Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Αντί για πρωτοστάτης, συμπαραστάτης ... με το ζόρι

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου το εξής άρθρο:
Ο Δήμος Βύρωνα συμπαραστάτης σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για κεραία κινητής τηλεφωνίας 


"Στις 31/8, εκπρόσωποι του δήμου, εκπαιδευτικοί και γονείς από το 6ο και 7ο δημοτικό, έδωσαν το παρών στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο δήμος κατά της λειτουργίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί επί της Καραολή & Δημητρίου και που βρίσκεται πλησίον του σχολείου.

Τον δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καραγιάννης ο οποίος και επεσήμανε στην κατάθεσή του τις επιπτώσεις που έχει η ακτινοβολία στην υγεία των παιδιών. Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από το 2011 έχει αποφανθεί ότι η ακτινοβολία από τις κεραίες έχει επιπτώσεις στους κατοίκους και κυρίως στα παιδιά.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, οι δικηγόροι του δήμου κατέθεσαν συμπληρωματικά στοιχεία και άπαντες πλέον αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου".

Το σχόλιό μας; 
Θα ήταν προτιμότερο, η διοίκηση Γ. Κατωπόδη να είχε πρωτοστατήσει ώστε, να μην τοποθετηθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας ή να είχε η ίδια συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, και όχι να τρέχει καταναγκαστικά πίσω από τις εξελίξεις και τις διαμαρτυρίες, να συμπαρίσταται σε δικαστήρια, και από πάνω αυτοθαυμαζόμενη να θριαμβολογεί!

Να της θυμίσουμε:


Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Βύρωνα, την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 6.30 μμ 
Παράσταση Διαμαρτυρίας Εκπαιδευτικών και Γονιών, Παρασκευή 15 Ιούνη 10 π.μ. Δημαρχείο Βύρωνα: Να απομακρυνθεί τώρα η κεραία που στήνεται δίπλα στα σχολεία!

Κεραία κινητής τηλεφωνίας 50 μέτρα μακριά από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα 


"Με αφορμή την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση μόλις πενήντα μέτρα μακριά από το 6ο Δημοτικό Σχολείο, ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο, μετά από αίτημα των Συλλόγων Γονέων των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα, το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Δευτέρα 04/06/2018, όπου εκφράστηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο η αγωνία των γονέων για τις επιπτώσεις της παρουσίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην υγεία των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε και έντονος προβληματισμός για την παρουσία των συνολικά τριάντα επτά (37!!!) κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον πυκνοκατοικημένο Βύρωνα".

  

Δανειστήκαμε την 1η φωτογραφία από το άρθρο του δήμου, η οποία είχε αλιευθεί από την ιστοσελίδα https://www.ctview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου