Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η εξαθλιωμένη κατάσταση του Κοιμητηρίου Βύρωνα και η κοιμισμένη διοίκηση


Πέρασαν τόσοι μήνες από τότε που εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο χώρο του πάρκινγκ του Δημοτικού Κοιμητηρίου του Βύρωνα και η διοίκηση Άκη Κατωπόδη, που δεν μερίμνησε και δεν έκανε απολύτως τίποτα για την επισκευή του και για την αναβάθμισή του, εξακολουθεί να κατεξευτελίζει την πόλη μας, γιατί το Κοιμητήριο που το επισκέπτονται καθημερινά και πολίτες άλλων περιοχών, γίνεται αντικείμενο χλεύης.   

Το πάρκινγκ έπρεπε να ήταν κλειστό μέχρι την επισκευή και την αναβάθμισή του!  
Αυτό ανέφερε την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, άρθρο της ιστοσελίδας μας με τίτλο "Ένα αίσχος: Δημοτικό πάρκινγκ νεκροταφείου Βύρωνα", δείτε:
"Στο πάρκινγκ φυσικά δεν υπάρχουν μέσα πυρόσβεσης, ούτε κατιονιστές που δια νόμου πρέπει να υπάρχουν στα πάρκινγκ, ούτε πυροσβεστήρες.
Ο φωτισμός είναι ελλιπέστατος, μπορεί να υπήρχε και να κάηκε στην πυρκαγιά, και το μόνο φως προερχόταν από 5-6 λάμπες απλές από αυτές που έχουμε στα σπίτια μας. Ούτε προβολείς, ούτε κάμερες, ούτε τίποτα.
Ασφάλεια όχι μόνο το σούρουπο αλλά και οποιαδήποτε ώρα φυσικά δεν υπάρχει υπό αυτές τις συνθήκες σε περίπτωση επίθεσης σε κάποιο οδηγό, αλλά το πάρκινγκ εν δυνάμει θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμα και παγίδα θανάτου σε περίπτωση άλλης πυρκαγιάς.
Συνεπώς είναι επικίνδυνο και θα πρέπει να κλείσει άμεσα για το κοινό μέχρι να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής και αναβάθμιση του".



Από τη στιγμή που η διοίκηση Α. Κατωπόδη διαλαλεί ότι τα οικονομικά του Δήμου πλέον είναι μια χαρά, ελέγχεται, γιατί δεν έκανε χρήση των ιδίων πόρων για την επισκευή του Δημοτικού πάρκινγκ. Ή εάν τα χρήματα των ιδίων πόρων δεν επαρκούν, ελέγχεται, γιατί δεν μερίμνησε ώστε να ζητήσει κονδύλιο από την Περιφέρεια Αττικής.

Το οδόστρωμα του Κοιμητηρίου

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 φωνάζουμε ότι το οδόστρωμα εντός του κοιμητηρίου του δήμου, παρουσιάζει διαβρώσεις και λακκούβες και σε αποστολές Η/μηνυμάτων προς την Τεχνική Υπηρεσία αναφέραμε σχετικά

"Και είναι γνωστό σε όλους ότι, στα δρομάκια αυτά, η διέλευση γίνεται (ως επί το πλείστον) πεζή, από τις ακολουθίες κηδειών, μνημόσυνων, εκκλησιαστικών τελετουργιών κ.λπ. και ελλοχεύει κίνδυνος ατυχημάτων καθώς και προκλήσεως σοβαρών σωματικών βλαβών (κυρίως των ηλικιωμένων ατόμων), είτε από πτώση (π.χ. κατάγματα λεκάνης, ισχίου), είτε από παραπάτημα (π.χ. διαστρέμματα, συνδεσμικές κακώσεις, κακώσεις της άρθρωσης του γόνατος).

Πληροφορίες που μας έχουν μεταφερθεί από τους υπαλλήλους υποστηρίζουν ότι, τα περιστατικά των ατόμων-πεζών που έχουν χάσει την ισορροπία τους, εντός του κοιμητηρίου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.

Τα είχαμε γράψει και στο άρθρο "Η κατάσταση του οδοστρώματος εντός του κοιμητηρίου Βύρωνα" (Σάββατο, 21 Μαΐου 2016)
https://vironasipolimas.blogspot.com/2016/05/blog-post_21.html

Πλήρης αδιαφορία, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τις δημοτικές παρατάξεις!




Εάν ποτέ φτιαχτεί το σύνολο του οδοστρώματος του Κοιμητηρίου καλό θα ήταν να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στα ρείθρα-αυλάκια για να ρέει το νερό, δίχως να διαβρώνεται το κυρίως οδόστρωμα.

Δοκιμασία οι σπονδές

Στο βιβλίο "Ομιλία εις το Κοιμητήριον" του Χρυσόστομου υπάρχει η εξής φράση: "οτι οι τετελευτηκότες και ενταύθα κείμενοι ου τεθνήκασιν, αλλά κοιμώνται και καθεύδουσι". Εξ' ου και οι νεκροί ονομάζονται κεκοιμημένοι και ο θάνατος κοίμησις.
Η σχέση του λαού μας με τους κεκοιμημένους (νεκρούς) είναι από τα αρχαία χρόνια ξεχωριστή.
Θυμηθείτε την κορυφαία στιγμή στην Ομηρική Ιλιάδα, το αίτημα του πατέρα Πριάμου, να του δοθεί η σορός του νεκρού του γιου, Έκτορα, για να τον θάψει μ' όλες τις πρέπουσες τιμές, και τις σημαντικές Αρχαίες τραγωδίες όπως, "Χοηφόροι" (εκ του φέρω "χοές" δηλαδή, τιμές στον τάφο του νεκρού) του Αισχύλου ή την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, που έχουν ως κύριο τους θέμα την ταφή και τιμή προς τον νεκρό.

Παρατηρείστε τώρα την παρακάτω φωτογραφία από ένα από τα πιο ευρύχωρα και καλλίτερα διατηρημένα δρομάκια του Κοιμητηρίου του Βύρωνα και αναρωτηθείτε αν, οι ηλικιωμένοι (και όχι μόνο), που αισθάνονται την καθημερινή εσωτερική επιθυμία να επικοινωνούν με τους δικούς τους κεκοιμημένους, μπορούν να υποβάλλονται σε τέτοια δοκιμασία ισορροπίας.

Για ποιο πολιτισμό μιλάμε...
και για ποια διοίκηση ή δημοτικό συμβούλιο. Πότε ασχολήθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι με τα προβλήματα των πολιτών και της πόλης;
Αφήστε δε που η Δημοτική Επιχείρηση Κοιμητήριο-μπίζνες Βύρωνα θεωρείται ακριβή σε σύγκριση με πολλούς άλλους δήμους. Από τέτοια έσοδα πάμε καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου