Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Βύρωνα 2019-2020: Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουν κάτι οι Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης;

«Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε αχυροκαλύβα του κόσμου θα υπάρχει κάποιος που θα πολεμάει για έναν καλύτερο κόσμο» είχε πει η Αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας Λίλιαν Χέλλμαν, και αυτό το motto θα λέγαμε ταιριάζει και με την ακτιβιστική δραστηριότητα του υπεύθυνου της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω». 

«Καλούνται οι Δημοτικές Παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους», έγραψε στις 21 Μαρτίου 2020 σε άρθρο της ιστοσελίδας της κίνησης, το οποίο ελαφρά τροποποιημένο αναδημοσιεύουμε εμείς σήμερα, αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα, παλαιές και νέες, και συμπλήρωνε: «Δεν μπορεί διαχρονικά να αντιμετωπίζουμε τις ίδιες κακοτεχνίες και τα έργα να παραλαμβάνονται ως άρτια».

[Παρένθεση: Εμείς από την πλευρά μας, ως συλλογικότητα, στις 15 Μαρτίου 2020, για το ίδιο θέμα, όχι μόνον αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας το άρθρο «ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ: Υπάρχει και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.)», δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/03/blog-post_15.html

αλλά αποστείλαμε και, στις 23 Μαρτίου 2020, προς τις περισσότερες από αυτές (μα και στον τοπικό τύπο για ενημέρωση) ηλεκτρονικό μήνυμα-έκκληση/ΚΑΛΕΣΜΑ ουσιαστικά για ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ  (<enargeia.vironiotes@gmail.com> 23 Μαρ 2020, 9:08 π.μ.) το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Διαβάστε προσεκτικά. Εμείς σας ενημερώσαμε και πλέον "νίπτουμε τας χείρας μας"... πολύ σχολαστικά ! Ενάργεια (Βυρωνιώτες)». 
Σήμερα πάντως, 30 Μαρτίου 2020, Ανακοινώνουμε και Ενημερώνουμε ότι, στο κάλεσμά μας υπήρξε απόκριση από μερικές Δημοτικές Παρατάξεις !]

Ας δούμε τι ανέφερε το εμπεριστατωμένο άρθρο:

ΓΙΑ ΤΗΝΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ 
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ


Στο μεταξύ μετά από 10 ημέρες έργων ασφαλτοστρώθηκε η μισή Ευαγγελικής Σχολής. Τι βλέπουμε; ότι καλύφθηκε το 80% των φρεατίων, και αυτά που είχαν έρθει στην επιφάνεια με το φρεζάρισμα, αλλά και αυτά που είχαν μείνει λακκούβες και τα 2-3 που είχαν ανορθωθεί κανονικά.

Γι' αυτά τα χάλια (δείτε την φωτογραφία) Ευαγγελικής Σχολής και Δηλβόης δεν έχουμε να πούμε τίποτα...


Και εδώ (στην κάτωθι φωτογραφία), ένα από τα εκ νέου καλυφθέντα φρεάτια.


Δυστυχώς για κάποιους και ευτυχώς για τους κατοίκους του Βύρωνα, έχουμε καταγράψει ένα - ένα τα φρεάτια και τις θέσεις τους, και περιμένουμε να αποκατασταθούν όλα από τον εργολάβο.

Στο μεταξύ σε πολλά σημεία δεν έχει γίνει σωστή εφαρμογή / πίεση της ασφάλτου, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, με αποτέλεσμα με τις πρώτες βροχές να αρχίσει να ξηλώνεται.


Παρακολουθείστε την ανάρτηση στο Youtube ΕΔΩ
από την ασφαλτόστρωση Αγίας Σοφίας και Κυδωνιών γωνία, πως με το πόδι, φεύγει η άσφαλτος, αφού δεν την πάτησε ποτέ το μηχάνημα.


Καλείται ο δήμος να επιβλέψει όλους τους δρόμους που ασφαλτώθηκαν, πριν την παραλαβή του έργου και να αποκατασταθούν όλες οι κακοτεχνίες άμεσα!

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΕΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Οι μπετοστρώσεις δεν αποτελούν εξαίρεση, για παράδειγμα στην οδό Χαριδήμου ήδη εμφανίζονται οι κακοτεχνίες και στο μπετόν βλέπουμε σημεία διάβρωσης


Σαν να μην φτάνει αυτό έχουμε και τις σκαψίματα και μπαλώματα από τις εταιρίες οπτικών ινών... Ο δήμος που είναι; θα παραλάβει το έργο;


Στο μεταξύ μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί στην οδό Ευμένους δεν αντικαταστάθηκε η πλακόστρωση με μπετόστρωση και παραμένει σε άθλια κατάσταση;

ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑΒΟΝΤΑΙ 
(ακόμη και σήμερα)

Στις 26 Ιουνίου 2017 σε άρθρο μας σχετικά με τις ασφαλτοστρώσεις και την κάλυψη φρεατίων, (1η δημοσίευση)

κατηγορηθήκαμε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου για "μικροπολιτική" γιατί "το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα"

Έκτοτε πήγαν και το έσκαψαν, όμως, χωρίς ποτέ να γίνει ανόρθωσή του μέχρι σήμερα 2020...


Πολλές φυσικά οι περιπτώσεις με τις λακκούβες - φρεάτια και δεν φτιάχνεται καμία.
Τι γίνεται; μήπως το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα ή μιλάμε για διαχρονική ανικανότητα;
Από τις ασφαλτοστρώσεις του 2017 πολλά φρεάτια έμειναν πάλι λακκούβες όπως και στις ασφαλτοστρώσεις του 2010-2011.
Το ίδιο φαίνεται να γίνεται και με τις ασφαλτοστρώσεις του 2019-2020.
ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ" ΤΩΝ ΘΑΜΜΕΝΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ 2010-2011

Κατά το φρεζάρισμα του δρόμου, "ήρθαν στο φως" πολλά φρεάτια που είχαν καλυφθεί με άσφαλτο κατά τις ασφαλτοστρώσεις του 2010-2011.



Έτσι εξηγείται και γιατί όλα τα φρεάτια έγιναν επικίνδυνες λακκούβες γιατί η μία άσφαλτος έπεσε επάνω στην άλλη και όσα δεν καλύφθηκαν τελείως όπως τα συγκεκριμένα μετατράπηκαν σε λακκούβες.
Στο σημείο αυτό ενσωματώθηκε και απόσπασμα από τα Πρακτικά Συνεδρίασης από άρθρο της ιστοσελίδας "Βύρωνας η πόλη μας"
«Το συγκεκριμένο έργο είναι μια μεγάλη αμαρτία» είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Ιουλίου 2015, κατά τη συζήτηση του θέματος κατόπιν αιτήματος πολιτών, ο επί κεφαλής, τότε, της Δημοτικής Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση» κ. Σταύρος Τζιορτζιώτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, το 2010, είχε υποβάλλει και ένσταση στην Περιφέρεια την οποία είχαν συνυπογράψει ο κ. Πάλμος και ο κ. Σταθόπουλος. «Όταν λέγαμε, και το λέμε ακόμα, ότι τα χρήματα και τα έργα δεν γίνονται με βάση τις ανάγκες των δημοτών αλλά με βάση των εργολάβων και με βάση πως το κεφάλαιο θα κερδίσει ακόμα περισσότερα, ερχόμαστε να επιβεβαιωθούμε. Και επιβεβαιωνόμαστε. Μπορεί να είμαστε υπερβολικοί κάποια στιγμή; Είμαστε υπερβολικοί, ναι είμαστε. Μέσα στην υπερβολή μας όμως υπάρχει και η αλήθεια. Και την αλήθεια αυτή δεν μπορεί να την διαψεύσει κανένας. Τα φρεάτια σκεπάστηκαν. Σκεφτείτε μια Τεχνική Υπηρεσία, που δεν είναι ότι δεν γνωρίζει, όταν ανεβαίνει ο δρόμος 10 εκατοστά, ότι θα έχει πρόβλημα στο φρεάτιο» συμπλήρωνε στην ομιλία του ο κ. Τζιορτζιώτης.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δημήτριος Σουλιώτης (υπεύθυνος του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα) λαμβάνοντας το λόγο δήλωνε: «… είναι τέτοια η κλοπή που έγινε, είναι τέτοια η απάτη των περίφημων εργολάβων που πραγματικά η σημερινή Δημοτική Αρχή (Γρηγόρη Κατωπόδη), στην οποία θα ήθελα να υπογραμμίσει ότι έχει τις ευθύνες με την εξής έννοια: Αυτό το σκάνδαλο, αυτό το έργο, αυτή η ληστεία που έχει γίνει δεν μπορεί να μείνει έτσι. Και θα έπρεπε πραγματικά, και θεωρώ πολλούς από τους Δημοτικούς Συμβούλους και άλλους παράγοντες του Δημοτικού Συμβουλίου αρκετά ευαίσθητους στο να προστατεύσουν το λαϊκό μόχθο και να μη συνεχίζεται το γνωστό καθεστώς που 40 χρόνια έβαλε τη χώρα μέσα σ’ αυτή την καταστροφή, αυτή τη ληστεία, τη συναλλαγή, τη διαφθορά (Αποσπάσματα από τα Πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 22ας Ιουλίου 2015).
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ 2010-2011

Επίσης με το φρεζάρισμα φάνηκε και ατόφια η προηγούμενη άσφαλτος αφού το 2010-2011 (σ.σ.: επί δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά) δεν είχε περάσει φρέζα, οι φωτογραφίες παρακάτω.




Δυστυχώς και με την επόμενη δημοτική αρχή (σ.σ.: εννοεί την Δημοτική Αρχή Γρηγόρη Κατωπόδη) η κατάσταση δεν άλλαξε.

Αυτή ήταν η τροποποιημένη Αναδημοσίευση του άρθρου "Ασφαλτοστρώσεις - Τι θα κάνουν επιτέλους ο Δήμος και οι δημοτικές παρατάξεις;" (Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020), που περιείχε και τα παρακάτω σχετικά άρθρα με τους συνδέσμους τους, από εδώ:

Άρθρο του κ. Δημήτρη Σουλιώτη από τον Φεβρουάριο του 2011: "ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ - ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ"


"ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου