Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Επειδή τίποτα δεν λειτουργεί, "βάλαμε" στο παιχνίδι και την Αστυνομική Αρχή

Ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων ότι το ξημέρωμα της Κυριακής (10 Φεβρουαρίου 2019) κατέρρευσε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Γκάζι με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο και να υποστούν σοβαρές ζημιές.


Ακούμε επίσης για τις ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων και του ιδιοκτήτη και δηλώσεις ότι θααά έπρεπε να είχε γίνει αυτό ή ότι θααά έπρεπε να γίνει τ' άλλο, αλλά μην πάμε μακριά, ας μείνουμε στο Βύρωνα και ας θυμηθούμε ότι, στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η Τεχνικός Υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων κα Μητρούλια Ασπασία (Πολ. Μηχ.), διενήργησε αυτοψία στα κτήρια της οδού Κωνσταντιλιέρη 76-80, και συνέταξε την, με Αρ. Πρωτ: 250641/09/10/2018 και αριθ. 133582/8476, και με χαρακτήρα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ, Έκθεση Επικινδύνου Κτίσματος από άποψη, δομική και στατική, που ανέφερε ότι, Επιβάλλεται Άμεσα, (εντός δέκα -10- ημερών από την παραλαβή του εγγράφου) μέχρι την εκτέλεση των εργασιών που περιγράφονταν στην Έκθεση, η λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή ατυχήματος των διερχομένων, και παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ασφαλείας, όπως αυτά που περιγράφονται στην Έκθεση Επικινδύνου. 

Στις 12 Οκτωβρίου 2018 για το ετοιμόρροπο της οδού Κωνσταντιλιέρη είχαμε γράψει: "Συνιστούμε στις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να παρακολουθούν την υπόθεση και τις προθεσμίες", αλλά προφανώς δεν ασχολήθηκε κανείς.:
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ / ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ - ΟΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΛΙΕΡΗ 76-80
https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/10/76-80.html

Γράψαμε όμως και σήμερα (με αρ. πρωτ: 1020/1/21-11-2-19) ένα ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς το Α.Τ. Βύρωνα, και "το βάλαμε στο χορό"! ΘΑ περιμένουμε τις ενέργειές του, ελπίζοντας ότι δεν θα δούμε ή ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις όπως αυτές που απεικονίζονται στην παρακάτω φωτογραφία με τη λεζάντα.

Κατάρρευση Κτηρίου στην Αθήνα, Πηγή:www.lifo.gr
Πριν αναφέρουμε τι άλλο έγραφε το ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τη διοίκηση πως κατέληξε ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκινγκ) το οικόπεδο της οδού Μικράς Ασίας αρ. 12 που περιέφραξε ο δήμος τον Μάιο του 2018; Και πότε σκοπεύει να καθαρίσει ξανά τον περιβάλλοντα χώρο;




Στο κυρίως θέμα: 
Επειδή η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης με το Αρ. Πρωτ: ΓΕΔΔ/Φ.1007/2018/16911 Έγγραφο της 30ης Οκτωβρίου 2018, έδινε προθεσμία στον Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, για να ενεργήσει, όπως ανέφερε, "προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου που έχουν παρανόμως καταληφθεί από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και περίπτερα και την απόδοσή τους στους δημότες και τους πεζούς γενικότερα"
και επειδή η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έκανε λόγο «περί δήθεν» κατάληψης των κοινοχρήστων χώρων
και επειδή σύμφωνα με τον Νόμο 4257/2014, Άρθρο 50, Παράγραφος 2: «Η αυθαίρετη χρήση διαπιστώνεται από το δήμο ή της αστυνομικές αρχές», για τους λόγους αυτούς,
Αιτηθήκαμε τη συνδρομή του Α.Τ. Βύρωνα, για την καταγραφή και διαπίστωση των παραβάσεων από περίπτερα και καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος στους κοινόχρηστους χώρους. 

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε το άρθρο "Και δεν ντρέπονται κιόλας..", γιατί προειδοποιούσε τη διοίκηση του δήμου ότι, "Η μάχη για τα δικαιώματα των πεζών αρχίζει τώρα,  και θα δοθεί σε ανώτερο επίπεδο!" Αφήσαμε ένα χρονικό περιθώριο 40 ημερών μην τυχόν, αλλά δεν...

 

Τέλος το ΥΠΟΜΝΗΜΑ αναφερόταν και σε τρεις περιπτώσεις για τις οποίες έχουμε αρθρογραφήσει σχετικά, και που  αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ), 
α) στην οδό Ν. Νικηφορίδη, δείτε, "Εξειδίκευση στην προχειρότητα" (5/12/18):




 
β) στη Νεράιδα
και 
γ) στον πεζόδρομο της Κωνσταντινουπόλεως που οδηγεί στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης: "Θα ληφθούν μέτρα, άμεσα, για να σταματήσει η παράνομη στάθμευση επί του πεζοδρόμου; Η Αστυνομία τι κάνει;" ανέφερε το άρθρο.


Για όλα αυτά τα θέματα θα περιμένουμε τις ενέργειες του Διοικητή του Α.Τ. Βύρωνα!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου