Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κάποιοι αιρετοί θα έπρεπε να ντρέπονται για το χάλι του Κοιμητηρίου Βύρωνα!

Το Κοιμητήριο είναι ο καθρέπτης του Βύρωνα! 

Μπορεί να ισχυρίζονται ότι στη θητεία τους παρουσίασαν έργο, μπορεί να επαναλαμβάνουν ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 κρίθηκαν από τον Βυρωνιώτικο λαό. Επιτρέψτε μας να διαφωνούμε με την πρώην δημοτική αρχή του Γρηγόρη Κατωπόδη. Το όποιο έργο τους θα κρίνεται με το πέρασμα του χρόνου και επομένως και οι ίδιοι μαζί με αυτό!

Ο πρώην δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καραγιάννης δεν θα έπρεπε να ξαναπατήσουν στο Δημοτικό Κατάστημα, ο δε πρώτος θα έπρεπε άμεσα να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος! Αποτελούν ντροπή για τον πολιτικό κόσμο!

Γιατί στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, ανακοίνωναν ότι «Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στο κοιμητήριο Βύρωνα», και μάλιστα ως εξής:
«Το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο κοιμητήριο της πόλης μας, αφορούσε οδικό δίκτυο 4,5 χιλιομέτρων, κόστισε 70.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Βύρωνα. Η συντήρηση των δρόμων του κοιμητηρίου ήταν ένα πάγιο αίτημα που δεν είχε υλοποιηθεί  εδώ και δεκαετίες.
Το πρόγραμμα παρεμβάσεων στο κοιμητήριο του Βύρωνα, δεν περιορίζεται μόνο στις ασφαλτοστρώσεις αλλά περιλαμβάνει κι άλλα έργα που αφορούν τη λειτουργικότητα και τον καλλωπισμό του χώρου και θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα» (Διαβάστε το άρθρο και δείτε το φωτογραφικό υλικό, εδώ: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=11238).
 

Δεν εξήγησαν ποτέ γιατί το οδικό δίκτυο που ασφαλτοστρώθηκε ήταν 4,5 χιλιόμετρα, ενώ σε έγγραφη απάντηση του ίδιου του πρώην Αντιδημάρχου Τ/Υ αυτό ανερχόταν μόλις σε 2,2 χιλιόμετρα. Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την έγγραφη απάντηση στην υπ' αριθμ. 15636/23-6-2015 Αίτηση:

 

Και δεν χρειάζεται παρά να δει κάποιος τις ακόλουθες φωτογραφίες (της 23ης Απριλίου 2024), από τους παράπλευρους δρόμους, για να διαπιστώσει ότι ανερυθρίαστα μας έλεγαν ψέματα ότι δήθεν ασφαλτοστρώθηκε το οδικό δίκτυο του κοιμητηρίου!


Όποιος δεν πιστεύει ας περπατήσει κάποια στιγμή εκεί...

Το Κοιμητήριο είναι ο καθρέπτης του Βύρωνα!

Όμως, συνυπεύθυνη για την κατάσταση που επικρατεί στο κοιμητήριο, αλλά και για τον εμπαιγμό των πολιτών από την πρώην δημοτική αρχή, ήταν και η πρώην αξιωματική αντιπολίτευση, η Α' («Νέα Εποχή» του Χρήστου Γώγου) και η Β' («Μαζί για τον Βύρωνα» του Μίλτου Μπαντή), η οποία στα εννέα (9) χρόνια που την πόλη διοίκησε η δημοτική παράταξη «Στάση Βύρωνα» κοιμήθηκε μαζί της στα έδρανα του Δημοτικού Καταστήματος! 

Όπως, συνυπεύθυνη, έστω και σε μικρότερο βαθμό, είναι και η νυν δημοτική αρχή του κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου, η οποία, την περίοδο εκείνη, δεν έλεγξε την αλήθεια των όσων επικοινωνιακά διακίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Δεν της μένει παρά να διερευνήσει την υπόθεση, να στηλιτεύσει, να καταγγείλει το γεγονός της ΝΤΡΟΠΗΣ και να προσπαθήσει το ταχύτερο δυνατόν να ασφαλτοστρώσει και τα υπόλοιπα τμήματα του οδικού δικτύου του κοιμητηρίου, καθώς επίσης και να φτιάξει τις σκάλες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ή αφορά τη λειτουργικότητα και τον καλλωπισμό του χώρου.

Η δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» δεν μίλησε όταν έπρεπε, τώρα ας επωμιστεί και το βάρος της ανικανότητας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζουμε ένα απόσπασμα από τα όσα είχαμε γράψει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στο άρθρο μας με τίτλο Η 7ετής αδράνεια της Δημοτικής Αρχής για το οδικό δίκτυο του Κοιμητηρίου Βύρωνα

Την κακή κατάσταση του οδοστρώματος του οδικού δικτύου του Κοιμητηρίου Βύρωνα, που παρουσιάζει διαβρώσεις και λακκούβες, η Δημοτική Αρχή του κ. Γρ. Κατωπόδη μπορεί να την “κληρονόμησε”, αλλά επί επτά χρόνια που διοικεί το Δήμο δεν έκανε καμία ενέργεια για τη συντήρηση ή ανακατασκευή του, παρά το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επανειλημμένα είχαν καταλήξει αιτήματα (10/9/2014, 06/11/14, Α.Π.: 3242/13/02/2015, Α.Π.: 15636/23/06/2015).

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Νοεμβρίου 2021, σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης (ΡΕΚ) Βύρωνα κ. Τάσου Μαυρόπουλου, ο Αντιδήμαρχος Τ/Y κ.  Μ. Καραγιάννης απάντησε ως εξής:  «Είναι γεγονός, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι έχουμε μια καθυστέρηση! Το έχουμε βάλει 2-3 φορές στο πρόγραμμα, αλλά δεν το υλοποιήσαμε. Θα το βάλουμε ξανά το 2022 και ελπίζω ότι μέσα στο ’22 θα κάνουμε τις παρεμβάσεις… υπάρχει μια καθυστέρηση».

Η πλήρης αδιαφορία και η αναπολόγητος αδράνεια δικαιολογήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο με το «υπάρχει μια καθυστέρηση», έτσι απλά! 

Κανένας σεβασμός από τον Αντιδήμαρχο για τη σχέση του λαού μας με τους νεκρούς του, τους κεκοιμημένους (στο βιβλίο "Ομιλία εις το Κοιμητήριον" του Χρυσόστομου υπάρχει η εξής φράση: "οτι οι τετελευτηκότες και ενταύθα κείμενοι ου τεθνήκασιν, αλλά κοιμώνται και καθεύδουσι". Εξ' ου και οι νεκροί ονομάζονται κεκοιμημένοι και ο θάνατος κοίμησις), που από τα αρχαία χρόνια είναι ξεχωριστή. Θυμίζουμε την κορυφαία στιγμή της Ομηρικής Ιλιάδος, το αίτημα του πατέρα Πριάμου, να του δοθεί η σορός του νεκρού του γιου, Έκτορα, για να τον θάψει μ' όλες τις πρέπουσες τιμές, και τις σημαντικές Αρχαίες τραγωδίες όπως, "Χοηφόροι" (εκ του φέρω "χοές" δηλαδή, τιμές στον τάφο του νεκρού) του Αισχύλου ή την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, που έχουν ως κύριο τους θέμα την ταφή και τιμή προς τον νεκρό.
  

Κανένας σεβασμός, λοιπόν, προς τους νεκρούς, κανένας σεβασμός όμως και προς τους ζωντανούς, από ορισμένους αιρετούς!

Βύρωνας, η πόλη μας / Ενάργεια

25 Απριλίου 2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου