Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Προσεχώς δίνεται λύση στο πρόβλημα των πρανών στη Μεταμόρφωση

Για τις επόμενες 18 ημέρες θα σας παρουσιάζουμε καθημερινά (έχουμε μέλλον δηλαδή...) τις καθυστερημένες απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα στις ερωτήσεις και τα αιτήματα της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια».

Στις 29 Φεβρουαρίου 2024, δηλαδή πριν από έξι (6) μήνες, η συλλογικότητα Ένωση Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» υπέβαλε προς τον Δήμο Βύρωνα την, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 4741/29-02-2024, ΕΡΩΤΗΣΗ με Θέμα: «Ποιες θα είναι οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τα επικίνδυνα πρανή στη Μεταμόρφωση Βύρωνα;» 

Αυτή ήταν μια ερώτηση που αρχικά είχε κατατεθεί προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, του κ. Γρ. κατωπόδη, και συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου 2023 (αριθμός Πρωτοκόλλου: 17648), δεν είχε απαντηθεί, οπότε «ταξίδεψε» δυο (2) φορές προς την ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, για διαμεσολάβηση...!!! Οι λεπτομέρειες είναι απαραίτητες για να καταλαβαίνουμε μερικά πράγματα και καταστάσεις…

Η "εξαναγκασμένη", λοιπόν, απάντηση της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….», ήρθε με καθυστέρηση 6 μηνών, στις 28 Αυγούστου 2024 (Αρ. Πρωτ.: 18746), ανέφερε τα εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

Σχετικά με τα πρανή στη Μεταμόρφωση, σας ενημερώνουμε ότι ο κος Δήμαρχος με το Α.Εμπ.Πρωτ. 11/8-4-2024 έγγραφό του* προς την Περιφέρειας Αττικής αιτήθηκε την χρηματοδότηση της μελέτης και των εργασιών που τυχόν απαιτηθούν.
Ήδη η μελέτη εκπονείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και εκτιμάται ότι εντός του φθινοπώρου* θα παραδοθεί, ώστε να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εργασίες.

[*σ.σ.: α) Το έγγραφο του Δημάρχου προς την Περιφέρεια είναι επακόλουθο της ερώτησης των πολιτών. β) Οι μετεωρολόγοι για το βόρειο ημισφαίριο χρησιμοποιούν έναν ορισμό που βασίζεται στους Γρηγοριανούς ημερολογιακούς μήνες, με το φθινόπωρο να είναι Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος. Το φθινόπωρο ξεκινά παραδοσιακά με την φθινοπωρινή ισημερία (21 έως 24 Σεπτεμβρίου) και τελειώνει με  το χειμερινό ηλιοστάσιο (21 ή 22 Δεκεμβρίου).]   

Στο σημείο αυτό παραθέτουμε την ερώτηση της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση προς:
-Δήμος & Πολιτεία

ΘΕΜΑ: «Ποιες θα είναι οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τα επικίνδυνα πρανή στη Μεταμόρφωση Βύρωνα;» 

Αξιότιμε Δήμαρχε, κ. Αλέξη Σωτηρόπουλε,

Στις 13 Ιουλίου 2023, η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια», υπέβαλε προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, την, με αριθμό Πρωτοκόλλου: 17648, Ερώτηση με θέμα: «Ποιες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τα επικίνδυνα πρανή στη Μεταμόρφωση Βύρωνα;», η οποία όμως, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας), δεν απαντήθηκε !

Υπενθυμίζουμε ότι:

Α) Στις 12 Ιανουαρίου 2021, Εσείς και η δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» είχατε καταθέσει Ερώτηση, προς το Δήμο Βύρωνα, αναφορικά με την επικινδυνότητα των πρανών στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και την κατά καιρούς αποκόλληση και πτώση βράχων, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «το 2016 μετά τις υπ` αριθμούς 11/2016 και 42/2016 αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα αντίστοιχα υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Βύρωνα για την χρηματοδότηση από την πρώτη με το ποσό των 50.000 ευρώ μελέτης που θα αφορούσε τον καθορισμό της μεθόδου και των αντίστοιχων εργασιών που απαιτούνται για την αντιστήριξη των πρανών τόσο στις οδούς Αλέξανδρου Παναγούλη και Κατίνας Παξινού όσο και στα θέατρα βράχων. Η μελέτη αυτή που θα περιελάμβανε γεωμορφολογική έρευνα και αποτύπωση, γεωλογική έρευνα και χαρτογράφηση, γεωτεχνική έρευνα, αναλύσεις ευστάθειας πρανών, προτάσεις και περιγραφή μέτρων προστασίας και μελέτη εφαρμογής των μέτρων προστασίας».

Β) Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιανουαρίου 2021, ο τότε Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, Μιχάλης Καραγιάννης, δεν είχε απαντήσει όπως άρμοζε στην περίπτωση! Στον ακόλουθο σύνδεσμο του Youtube μπορείτε να παρακολουθήσετε την δεκάλεπτη απάντηση από το 24ο λεπτό έως το 35ο λεπτό : https://www.youtube.com/watch?v=TqnjPCkFhcU 

Γ) Στις 19 Ιανουαρίου 2021, η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Περιφερειάρχη Αττικής και προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η οποία απαντήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2021 (Αρ. Πρωτ.: 126805) και στις 26 Φεβρουαρίου 2021 (Αρ. Πρωτ.: 1296) με την κοινοποίηση/αποστολή των διαβιβαστικών εγγράφων εσωτερικής διανομής, μέσα από τα οποία ξεκάθαρα αποκαλύπτονταν οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Γρηγόρη Κατωπόδη, για την αδράνεια στην υπόθεση αλλά και την αδιαφορία της για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής!
Βλέπε συνημμένο έγγραφο:

 
Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων & Υποδομών Περιφέρειας Αττικής, Πολιτικός Μηχανικός, κα Ελένη Βελγάκη, ανέφερε στην απαντητικό έγγραφο της Περιφέρειας:
«Με την 213/27.07.2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακυρώθηκε η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης προκειμένου να γίνει νέα προκήρυξη. Παρόλα αυτά, η προθεσμία περαίωσης της Προγραμματικής Σύμβασης έληξε στις 04.04.2018, χωρίς να έχει λάβει χώρα κάποια ενέργεια εκ μέρους σας, και έκτοτε δεν έχει κατατεθεί νέο αίτημα από το Δήμο σας» 

Κατόπιν όλων αυτών,
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύετε να προβείτε για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος της πόλης μας, μέσα στην 5ετή θητείας σας.

Με τιμή
Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
28 Φεβρουαρίου 2024

Όσοι/ες ενδιαφέρονται για το θέμα ας διαβάσουν τα ακόλουθα άρθρα:

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021: Για την επικινδυνότητα των πρανών στη Μεταμόρφωση φταίνε οι κάτοικοι και η Πολεοδομία! Σχεδόν αυτό μας είπαν!

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021: Τα έγγραφα αποκαλύπτουν : Μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για τα επικίνδυνα πρανή στη Μεταμόρφωση Βύρωνα

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023: Για τα επικίνδυνα πρανή στη Μεταμόρφωση, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα έκανε κάτι;

Βύρωνας, η πόλη μας
4 Σεπτεμβρίου 2024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου