Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει, Αντιδήμαρχε!

«Τα μικρά παιδιά, εάν καταλάβουν ότι μπορούν συνέχεια να τη γλιτώνουν χωρίς τιμωρία ή συνέπειες, δε θα μάθουν να είναι υπόλογοι των πράξεών τους, και να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να αναγνωρίζουν το λάθος τους» 

 

Συμπολίτες, 

Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021 γιατί, για ακόμη μία φορά, ακούστηκαν διάφορες ανακρίβειες και ψέματα. 

Προς ενημέρωσή σας, σήμερα, θα εξετάσουμε μία από αυτές τις περιπτώσεις που αφορά την απάντηση του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στην με θέμα «Αυτοψία και προβλήματα σε δρόμους του Βύρωνα» 5η Ερώτηση της δημοτικής παράταξης της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα», του επικεφαλής κ. Τάσου Μαυρόπουλου, η οποία είχε βασιστεί στη διενέργεια αυτοψίας της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου 2020, που περιγράψαμε στο άρθρο με τίτλο «Τοπικός Τύπος, Σωματείο εργαζομένων και δημοτικοί σύμβουλοι “ξεναγήθηκαν” στα χάλια της διοίκησης του Δήμου...» και υπότιτλο «Κακοδιοίκηση, κακοτεχνίες τρίτων, τμήματα δρόμων "εκ παραδρομής" ξεχασμένα από τις ανασφαλτώσεις, εγκαταλελειμμένα ετοιμόρροπα κτήρια... Μέχρι πότε θα αφήνουμε να συνεχίζεται αυτή η ανωμαλία;»
Δείτε το άρθρο εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/01/blog-post_11.html

Συγκεκριμένα και για το τμήμα της οδού Νεοπτολέμου, στο οποίο αναφέρθηκε η ΡΕΚ του κ. Μαυρόπουλου με τον τρόπο: «Ενδεικτικό είναι ότι στην απάντηση (3), που δόθηκε 29/09/20 από την τεχνική υπηρεσία, αναφέρεται ότι συγκεκριμένο τμήμα δρόμου βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση. Στις 29/12/20 που διενεργήθηκε η αυτοψία  στην συγκεκριμένη οδό Νεοπτολέμου, στο τμήμα μεταξύ Κοραή και Βρυούλων, διαπιστώσαμε ότι πράγματι ήταν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά σε σχέση  με την βομβαρδισμένη Συρία», ο Αντιδήμαρχος, σαν τα μικρά παιδιά, που φοβούνται τις συνέπειες και αποποιούνται της ανάληψης της ευθύνης των λόγων και των πράξεών τους, είπε –απάντησε- ότι, το οδόστρωμα του  τμήματος της οδού Νεοπτολέμου, από Αδ. Κοραή έως Βρυούλων, στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, την ημέρα δηλαδή που η Τεχνική Υπηρεσία, κατόπιν ΔΙΠΛΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ του Συνηγόρου του Πολίτη, απάντησε στα ερωτήματα των πολιτών του Μαΐου 2020, βρισκόταν «σε σχετικά καλή κατάσταση»… Δηλαδή μας είπε ότι, από τις 29 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2020, μέσα σε τρεις (3) μήνες, το οδόστρωμα έγινε έτσι, όπως ακριβώς απεικονίζεται στην ένθετη φωτογραφία!


Μπορείτε να δείτε τη απάντηση του Αντιδημάρχου, στην 1 ώρα, 6 λεπτά και 15 δεύτερα της συνεδρίασης, εδώ στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=TqnjPCkFhcU 

Ατυχώς όμως για εκείνον, αλλά κυρίως για την πόλη μας και για την παράταξή του, την Στάση Βύρωνα, τον διαψεύδουν τα γεγονότα. 

Αριστοτέλης: «Τω μεν γαρ αληθεί πάντα συνάδει τα υπάρχοντα, τω δε ψευδεί ταχύ διαφωνεί ταληθές» 

Απόδοση; Με την αλήθεια όλα τα δεδομένα βρίσκονται σε αρμονική συμφωνία, ενώ με το ψεύδος γρήγορα έρχεται σε διαφωνία και σύγκρουση το αληθές.

Γιατί, εκτός από τα δημοσιεύματά μας, ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών στις 28 Νοεμβρίου 2019 είχε παραλάβει, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μήνυμα από δημότη -με φωτογραφικό υλικό- που τον ενημέρωνε σχετικά με την ΚΑΚΗ κατάσταση του οδοστρώματος του τμήματος από Αδ. Κοραή έως Βρυούλων της οδού Νεοπτολέμου. Δείτε την παρακάτω εικόνα από το 2019 !

 
Να προσθέσουμε ακόμη ότι, η οδός Νεοπτολέμου, ανασφαλτώθηκε και μπετοστρώθηκε, τώρα, επί διοικήσεως Άκη Κατωπόδη, από την οδό Παν. Τσαλδάρη έως την  οδό Αδ. Κοραή, και από τη οδό Βρυούλων έως την οδό Ιλιάδος (το όριο με τον Δήμο Αθηναίων), ήτοι, συνολικά περίπου 250 μέτρα, ενώ, είτε «εκ παραδρομής» είτε επειδή δήθεν ήταν «σε σχετικά καλή κατάσταση», τα προαναφερόμενα 65 μέτρα της οδού έμειναν έξω από τις ανασφαλτώσεις!

Αλήθεια, ποιος ήταν ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ που δήλωνε παρών στις ανασφαλτώσεις-μπετοστρώσεις της οδού Νεοπτολέμου, και ο οποίος θεώρησε ότι το εικονιζόμενο τμήμα της οδού Νεοπτολέμου, ήταν «σε σχετικά καλή κατάσταση» έτσι ώστε το άφησε απέξω; 

Δυστυχώς, με την επικρατούσα νοοτροπία, δεν μπορούμε να περιμένουμε πλέον από τη διοίκηση του δημάρχου Άκη Κατωπόδη να βελτιώσει την κατάσταση στο Βύρωνα. Η αντιπολίτευση όμως, έχει λόγο; Ή θα εξακολουθεί να παραμένει θεατής των όσων συμβαίνουν στην πόλη;

ΥΓ: Για την ιστορία - Το πρώτο δεκαήμερο του 2021, λίγες μέρες μετά την διενέργεια αυτοψίας της 29ης Δεκεμβρίου 2020 που περιγράψαμε, και κατόπιν επικοινωνίας του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων κ. Παναγιωτόπουλου Χρήστου με τον υπεύθυνο του Τμήματος Υποδομών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, το προαναφερόμενο τμήμα της οδού Νεοπτολέμου σουλουπώθηκε ελαφρά, με μπαλώματα από πίσσα, δείτε τη φωτογραφία, περιμένοντας καρτερικά την ένταξή του στο επόμενο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων... εκτός και εάν πάλι "εκ παραδρομής" μείνει απέξω!

 

15 Ιανουαρίου 2021

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου