Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοτική Αρχή, Τεχνική Υπηρεσία και λοιποί, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ για την επικινδυνότητα του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα

ΚΑΙ ΌΜΩΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΜΑΐΟΥ 2024 ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ!

   
«Δεν είμαι Πολιτικός Μηχανικός» είπε ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξιος Σωτηρόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2024 κατά τη συζήτηση Έκτακτου θέματος το οποίο αφορούσε την καταληκτική ημερομηνία (31 Αυγούστου) δηλώσεων των αθλητικών σωματείων για χρήση του χώρου του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα. Εμπόδιο; η επικινδυνότητα του Δημοτικού Σταδίου, όπως απεφάνθη μετά από έλεγχο η Πολεοδομία.
 
Σαφώς και ο Δήμαρχος δεν είναι Πολιτικός Μηχανικός, δικηγόρος είναι. Όμως, εάν στο σπίτι του έβλεπε τις ρωγμές που υπήρχαν στους τοίχους του Γραφείου Προσωπικού του Δημοτικού Σταδίου, θα καλούσε άμεσα Μηχανικό για να το ελέγξει; ναι ή μήπως όχι;
 
 

Το άρθρο που γράψαμε  την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 με τίτλο: Επικίνδυνο και μη ασφαλές το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα!  πως και δεν το είδε (ο ίδιος ή οι συνεργάτες του), ενώ βλέπει άλλα και άλλα;
Φυσικά και δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο. 
 
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ)
ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ 14 ΜΑΙΟΥ 2024

 
Όμως, όφειλε εκείνος και η Τεχνική Υπηρεσία να το ελέγξουν από την στιγμή που η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 2:23 μ.μ, απέστειλε προς τον Δήμο, μέσω του ηλ. ταχυδρομείου, την, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10192/14-05-2024, ΑΝΑΦΟΡΑ με θέμα: «ΠΑΜΒΥΡΩΝΕΙΑ 2024: Αγώνες στίβου σε μη ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Για ποιες ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις έγινε λόγος;
Σε αυτό το στίβο θα τρέξουν τα παιδιά; Ρισκάροντας τη σωματική τους ακεραιότητα; 
Εκτός αυτού, σήμερα (Τρίτη 14 Μαΐου) σε νέα αυτοψία που διενεργήσαμε στο Δημοτικό Στάδιο με έκπληξη ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΜΕ ότι στο χώρο που λειτουργεί το Γραφείο Προσωπικού υπάρχουν επικίνδυνες ρηγματώσεις στην τοιχοποιία.
Κατάσταση για την οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει κατεπειγόντως να γνωμοδοτήσει το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων». 
 
Τι έκανε η Δημοτική Αρχή; Τι έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου; Απολύτως τίποτα! 
Ζητάμε συγγνώμη, λάθος. Εκείνη την χρονική περίοδο έτρεχαν για την αδειοδότηση λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου!!! 
Επειδή το Δημοτικό Στάδιο δεν διέθετε άδεια λειτουργίας, σαν να μην τρέχει τίποτα για τα χάλια του, στο Α' δεκαήμερο του Μαΐου 2024, τοποθέτησαν πυροσβεστήρες, γιατί, λέει, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότησή του… 
 
Η ανευθυνότητα αυτή, της Δημοτικής Αρχής αλλά και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, ώθησε τους πολίτες, για ακόμη μία φορά, στις 18 Ιουνίου 2024, να καταγγείλουν την κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου στην Πολεοδομία Αθηνών (γιατί όπως είχαμε γράψει στις 28 Μαΐου 2024:Την εξαθλιωμένη κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου θα μπορούσαμε να την είχαμε καταγγείλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων (άλλως Πολεοδομία) και στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν το πράξαμε, γιατί περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσουν, εκτός της διοίκησης, και οι, όχι άμοιρες ευθυνών, δημοτικές παρατάξεις του Δήμου”), και ιδού το αποτέλεσμα:
 

Προσωρινά επικίνδυνο και μη ασφαλές το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα και με την βούλλα!!! 
Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο και διαβάστε το άρθρο:
 
Μέσα σε αυτό αναφέραμε: 
 
"Ύστερα διερωτόμαστε ως πολίτες γιατί συμβαίνουν οι τραγωδίες (βλέπε, Μάντρα, Μάτι, Τέμπη και τελειωμό δεν έχει…) στη χώρα αυτή. 
Περιμέναμε από τη νέα Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου να υπάρξει άμεση αντίδραση στην, από 14 Μαΐου 2024, Αναφορά μας (Αρ. Πρωτοκόλλου: 10192 - Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 14/05/2024) και να σφραγίσει το Δημοτικό Στάδιο, όπως είχαμε ζητήσει.
Περιμέναμε από τη νέα Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου να βγάλει έστω κάποια σχετική ανακοίνωση, μέσω του «λαλίστατου» Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του... Δημάρχου (και όχι του Δήμου, όπως αποδεικνύεται…).
Την εξαθλιωμένη κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου θα μπορούσαμε να την είχαμε καταγγείλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων (άλλως Πολεοδομία) και στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν το πράξαμε, γιατί περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσουν, εκτός της διοίκησης, και οι, όχι άμοιρες ευθυνών, δημοτικές παρατάξεις του Δήμου.
Οι ρωγμές στην τοιχοποιία του Δημοτικού Σταδίου δεν προέκυψαν τον Μάιο του 2024. Υπάρχουν εκεί χρόνια!
Τί έκανε η τέως Διοίκηση του Δήμου με Δήμαρχο τον Γρηγόρη Κατωπόδη και Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών τον Μιχάλη Καραγιάννη;
Τί έκανε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, των Χρήστου Γώγου και Μίλτου Μπαντή;
Ότι έκανε και η δημοτική παράταξη του νυν Δημάρχου! Απολύτως τίποτα!!!
Ο δε Δήμαρχος Βύρωνα θα πρέπει να σφραγίσει άμεσα, χθες, το Δημοτικό Στάδιο.
Υπάρχουν αθλητικά τμήματα που εξακολουθούν να στεγάζονται στους χώρους του Σταδίου και να αθλούνται παιδιά και νέοι… Πόσο ασφαλείς είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις, κύριε Δήμαρχε; Αναλαμβάνετε την ευθύνη της λειτουργίας τους;"
 
 
Στο ερώτημα, πως είναι δυνατόν, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να διενεργήσει ή ίδια τον έλεγχο Δομικής και Στατικής Επικινδυνότητας του Δημοτικού Σταδίου, από τη στιγμή που εκείνη ετοιμαζόταν να χορηγήσει έγγραφο καταλληλότητας του Σταδίου για να δρομολογηθεί η αδειοδότηση λειτουργίας του, απάντηση εμείς δεν έχουμε! Για τον λόγο αυτό, επιτρέψτε μας να αμφιβάλλουμε για το τελικό αποτέλεσμα...
 
Τώρα δε που γράφονται αυτές οι γραμμές θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και τα αποτελέσματα να έχουν σταλεί-κατατεθεί στην Υπηρεσία του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών - Γραφείο Επικινδύνων της Δ/νσης Δόμησης, σύμφωνα με το έγγραφό της, που έκανε λόγο για 40ημερη ημερολογιακή προθεσμία! Για να δούμε...
 
Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών "Ενάργεια"
1η Σεπτεμβρίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου