Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Πέντε (5) χρόνια μετά, και πέντε (5) μήνες από την επανεκλογή του Δημάρχου Βύρωνα

Όταν ένας πολιτικός ή Δήμαρχος προεκλογικά κάνει χρήση της φράσης «δεσμεύομαι», εάν δεν θέλει να θεωρηθεί ΨΕΥΤΗΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ή ότι εξαπατά κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162) τον εκλογέα, τότε, είναι υποχρεωμένος κατά τη διάρκεια της θητείας του να προβεί στην υλοποίηση της δέσμευσης!

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση εκείνη που ο πολιτικός κατά την 4ετή (συνήθως) θητεία του χρησιμοποιεί τον όρο «πενταετές πλάνο» ούτως ώστε να του δοθεί η ευκαιρία της επανεκλογής.

Τί γίνεται όμως στην περίπτωση που η θητεία ενός Δημάρχου είναι ήδη 5ετής; Τί δικαιολογία άραγε μπορεί να βρεθεί στο ότι ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γ. Κατωπόδης δεν έκανε το χρέος του αναφορικά με την κατάληψη του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στο πάρκο της Ανάληψης;

Γιατί τί μας ανακοίνωνε ο Δήμαρχος στις 8 Οκτωβρίου 2014;
«Μία από τις αρχές μας, που αποτέλεσε και προεκλογική μας δέσμευση, είναι ότι θα αξιοποιηθούν τα κλειστά δημοτικά αναψυκτήρια, με σκοπό τη δημόσια χρήση τους, ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους και σε όλες τις συλλογικότητες που σέβονται τη δημοκρατία και δεν δημιουργούν αποκλεισμούς».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής
για την κατάληψη του Δημοτικού Αναψυκτηρίου της Ανάληψης
 

Πέντε (5) χρόνια μετά, και πέντε (5) μήνες από την επανεκλογή του ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γ. Κατωπόδης δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των όσων είχε εξαγγείλει και υποσχεθεί είτε –άμεσα- στην προαναφερθείσα ανακοίνωση, είτε –έμμεσα- μέσα από την απαντητική επιστολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλη Καραγιάννη στο με αρ. Πρωτ.: 6425 Αίτημα πολιτών, της 5ης Μαρτίου 2019, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την κατάληψη στην Ανάληψη, ο οποίος δήλωνε:
"Όσον αφορά στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την κατάληψη του Αναψυκτηρίου της Ανάληψης, ισχύει ότι δήλωσε ο Δήμαρχος: "θα αξιοποιηθούν τα Δημοτικά κλειστά Αναψυκτήρια. Η Δημοτική Αρχή έχει προγραμματισμό και βούληση να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων εξήγγειλε. Δεν είναι όμως και εύκολο θέμα".

Δείτε τα συνημμένα αποσπάσματα


Την βούληση δεν την είδαμε και ο προγραμματισμός για πότε; 
Πέντε (5) χρόνια μετά, και πέντε (5) μήνες από την επανεκλογή του Δημάρχου Βύρωνα κ. Γ. Κατωπόδη το Δημοτικό Αναψυκτήριο της Ανάληψης τελεί ακόμα υπό κατάληψη!


Και ο λόγος; Μα "Γιατί τα 'σκιαζε η φοβέρα"!!! Κιοτεύει, κοινώς δειλιάζει, η Δημοτική Αρχή μπροστά σε μια ενέργεια δυνητικά επικίνδυνη που απαιτεί θάρρος. 
"ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΤΕ" έγραφαν σε ανακοίνωσή τους στις 10 Οκτωβρίου 2017 οι καταληψίες και πρόσθεταν: "και τώρα κύριε Άκη που γνωριστήκαμε, ας το πούμε για άλλη μια φορά, ούτε να το σκέφτεσαι…"

Δειλιάζει όμως και Αδρανεί μαζί με τη Δημοτική Αρχή και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο. Δείτε στον ένθετο σύνδεσμο του Youtube (από τον οποίο προέρχεται και το στιγμιότυπο-εικόνα του Δημάρχου) τόσο τη  συμπεριφορά των καταληψιών όσο και των Δημοτικών Συμβούλων της περιόδου εκείνης...

«Παρέμβαση για την Κατάληψη Ανάληψης στο ΔΣ του Βύρωνα»
Νοέμβριος 2017


Το Δημοτικό Αναψυκτήριο της Ανάληψης όπως ήταν το 2010.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για το θέμα της κατάληψης στην Ανάληψη. Είχαν προηγηθεί τα άρθρα:
"Η κατάληψη στην Ανάληψη, και η καταληψία της Διοίκησης, κυρίως..." (Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018) (δείτε εδώ) και Δημοτικά Αναψυκτήρια Βύρωνα: "Δεν είναι εύκολο θέμα" (Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019) (δείτε εδώ), πιστεύουμε όμως ότι δεν θα χρειαστεί να ασκήσουμε ξανά κριτική στον Δήμαρχο.

 

"Εστίν ειμαρμένα πάντα" ή αλλιώς το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον... Επειδή Δεν θέλουμε ο Δήμαρχος της πόλης μας να στενοχωρείται, να καταπατά τις αρχές του και να θεωρείται ασυνεπής, ψεύτης, αναξιόπιστος ή ότι μας εξαπάτησε, είπαμε, για ακόμη μία φορά, να βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση...  // ὅσον οὔπω οι εξελίξεις!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου