Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μια ξεχωριστή βραδιά μας χάρισε η συνεργασία του Δ. Βύρωνα με το Δ. Παλαιού Φαλήρου, στο χώρο του Ντάνκαν


Μια ξεχωριστή βραδιά μας χάρισε την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, η διαδημοτική συνεργασία του Δήμου Βύρωνα με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, στο χώρο του Ντάνκαν.

Ο ήχος της παραδοσιακής θρακιώτικης γκάϊντας από τους «Ζαγάρ  Quartet» ενώθηκε με τον μοντέρνο ηλεκτρονικό ήχο του Πέτρου Τσαμπαρλή και με την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Δανιήλ ενθάρρυναν τις συμμετέχουσες στα εργαστήρια κίνησης και κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να ανασύρουν παρελθοντικές κινητικές μνήμες, να συνδιαλλαγούν δημιουργικά μαζί τους και να τις συνθέσουν σε χορογραφίες.

Οι χορεύτριες μας διηγήθηκαν μέσα από το σώμα τους προσωπικές τους ιστορίες, μας ταξίδεψαν και τους έδωσαν νέες διαστάσεις.


Αυτή η διαδικασία της συμβολικής αναπαράστασης και ελεύθερης έκφρασης  των εσωτερικών δυνάμεων από ηλικίες 65+ σε κινητικό αυτοσχεδιασμό, συνέβαλε στην ανάπτυξη της αίσθησης της συμφιλίωσης, της ανακούφισης και της κάθαρσης τόσο των συμμετεχόντων όσο και του κοινού* που παρακολούθησε την παράσταση.

Oι φωτογραφίες είναι του κ. Άγγελου Καλτή και της κυρίας Καλλιόπης Μαζοκοπάκη.

Πηγή: Ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα, δείτε εδώ # 

*σ.σ: Στην εκδήλωση, που δυστυχώς είχε ελάχιστο κοινό, παρευρέθηκαν  οι κυρίες: Καλλιόπη Μαζοκοπάκη, από  την Επιτροπή Πολιτισμού, Μαρία Λουκοπούλου,  από την Επιτροπή των Καπή και Σοφία Ραϊσάκη, από την Επιτροπή Δημοτικού Κολυμβητηρίου, οι οποίες ανήκουν στην δημοτική παράταξη «Έξυπνος Βύρωνας», του επικεφαλής και δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Δεμπόνου.


Βύρωνας, η πόλη μας / 1η Μαη 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου