Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Αναζητείται δημοτική παράταξη με σθένος!

Επί διοικήσεως Γρηγόρη (Άκη) Κατωπόδη, το 2019, μεταξύ 16 και 18 Ιουλίου, μπετοστρώθηκε η οδός Χαριδήμου.

Σε λιγότερο από 6 μήνες η επιφάνειά της άρχισε να παρουσιάζει φθορές, οι οποίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πολλαπλασιάστηκαν και μεγεθύνθηκαν, βλέπε εικόνα.

Ένα χρόνο μετά, το 2020, αφού διαπιστώσαμε ότι, παρά τα δημοσιεύματά μας, καμία Δημοτική Παράταξη "δεν σήκωσε το γάντι" για να συζητηθούν επί της ουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σοβαρές φθορές και καταστροφές που είχαν ήδη παρουσιαστεί στα έργα οδοποιίας, που είχαν πραγματοποιηθεί την περίοδο 2017-2019, και τα οποία είχαν παραληφθεί με Πρωτόκολλα Οριστικής Παραλαβής, πήραμε (ξανά) την κατάσταση στα χέρια μας και ζητήσαμε, με την Αρ. Πρωτ.: 12452/07-07-2020 Αίτηση, το τεράστιο αυτό ζήτημα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν άλλαξε όμως κάτι!

Σχεδόν τέσσερα (4) χρόνια μετά, τα μπαλώματα με πίσσα, που έγιναν πριν 1,5 μήνα στα σημεία που ήδη είχαμε  επισημάνει από τις αρχές του 2020, μας δικαιώνουν, για ακόμη μία φορά, ώστε να ζητήσουμε από τη Δημοτική Αρχή αλλά και από τις δημοτικές παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του «Έξυπνου Βύρωνα» και της «Αριστερής Συμπόρευσης» (ΑΡ.ΠΑ και ΡΕΚ) να ελέγξουν τις υποθέσεις ασφαλτοστρώσεων-μπετοστρώσεων της περιόδου εκείνης, και να φέρουν το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δείτε το φωτογραφικό υλικό: Δεν ήταν αστοχία! Πρόκειται για Κακοτεχνία! Φαίνεται το πλέγμα...


Υπενθυμίζουμε ότι στο, από  07-07-2020, αίτημά μας, δείτε εδώ: Αίτημα πολιτών για συζήτηση στο Δ.Σ. των φθορών στις ασφαλτοστρώσεις – μπετοστρώσεις και χορήγηση στοιχείων, αναφέραμε χαρακτηριστικά:

β) Να μας χορηγηθούν οι συμβάσεις των μπετοστρώσεων καθώς και τα Πρωτόκολλα Οριστικής παραλαβής των παραπάνω έργων.

γ) Να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή Επιτροπή, με τη συμμετοχή και των Μηχανικών της συλλογικότητας «Ενάργεια» και της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», που θα καταγράψει όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στα έργα οδοποιίας που έχουν μέχρι σήμερα εκτελεστεί (ασφαλτοστρώσεις-μπετοστρώσεις 2017-2018) ή εκτελούνται αυτή τη στιγμή (2019-2020) και η οποία θα ελέγξει τα προαναφερθέντα στοιχεία του β) αιτήματος.

=========================

Η κλίση της οδού Χαριδήμου (όπως και άλλων οδών που μπετοστρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση της πόλης) δεν ήταν απαγορευτική για να γίνει ασφαλτόστρωση. Κακώς μπετοστρώθηκε τότε και η οδός Ευμένους…!!!

Επιτέλους, κάποια στιγμή οι δημοτικές παρατάξεις του Βύρωνα, είτε τους αρέσει είτε όχι, θα πρέπει να ασκήσουν τα καθήκοντά τους για την προστασία του δημόσιου χρήματος... Και είτε τους αρέσει είτε όχι, θα πρέπει να αναζητήσουν επιτέλους και ευθύνες για τον εκάστοτε επιβλέποντα Μηχανικό! Έχουν το σθένος;

Βύρωνας, η πόλη μας / Ενάργεια

15 Απριλίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου