Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Αίτημα πολιτών για συζήτηση στο Δ.Σ. των φθορών στις ασφαλτοστρώσεις – μπετοστρώσεις και χορήγηση στοιχείων

Επειδή διαπιστώσαμε ότι, παρά τα δημοσιεύματά μας* (βλέπε στο τέλος του κειμένου), καμία Δημοτική Παράταξη "δεν σήκωσε το γάντι" για να συζητηθούν επί της ουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σοβαρές φθορές και καταστροφές που έχουν ήδη παρουσιαστεί στα έργα οδοποιίας που έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν παραληφθεί με Πρωτόκολλα Οριστικής Παραλαβής, πήραμε (ξανά) την κατάσταση στα χέρια μας και ζητήσαμε, με την Αρ. Πρωτ.: 12452/07-07-2020 Αίτηση, το τεράστιο αυτό ζήτημα να συζητηθεί εντός ενός μηνός στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Των συλλογικοτήτων «Ενάργεια» & «Βύρωνας και τριγύρω»

ΠΡΟΣ 
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ

  
Κοιν. : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα, δια του Προέδρου του κ. Γεωργίου Πλακίδα.

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για συζήτηση στο Δ.Σ. των φθορών στις ασφαλτοστρώσεις – μπετοστρώσεις και χορήγηση στοιχείων»

Δήμαρχε,

Πριν ένα χρόνο ακριβώς, μεταξύ 16 και 18 Ιουλίου 2019 μπετοστρώθηκε η οδός Χαριδήμου. Σε λιγότερο από 6 μήνες η επιφάνειά της άρχισε να παρουσιάζει φθορές οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν και μεγεθυνθήκαν  στο επόμενο διάστημα, βλέπε συνημμένη εικόνα 1.


Σημαντικές φθορές όμως παρουσιάζουν και οι μπετοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2017-2018 με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της οδού  Παν. Τσαλδάρη, βλέπε συνημμένες εικόνες 2-3-4-5.

Επειδή, οι κάτωθι υπογράφοντες την αίτηση πολίτες, θεωρούμε τα προαναφερθέντα προβλήματα ως πολύ σοβαρά, γιατί δεν πρόκειται απλώς για αστοχίες, Αιτούμαστε:

α) Τη συζήτηση, ως τακτικό θέμα ημερήσιας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος του συνόλου των έργων οδοποιίας στην πόλη μας.

β) Να μας χορηγηθούν οι συμβάσεις των μπετοστρώσεων καθώς και τα Πρωτόκολλα Οριστικής παραλαβής των παραπάνω έργων.

γ) Να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή Επιτροπή, με τη συμμετοχή και των Μηχανικών της συλλογικότητας «Ενάργεια» και της  κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», που θα καταγράψει όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στα έργα οδοποιίας που έχουν μέχρι σήμερα εκτελεστεί (ασφαλτοστρώσεις-μπετοστρώσεις 2017-2018) ή εκτελούνται αυτή τη στιγμή (2019-2020) και η οποία θα ελέγξει τα προαναφερθέντα στοιχεία του β) αιτήματος.

Ζητάμε επίσης να ενημερωθούμε: 

α) Με ποιο κριτήριο ασφαλτοστρώθηκε, το τελευταίο δεκαήμερο, η «άψογη» και δίχως φθορές στο οδόστρωμά της οδός Φιλοκτήτου, όταν μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα είναι χειρότερο από πλευράς ποιότητας ασφαλτόστρωσης;
β) Με ποιο τρόπο αντιμετωπίζονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου οι ΤΡΥΠΕΣ που εμφανίζονται συχνά το τελευταίο διάστημα στο οδόστρωμα των οδών, συνήθως λίγο μετά τις ασφαλτοστρώσεις; Όπως για παράδειγμα συνέβη: στις 12 Αυγούστου 2019 στο οδόστρωμα της οδού Κύπρου, στις 10 Ιουνίου 2020 στο οδόστρωμα της οδού Εισοδίων Παναγίας –στην διασταύρωσή της με την Ευαγγελικής Σχολής, και πρόσφατα, στις 2 Ιουλίου 2020, στο οδόστρωμα της οδού Θυμάτων πολέμου και 25ης Μαρτίου στον Καρέα.

Τέλος, σας Υπενθυμίζουμε ότι, το Άρθρο 5 «Δημοσιότητα των συνεδριάσεων» “Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών”, παρ. 6 αναφέρει ότι:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη».

 Βύρωνας, 6 Ιουλίου 2020

Οι υπογράφοντες
 




*Διαβάστε το άρθρο: "Ο Δήμαρχος που νόμιζε ότι έχτιζε Παρθενώνες" (Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου