Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Έργα και ημέραι ανικανότητας

Ένα έργο υλοποιούν, μύρια προβλήματα δημιουργούν!

Α) Όταν προγραμματίζεται ένα έργο, όπως αυτό της ανάπλασης-ανακατασκευής των πεζοδρομίων στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σαράντα Εκκλησιών που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, θα πρέπει, πριν υλοποιηθεί, να εξετάζονται και άλλες παράμετροι, παραδείγματος χάρη ακόμη και το (λόγω χρηματισμού) χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών για απόκτηση διπλώματος οδήγησης, που έχει άμεσες συνέπειες τα πολλά τροχαία δυστυχήματα.

Η καμπή της ανακατασκευής για την προς τα δεξιά στροφή, μοιάζει μάλλον αρκετά κλειστή, με αποτέλεσμα το πεζοδρόμιο και το κολωνάκι του πεζοδρομίου να πέσουν θύματα κάποιου οδηγού.


Και εάν "οι εκεί πάνω" νομίζουν ότι με την συγκεκριμένη ανάπλαση έλυσαν ταυτόχρονα και το πρόβλημα της εισόδου προς το αντίθετο ρεύμα της κατεύθυνσης της οδού Μεσολογγίου τότε  θα πρέπει να ενημερωθούν ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Οι έχοντες υπομονή και θράσος οδηγοί, όταν βρουν ευκαιρία στρίβουν αριστερά, όπως είχαν συνηθίσει να κάνουν πριν την ανάπλαση-ανακατασκευή.



Β) Για το μικρό έργο της ανακατασκευής και ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και των πεζοδρομίων της συμβολής των οδών Αρήτης και Ν. Νικηφορίδη καθώς και της συμβολής των οδών Ν. Νικηφορίδη και Πρωτεσιλάου που υλοποιήθηκε τέλη Ιουνίου του 2018, είχαμε γράψει στις 5 Δεκεμβρίου 2018, "Εξειδίκευση στην προχειρότητα":

"Γιατί, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η απαραίτητη σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης στους χώρους των πεζοδρομίων που έχουν ανακατασκευαστεί, ούτε Αστυνομικός έλεγχος, επικρατεί η Ασυδοσία. Ο καθένας σταθμεύει όπου θέλει, (δείτε τη φωτογραφία) πάνω στις δημιουργηθείσες διαβάσεις για τους πεζούς (και Αμεα), ακόμα και μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα από την δραστική μείωση του πλάτους της οδού Ν. Νικηφορίδη (δρόμος διπλής κατεύθυνσης), να υπάρχουν, κυκλοφοριακή ασφυξία, κορναρίσματα και συχνοί διαπληκτισμοί μεταξύ των οδηγών για την προτεραιότητα.."

Ελπίζουμε ότι, με την παρέμβαση της Αστυνομικής Αρχής, μετά το με αρ. πρωτ: 1020/1/21-11-2-19 ΥΠΟΜΝΗΜΑ των πολιτών, η διοίκηση του δήμου θα αναγκαστεί να ενεργήσει όπως πρέπει για την επίλυση των προβλημάτων, που η ίδια, λόγω της ανικανότητάς της, δημιούργησε στην περιοχή.
Δείτε: "Επειδή τίποτα δεν λειτουργεί, "βάλαμε" στο παιχνίδι και την Αστυνομική Αρχή"
 



Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, όταν κατά την χρονική περίοδο 2009-2010 οι κάτοικοι της περιοχής αιτούνταν προς την τότε διοίκηση του δήμου (Νίκου Χαρδαλιά) την ανάπλαση των πεζοδρομίων, είχαν καταθέσει* και πρόταση δημιουργίας θέσεων για μηχανές και δίκυκλα. Παρεμπιπτόντως, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν ο ίδιος, τότε και τώρα. Μόνον οι αιρετοί άλλαξαν. Δεν εισακουστήκαμε τότε, δεν το θυμήθηκαν τώρα. Το έργο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι τα έργα δυστυχώς γίνονται "στο πόδι"! Δείτε, τα αποτελέσματα της έλλειψης οράματος για την πόλη μας.
  



 Συμπέρασμα: Ένα έργο υλοποιούν, μύρια προβλήματα δημιουργούν!

* Παραπομπή: Για τους αμφισβητίες, η πρόταση υπήρχε στην με Αρ. Πρωτ: 28705/05-10-2010 αίτηση με χαρακτηρισμό προς το Γραφείο Δημάρχου και την Τεχνική Υπηρεσία και με θέμα: "Διαγράμμιση διάβασης στην οδό Νικηφορίδη και άλλα θέματα", δείτε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου