (;) πια τον φόβο της έλλειψης πυρασφάλειας στο Δημοτικό Κινηματογράφο Βύρωνα

Έπρεπε να αιτηθούμε (Αρ. Πρωτοκόλλου: 30021/05/12/2023) από τη απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Βύρωνα να ενημερώσει επειγόντως τους (ενδιαφερόμενους) πολίτες για το εάν στον Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες πυρασφάλειας, για να βγάλει επιτέλους ανακοίνωσηστις 6/12/2023, το Γραφείο Τύπου – Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου που ανέφερε ότι "Επαναλειτουργεί κανονικά ο δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»"!!! 

«Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Βύρωνα οι εργασίες πυρασφάλειας, που είχε υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον δημοτικό κινηματογράφο "Νέα Ελβετία" και χορηγήθηκε από την αρμόδια αρχή, το προβλεπόμενο πιστοποιητικό πυρασφάλειας για την επαναλειτουργία της αίθουσας. Παράλληλα έγιναν και κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις στο εξωτερικό του κτηρίου» ανέφερε η ανακοίνωση.

Επομένως, το Κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία» από 'δώ και πέρα θα λειτουργεί κανονικά*, και, πλέον, δίχως φόβο, τόσο για τις προβολές ταινιών της Κινηματογραφικής λέσχης όσο και για τις Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις/εκδηλώσεις...   

Πάντως, ο Δήμος Βύρωνα (και όχι μόνο) θα πρέπει να ευχαριστεί την Κίνηση Πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω" για την γενναία στάση-ενέργειά τους να καταγγείλουν στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος την έλλειψη πυρασφάλειας στο Δημοτικό Κινηματογράφο (τεράστιες οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών Νίκου Χαρδαλιά και Άκη Κατωπόδη) καθώς επίσης και την επικινδυνότητά του, από άποψη δομική, στην Πολεοδομία Αθηνών. Εύγε τους!!!

(*Αν και εξετάζοντας σήμερα μακροσκοπικά τις "επισκευασμένες" εξωτερικές επιφάνειες του Δημοτικού Κινηματογράφου διαπιστώσαμε, για ακόμη μία φορά, ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Άκη Κατωπόδη μάλλον θεωρεί ότι απευθύνεται σε ανόητους! Πράγμα που μας κάνει να αμφιβάλουμε και για την ποιότητα και λειτουργικότητα της πυρασφάλειας... Η Νέα Δημοτική Αρχή, του Αλέξη Σωτηρόπουλου, καλού-κακού, ας κάνει έναν έλεγχο!!!!!)    


Οι (μέχρι πρότινος εξόριστες) Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου Βύρωνα 2023 - 2024 με τον νέο κύκλο προβολών, με τίτλο: Το καχύποπτο βλέμμα Εικόνες του «άλλου», συνεχίζονται, με ελεύθερη είσοδο, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας), την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, με την προβολή της Αγγλικής ταινίας του 1992 με τίτλο «Το παιχνίδι των λυγμών», σε σενάριο και σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν (Φωτογραφία: Ίαν Γουίλσον. Παίζουν: Στίβεν Ρία, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέι Ντέιβιντσον. Διάρκεια: 112΄).
 
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κριτικό κινηματογράφου Χρήστο Μήτση, ο οποίος, στις 22 Ιουλίου 2021, έγραφε στο Αθηνόραμα για την ταινία: 
 
"Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, από έξι συνολικά υποψηφιότητες, για ένα από τα τολμηρότερα δράματα του σύγχρονου σινεμά. Από την κοινωνική πολιτική σε αυτή του σεξ, ο Τζόρνταν εξερευνά με παρρησία και σκληρή, ειλικρινή ανθρωπιά τα θέματα της ταυτότητας, των φύλων, της πίστης και του πατριωτισμού.
 
Δημιουργός ο οποίος πατάει με το ένα πόδι του στη στέρεα βρετανική παράδοση του ρεαλισμούΜόνα Λίζα», «The Butcher Boy») και με το άλλο στην ονειρική φαντασία («Η Παρέα των Λύκων», «Συνέντευξη με Ένα Βρικόλακα»), ο 71χρονος σήμερα Νιλ Τζόρνταν κέρδισε το 1992 το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για ένα από τα τολμηρότερα δράματα του σύγχρονου σινεμά. Βασισμένο στα πολιτικά γεγονότα που συντάραξαν την Ιρλανδία στο δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα (The Troubles), το «Παιχνίδι των Λυγμών» αφηγείται συναρπαστικά μια απρόβλεπτη ερωτική ιστορία, παρασύροντάς μας βαθιά σε ένα λαβύρινθο στο κέντρο του οποίου συναντιούνται η ανθρώπινη επιθυμία και οι ιστορικοκοινωνικές επιταγές – το όνειρο και η πραγματικότητα.

Ο μύθος του βατράχου που μεταφέρει ένα σκορπιό στην πλάτη του για να διασχίσουν το ποτάμι και ο σκορπιός τελικά τον τσιμπά, μην μπορώντας να αντισταθεί στη φύση του, επανέρχεται στην ιστορία του Φέργκους, εθελοντή του IRA ο οποίος γίνεται φίλος με τον αιχμάλωτο Βρετανό στρατιώτη Τζόντι. Όταν ο τελευταίος δοκιμάζει να δραπετεύσει, τα πράγματα παίρνουν απρόοπτη τροπή, οδηγώντας τον Φέργκους στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσει τη γοητευτική ερωμένη του Τζόντι, Ντιλ. Αυτό το οποίο ξεκινά ως πολιτικό θρίλερ, αλλάζει ρότα με μια δυναμική σεναριακή ανατροπή και εξελίσσεται σε ένα ερωτικό δράμα, κρύβει μέσα του μια σειρά από επιπλέον εκπλήξεις (μια απ’ όλες είναι επιπέδου… «Έκτης Αίσθησης»), καθώς εξαρχής όλα εδώ είναι στημένα σαν ένα παιχνίδι διαδοχικών μεταμφιέσεων και παραπλανήσεων" https://www.athinorama.gr/cinema/cinema-reviews/2550986/to_paixnidi_ton_lugmon_/
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΣΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΚΑΙ
ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ  
 
Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου