Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ξεκινούν οι ανακατασκευές, μετράμε αντίστροφα για τις καταστροφές!


Ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουαίην είχε πει κάποτε: "Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά".

Δεν γνωρίζουμε ποια αλήθεια προτιμάτε εσείς, αλλά εμείς πήραμε ως δεδομένο την πρώτη εκδοχή του αποφθέγματος αυτού -γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να κατηγορήσουμε τον λαό που τους ψηφίζει- και στηριζόμενοι σε αυτή, θέσαμε δύο ερωτήματα στον εαυτό μας: Όταν οι έξυπνοι που έχουν την εξουσία ή διοικούν πχ το δήμο, κάνουν "ανοησίες", εμείς είμαστε αναγκασμένοι να τις ανεχόμαστε; Και τί πρέπει να κάνουμε όταν τις ανακαλύπτουμε;

Διαπιστώσαμε ότι ξεκινούν οι νέες ανασφαλτώσεις-ανακατασκευές σε δρόμους, όπως για παράδειγμα στην οδό Χαριδήμου (βλέπε φωτογραφικό υλικό), που δεν έχουν περάσει οπτικές ίνες, δηλαδή πάλι γίνονται εργασίες δίχως προγραμματισμό, δίχως συντονισμό. 


Το έργο θα υλοποιηθεί, η διοίκηση θα επαίρεται για αυτό, το οποίο όμως, σε λιγότερο από 2 χρόνια θα αρχίσει να καταστρέφεται. Το έχουμε ξαναγράψει ότι "Τσάμπα γίνονται οι ανασφαλτώσεις"! Γιατί, τη μία μέρα ασφαλτώνεται ένας δρόμος και την επομένη (έως και κυριολεκτικά) ξηλώνεται για να περάσουν οπτικές ίνες, φυσικό αέριο, αγωγοί αποχέτευσης ή για να γίνουν διάφορες άλλες εργασίες. Ύστερα ακολουθεί, από τις διάφορες Υπηρεσίες, η κακότεχνη αποκατάσταση του οδοστρώματος, κάτι που συναντάμε μόνο στην Ελλάδα, και τέλος η καταστροφή του δρόμου. Δείτε εδώ:https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/02/blog-post_8.html

Κανένας προγραμματισμός, κανένας συντονισμός, αλλά ας είναι καλά οι εργολάβοι! Ράβε ξήλωνε, σε δουλειά να βρισκόμαστε, τζίρος να γίνεται, νόμιμες προμήθειες μόνο να υπάρχουν, και εις υγείαν των κορόιδων!


 
Ας απαντήσουμε και στο ερώτημα στο τί πρέπει να κάνουμε όταν ανακαλύπτουμε τις ανοησίες των διοικούντων; Από την πλευρά μας, το αναφέραμε στη διοίκηση, με την Αριθ. Πρωτ:, 5706/27-2-2019 αίτηση... η οποία, όπως συνηθίζει τελευταία, επειδή διακατέχεται από "ήθος και συνέπεια" δεν απάντησε ποτέ. Έτσι αποταθήκαμε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος με έγγραφό του ζητά να απαντηθεί αιτιολογημένα η αίτησή μας, και η σχετική επιστολή απάντησης να κοινοποιηθεί και στην Ανεξάρτητη Αρχή του ΣτΠ.

Κανονικά όμως, εκείνοι που θα έπρεπε να ασχοληθούν με το όλο θέμα είναι οι δημοτικές παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι της κοιμισμένης παλαιάς αντιπολίτευσης, όπως και της επερχόμενης, αφού οι επικεφαλής των παρατάξεων που θα απαρτίζουν το νέο Δ.Σ. είναι ήδη δημοτικοί σύμβουλοι.
Συνυπεύθυνοι είναι, και θα είναι, εάν επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της "έξυπνης" διασπάθισης των χρημάτων των πολιτών! 
Βέβαια, στο σχόλιο αυτό δεν θα συμπεριλάβουμε τον ανεξάρτητο δ.σ. (και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Βύρωνα) κ. Μαυρόπουλο, γιατί σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος των Οικονομικών Κόκκαλης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Ιουλίου 2019, "είναι τελειωμένος"... (Το ήθος που λέγαμε παραπάνω!)

Περιμένουμε να δούμε αν θα αντιδράσουν!

   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου