Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Πόσο (μας) κόστισαν το άγαλμα του Βαρόνου Μπάιρον και η προτομή του Αχιλλέα Γεωργούτσου

Για τις επόμενες 20 ημέρες θα σας παρουσιάζουμε καθημερινά τις καθυστερημένες απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα στις ερωτήσεις και τα αιτήματα της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, δηλαδή πριν από έξι (6) μήνες, η συλλογικότητα Ένωση Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» υπέβαλε προς τον Δήμο Βύρωνα την, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 4722/28-02-2024, ΕΡΩΤΗΣΗ με Θέμα: «Ποιος ο οικονομικός απολογισμός: α) για το άγαλμα του Βαρόνου Μπάιρον και β) για την προτομή του Αχιλλέα Γεωργούτσου;»

Η "εξαναγκασμένη" απάντηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….», ήρθε με καθυστέρηση 6 μηνών, στις 28 Αυγούστου 2024 (Αρ. Πρωτ.: 18746), ανέφερε τα εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

«Όπως ενημερώθηκε ο κος Δήμαρχος από τη Δημοτική μας Επιχείρηση, ως εκπρόσωπος του Δήμου Βύρωνος στη Γενική της Συνέλευση,

 
1. Για την κατασκευή του αδριάντα του Λόρδου Βύρωνα συνήφθησαν δύο συμβάσεις.
Η πρώτη σύμβαση συνήφθη με τον γλύπτη για την υπηρεσία κατασκευής του προπλάσματος του αδριάντα, ύψους 16.950 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13%.
Η δεύτερη σύμβαση αφορούσε τη χύτευση του αδριάντα με συνολικό τίμημα 17.360 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.
Η διαμόρφωση του χώρου έγινε με αυτεπιστασία.

2. Σε ό,τι αφορά την προτομή του πρώην δημάρχου Βύρωνος, Αχιλλέα Γεωργούτσου, συνήφθη μια σύμβαση παροχής υπηρεσίας κατασκευής και τοποθέτησης της προτομής από τη Δημοτική Επιχείρηση, ύψους 8.700 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 13%, ήτοι συνολικά 9.831 ευρώ».

Παραθέτουμε και την ερώτηση της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση Προς:
-Δήμος & Πολιτεία
-Ρωγμή στην ενημέρωση

ΘΕΜΑ: «Ποιος ο οικονομικός απολογισμός: α) για το άγαλμα του Βαρόνου Μπάιρον και β) για την προτομή του Αχιλλέα Γεωργούτσου;» 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Επί δημαρχίας Γρηγόρη Κατωπόδη, στα μέσα Ιουνίου 2023, στον τριγωνικό κοινόχρηστο χώρο πρασίνου της συμβολής των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου, στην πλατεία «Ειρήνης» (γνωστή και ως πλατεία ή τρίγωνο «Μαριάννας» από τον ομώνυμο Κινηματογράφο), έγιναν εργασίες ανάπλασης με νέα φύτευση και εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος. Βλέπε συνημμένη Φώτο από την ιστοσελίδα «Ρωγμή στην Ενημέρωση: https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/09/blog-post_15.html

Δυο μήνες μετά, στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, ξεκίνησαν εργασίες ανακατασκευής του κοινοχρήστου χώρου για τοποθέτηση αγάλματος του Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, 6ου Βαρόνου Μπάιρον (γνωστού ως Λόρδου Βύρωνα), για τα 100 χρόνια από την ονοματοδότηση της συνοικίας του Βύρωνα.

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε (σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….») :

Α) Ποιο ήταν το κόστος της αρχικής ανάπλασης (φύτευση – αυτόματο πότισμα) του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και από πού προήλθαν τα χρήματα; Από το Δήμο ή από δωρεά; 

Β) Ποιος είναι ο οικονομικός απολογισμός της, από 5 Σεπτεμβρίου 2023, ανακατασκευής του κοινοχρήστου χώρου και της κατασκευής του αγάλματος του Βαρόνου Μπάιρον;

Γ) Ποιο το κόστος της προτομής του Αχιλλέα Γεωργούτσου, που τοποθετήθηκε, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, στο Πρότυπο πάρκο της Ανάληψης;

Με τιμή
Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
28 Φεβρουαρίου 2024

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 

Παρασκευή 29/12/2023: Ονοματοδοσία του πάρκου της Ανάληψης σε «Άλσος Ανάληψης - Αχιλλέας Γεωργούτσος»

 Βύρωνας, η πόλη μας
2 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου