Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Σκανδαλώδης αδιαφορία για ένα πιθανό σκάνδαλο!


Διαπιστώνουμε καθημερινώς ότι βρισκόμαστε δυστυχώς μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης

Από τη μία έχουμε το "φαινόμενο της Κακοδιοίκησης" που καλά κρατεί για τη διοίκηση του Άκη Κατωπόδη.
Έληξε ακόμη μια προθεσμία, δίχως να λάβουμε απάντηση (μην παραλείψετε να διαβάσετε τις σημειώσεις ** στο τέλος του άρθρου) αναφορικά με την Αρ. Πρωτ: 6425/05-03-2019 αίτηση με θέμα «Το κόστος των ανακαινισθέντων Παιδικών Χαρών και περί της κατάληψης στην Ανάληψη».
Αυτό το κόστος εκάστης, είχε μεγάλη σημασία...

Και από την άλλη έχουμε το φαινόμενο της πλήρους αδιαφορίας του συνόλου της αντιπολίτευσης, μείζονος, ελάσσονος και πάει λέγοντας.
Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, με Η/Μ ενημερώσαμε όλους τους επί κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ότι, σχετικά με τη δαπάνη, ύψους περίπου 980.000 ευρώ,  της ανακατασκευής και Πιστοποίησης των Παιδικών Χαρών του Δήμου Μας, «μάλλον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»! Επισκεφτήκαμε Τεχνικές Υπηρεσίες άλλων δήμων, δείξαμε φωτογραφικό υλικό από τις μέχρι στιγμής ανακατασκευασθείσες Παιδικές Χαρές και ως απάντηση εισπράξαμε την απορία τους.

Επειδή εμείς, άλλα στοιχεία, πέρα από τις φωτογραφίες, και ανθρώπους με την απαραίτητη τεχνογνωσία, δεν διαθέτουμε για τον περαιτέρω έλεγχο της υπόθεσης, «πετάξαμε το γάντι» σε όλη την αντιπολίτευση του δήμου, γιατί θεωρούμε ότι, η υπόθεση, Μας, και Τους αφορά όλους, και γιατί πιστεύουμε ότι, αυτή πρέπει να ελεγχτεί, να διερευνηθεί! Αλλά κανένας δεν έσκυψε να το σηκώσει!

 
"Γαία πυρί μιχθήτω"... Περίοδος εκλογών βλέπετε!

Όταν όμως στα τέλη του Φεβρουαρίου 2019 τους ενημερώσαμε για τη δημοσκόπηση που είχαμε διενεργήσει, τότε, σπάσανε κυριολεκτικά τα τηλέφωνα… γιατί τους "έκαιγε" προσωπικά.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους επί κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους πολίτες, αφού το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής. "Δήμια πίνοντες" ή  αλλιώς "εις υγείαν των κορόιδων"!

Για το ίδιο θέμα από ότι γνωρίζουμε τα μέλη της κίνησης του blog «Βύρωνας τριγύρω» έκαναν, δική τους, ξεχωριστή έρευνα και κατέληξαν στο αυτό αποτέλεσμα. Δηλαδή, ότι μάλλον υπάρχει  Υπερκοστολόγηση στην εργολαβία της ανακατασκευής των Παιδικών Χαρών του Δήμου Βύρωνα. Μάλιστα την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, είχαν ανεβάσει στην ιστοσελίδα τους το άρθρο: "294 χιλιάδες για τις 9 παιδικές χαρές στο Οροπέδιο Λασιθίου. O Βύρωνας γιατί 980.000 για 10 παιδικές χαρές;" Δείτε εδώ:
Βυρωνιώτες,
ψηφίσαμε στον Α' γύρο των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 δίχως να έχουμε πληροφορηθεί το πόρισμα της Πραγματογνωμοσύνης για τους πλακόστρωτους δρόμους ορισμένης περιοχής της πόλη μας, το οποίο από τις 23 Μαρτίου 2018 παραμένει στο Τ.Ε.Ε..
Και κανείς τους δεν μιλάει!

Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση αυτή. Κανένας δεν ρώτησε "πως, πότε, που", κανένας δεν είπε "να βρεθούμε να το συζητήσουμε, να δούμε τι μπορούμε να μάθουμε, να το εξετάσουμε"... Τίποτα! Νέκρα!
Και μεθαύριο, 2 Ιουνίου 2019, ο Β' γύρος των εκλογών "βγάζει" δήμαρχο...

Το γράψαμε στις 21 Μαΐου 2019, το γράφουμε ξανά: "Γι΄αυτό και διαμεμφόμαστε ανεξαιρέτως όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες δεν ενδιαφέρθηκαν για τις παιδικές χαρές την εξαετία 2010-2016, ούτε και τώρα δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον ώστε να διαλευκανθεί το ζήτημα". Δείτε εδώ:

    

Ακολουθεί Φωτογραφικό υλικό από τη Δυτική είσοδο του πάρκου και της Παιδικής Χαράς της Αγίας Τριάδος, εκεί που, τον Μάιο του 2019, το παλιό συναντά την "πρωτοπορία"... 







Σημειώσεις:
** Μην απορήσετε εάν οι από δω και πέρα ενέργειές μας επηρεάσουν τη σύνθεση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου… Εμείς και ενημερώσαμε και προειδοποιήσαμε! Δείτε εδώ:



(Μείνετε συντονισμένοι για το άρθρο της Τρίτης 4 Ιουνίου 2019)





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου